з гербіцидами я не дружу якщо закрити сонце - зникнуть і пирій, і все інші зайві рослини... наприклад, чорною плівкою, товстим шаром мульчі, картоном, яєчними лотками тощо... (а розсаду садити у дірочки)
Хто порадить? Найближчим часом можна зрообити грядку гороху, які сівозміни під горохом найкращі, ймовірні ділянки під посадку, на яких минулого року росла картопля, радять садити після кукурудзи, правда її росло у мене небагато.
Зрізані абрикос і гілки смородини пригодяться для вогню і пахучого диму для пасхальної шинки, пізніше для курячих крил і шашлику. Ще варто було би зрізати деякі гілки горіха, до них погано дотягуюсь, нема такої хорошої драбини, майстри із бензопилою можуть бути восени, нехай, хоч тоді, самому не дуже радять лазити по висотах + недавно один мій родич впав з горіха і тримав травму.
Миші зникнуть одразу: яку рослину варто посадити на городі https://u-news.com.ua/144737-mishi-zniknut-odrazu-jaku-roslinu-varto-posaditi-na-gorodi.html
Нічого не треба. В нас собака знесла гілку поки бігала садочком, обрізали місце зламу та у водичку. Через деякий час гілка випустила листочки, а потім ще трохи й з'явилися корінчики. Поряд з нею гілка груші, що її було зрізано ще восени, а навесні підібрали та теж в воду поставили. Вже було цвітіння, зараз просто листочки, але коріння наче немає й швидше за все не буде.
Можна до води добавити чуть укорінювача https://www.google.com/search?q=кор...id=chrome-mobile&ie=UTF-8#pie=plalb-o&pli=0,0 корневин. Грушка дерево, тяжко укоренити.
додам... теоретично усі рослини живляться водними розчинами мінеральних солей і сонцем і дихають корінням коли вже є коріння, мабуть варто вже пересадити у вологий грунт
я з цим стикався , коли намагався вкорінити чубук винограду... хотів навчитися вкорінювати будь-що з чубуків... цікаво ж скільки їх перевів, поки зрозумів, що до чого секрет там ось у чому: треба зробити так, щоб коріння утворилося раніше, чим листочки... для цього треба, щоб температура і вологість, там де коріння були вищими.... тобто гріти знизу... пристрій для укорінення називається кільчеватор
Знаю, можна варити настоянки з гілочок груші чи смородини. Використовую в інших цілях, підтримують вогонь і виділяють пахучий дим.