Колись найбільше докучали шкідники кроти і колорадські жуки, тепер, чи не через теплі зими, докучає ще медведка і червоні слимаки.
Подібне буває, якщо із цим пов'язане, дерево пізніше можуть обсідати мурахи, потім, при достиганні слив, багато плодів черливих. Я перед зимою підсипаю сливи фосфатними та калійними добривами, навесні можу виливати підсолоджену воду і рештки кави, але видно цього мало. Чи доречніше як на Буковині, при цвітінні сливового саду, садівники розпилюють хімікати і йдеш як у тумані, але стикався, хто має пізні сорти слив, доказував, що нічим не кропить і не підживлює, але сливи бомбезні.
Висадив баклажани, за декілька днів вони відживають і не такі в'ялі, але тривжить, надто близько вони до картоплі і можуть їх жерт колорадські жуки. Не було ідеального місця, як гарбузи пускають довгі вуса, погане таке сусідство, так і погане сусідство із виноградом, колись на ринку продавець баклажанів із Закарпаття сказав, що не так важливо для колорадського жука близькість баклажанів до картоплі, цей шкідник куди захоче може перелетіти.
В этом деле ты реально молодчина. Не забывай делать фотографии. Они хорошо оживляют тему, придают форуму домашний уют.
Зараз сприятлива погода, тому виноградник, фруктові кущі, малину дуже тривожить бур'ян, приможливості це вискубую, сидерати ніколи не вносив.
Окрім винограду, наливка зі смородини, може бути наливка з лісових ягід ( ожини ), у дуже малих кількоостях, таке використовується і в кулінарії, як додаток до м'яса, тіста, кремів, при вживанні ліків на такий алкоголь обмеження.
є задача скосити півгектари трави... може й більше.. можу й сам косою... днів за 5-7 або витратитися на тример... або найняти.... ----------------------------- яка взагалі вартість покосу трави, якщо наймати ?
Розпочато сезон, декому вже приївся, збір троянд, крім варення і наливок із цього нема більше що робити.