Зрізана абрикоса, чи доречно і чи зараз пора посадити на цьому місці кращий сорт чи невибагливий персик? При сприятливій погоді, доречно найближчим часом позрізати гілки, недорізані восени на горісі і яблуні.
це мабуть буде як садити картоплю на місці картоплі... може потрібна сівозміна ? якесь зовсім інше дерево (не розоцвітне) або сильне підживлення, кілька кубометрів
Абрикос зрізаний досить молодий, переважно такі дерева довго не ростуть, може змерзнути, може пошкодити тля чи інші шкідники. Мій абрикос був досить стійкий, але мало і досить дрібні плоди, дерево "дичка".
Залежно який сорт, кращий нектарин, у нас рідкість, є трохи садів під польським кордоном, виведений мічуринцями.
Сам городской житель, но люблю видеть результаты трудов селян. Есть что-то особенное, когда человек взаимодействует с природой.
хтось розбирається у обробці землі мотоблоком (або мінітрактором)... ? у нас вартість фрезерування - 100 гривень за сотку городу... цікаво, а по цілині (якщо там багато років не оброюлялося... дернина, пирій) - буде дорожче... чи немає різниці ?
Не 5 копійок це коштує, на мій погляд, якщо у це вкладати, то не бути в мінусі, урожай овочів і фруктів повинен це компенсувати.
По цілині фрезою - це неефективно та для техніки може погано скінчитись. Такі ділянки треба спочатку вичистити гербіцидом суцільної дії ("ураган" і тп) - оприскати бур'яни по свіжому листю, за тиждень-півтора вони вмирають. Потім переорати добряче трактором з нормальним плугом. Й наче після цього ще можна накидати золи/навозу. А вже потім - культиватором/фрезою розпушити та вирівняти землю та прибрати залишки коріння вручну граблями/вилами. При цьому з пирієм та деякими іншими рослинами боротись доведеться скоріш за все не один рік, воно дуже живуче (в мене є така проблема).