переходимо на щирицю Споживання українцями амаранту може сягнути рівня гречки http://agronomy.com.ua/novyny/1460-...y-amarantu-mozhe-siahnuty-rivnia-hrechky.html
БУР САДОВИЙ РУЧНИЙ... хто користується? який краще вибрати? помідори хочу садити насінням прямо на місце...
Фігня то фсьо... Якщо я, повний профан і дилетант у всяких насінинках, зумів висіяти і виростити 600 кущів тютюну, то для вас пару тисяч помідорок за забавку. Чи ви хочете засівати десятки гектарів?
уявіть собі, що: - у вас за літо немає жодного дощу - вода на глибині 15 м, і за 100 м від ділянки (річка) - грунт - важкий чорнозем-суглинок, утрамбований коровами...
будь-який вчений агроном скаже: 1) треба все переорати трактором, 2) провести крапельне зрошення, 3) закупити сучасне імпортне насіння, купу добрив, і різних засобів... 4) можуть навіть кредит дати... ------------------------- можна взяти 50-100 тонн овочів з гектару... ------------------------- але мені так нецікаво це моя ділянка, хочу знати в обличчя кожну рослину працюючи вручну, без техніки... можна спостерігати... розуміти взаємозв'язки... і... поступово знижувати собівартість врожаю...
є змішані посадки... рослини одне одного підтримують... наприклад, хвалять кукурудза + гарбуз + квасоля
бур потрібен, щоб акуратно бурити ямки... на 70 см... на глибині є волога... ямка заповнюється компостом... насіння до спеки добре проросте вглиб - звідти бере воду, у нашому сухому кліматі це важливо... а розсада буде рости хтозна як...
ще можна в одну ямку з томатами інші рослини садити... наприклад, для захисту від шкідників... треба подумати що саме...
Гірше, як забагато. Були і у нас жаркі і посушливі періоди, коли у сосновому лісі на піску пожежна небезпека, від сили, можна було назбирати 2 жмені дрібної ожини, грибами у такому лісі і не пахло. Поливати овочі треба було інтенсивно щодня, але картопля все одно була як горох.
просто є особливості... до яких треба адаптуватися... бамбук посадіть... він вологу любить ) в нас менше дощів, але тепліше, і більше сонця... картопля влітку згорає... щоб оминути літню спеку... все більше людей садять картоплю 2 рази - у березні, та серпні...
Ще кілька років тому в райцентрі хлопці давали на прокат всяку малу техніку - бензопили, бензокоси, перфоратори... Думаю, що вам такий варіант підійшов би найкраще.
це все одно, що наймати трактор... це треба десь взимку знайти роботу, а в нас ще поля заміновані... заробити гроші... потім заплатити... так нецікаво вибрав ось на OLX таку штуку за 400 грн. ... десь на Львівщині ) завтра постараюся купити... зарядка буде... хоч у лютому починати можна
діаметр 12 см... висота 120 см... малувато... мабуть доварити треба трубку см на 20... думаю до глибини 70 см бурити )
лопата - "американка"... як штикова, трохи зігнута... якщо копати котлован... викидати землю наверх... думаю, чи таку взяти... чи як завжди - штикова+совкова...