В саду та на городі

Тема у розділі 'Хобі та захоплення', створена користувачем Silver bullet, 10 лют 2019.

1. mypucm

mypucm 7777+ цікавих повідомлень

а в тебе ? :mda:

2. Good man

Good man Обычный человек

Я такие планы во время войны не составляю. Кстати, тебя здесь вспоминали после 24.02-го и до твоего возвращения. Я, так вообще, думал, ты в Херсоне. Не хочется, чтобы кто-то с форума умирал, здесь домашняя атмосфера.

• Інформативно Інформативно x 1
  3. Gyppsy

Gyppsy :hi:

@mypucm, я так розумію, що ви маєте голову, а шиї вам мусет бракує ;) :)

4. mypucm

1) Херсон під обстрілами, звідти виїжжають, хто боїться...

2) до нас долітає менше, але розміновування бабахає щодня... вже третій місяць...
    неясна ситуація з розмінуванням полів... а значить - з роботою...

3) без роботи треба або виїжжати... або... сидіти на гуманітарці...

4) так нецікаво...
    треба щось РОБИТИ... відновлювати виробництво...

5. mypucm

заробляю мабуть мало :blush:

6. Good man

Good man Обычный человек

Предполагал, что ты в Херсоне и что по итогу выехал в Крым для безопасности.:hi:

7. Gyppsy

Gyppsy :hi:

Все відносне...

8. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Навпаки, у минулому сезоні, через війну брав більше обов'язків Захід, так сам садив більше баклажанів і перцю, господарства - більше степових пшениці і соняшника, якби не свої кавун і диня, смак не той, але Херсон був окупований, привезені кавуни із Болгарії та Азербайджану із нітратами та на смак не дуже, персики були непогані із Галичини, Волині та Закарпаття, консервовані польські.

9. mypucm

основне виробництво овочів на Херсонщині - на лівому березі, який поки що окупований...
    ще розмінування займе час... в будь-якому разі в цьому році дешевих кавунів також не буде :dntknw:
    в минулому році до нас привозили херсонські кавуни по 6 грн.\кг... хоч і окупація... та торгівля була

думаю, в цьому році буде така сама ціна.. 4-5 грн. на опті :scratch_one-s_head:

10. Lanktocha

Знову будуть із сонячнішого Закарпаття, там кавун не дуже популярний, там привозять угорськіі, в Угорщині багато хто має родичів чи друзів, свої бувають добрі, не нітратні, але достигають не раніше вересня, у серпні бувають крупні, але ще білі чи блідо-рожеві всередині. Чи якісні дунайські кавуни, принаймні достигають раніше?

11. mypucm

можу тільки теоретично поміркувати )

1. (на мою думку) на смак рослин впливає в першу чергу склад грунту...
    звісно, є загальний фон - в одній місцевості чорнозем, десь пісок, десь торф... і це все впливає на смак!
    але, при бажанні, за допомогою добрив, склад грунту можна рухати... куди треба... і отримувати смак...
    -------------------------------------
    2. у нас на півдні також іноді трапляється несмачне усе!
    і кавуни, і помідори, і морква, і що завгодно...

один фермер відслідковує тільки NPK ... виросли якісь овочі... головне - побільше кілограмів, тонн... хто там думає про смак...
    інший фермер, крім NPK, відслідковує мікроелементи, інші показники... смак покращується...
    --------------------------------------
    3. сонце і тепло...
    хто живе північніше, зазвичай садять ранні сорти з більш коротким строком достигання...

кавуни будуть менші, чим на півдні, але смак залежить в першу чергу від грунту... на мою думку
    --------------------------------------
    4. транспортування...
    чим ближче "з лану до столу" - тим краще

в нас будь-які овочі привозять з поля чи з оптового ринку на Херсонщині за 1-2 години..
    кілька сот кілограм - легковий причеп завозять у магазин, на ринок, чи додому...
    можна хоч переспілі (найсмачніші) купляти... вдома все переробиться...
    якщо несмачні - завтра поїде на інше поле, фермерів багато...конкуренція... була... до війни...

а у випадку "завантажити фуру 40 т, яка поїде за кілька сот кілометрів"... потрусити кавуни тиждень у дорозі (у спеку) - поки доїдуть та продадуться...
    треба їх зірвати трохи недозрілими... трохи менше цукру...

і шо з цим робити?
    найсмачніші помідори - нетранспортабельні, бо мають тонку шкірку...
    найспіліші (найсмачніші) ягоди треба одразу заморожувати, бо потечуть...
    і т.д.

12. mypucm

13. Good man

Good man Обычный человек

На украинскую мову перевода нет. Весь канал на русском. Ты опять за своё.

14. mypucm

так я спеціально вкинув, щоб тебе від політики відірвати, і привчити до праці ;)

15. Good man

Good man Обычный человек

Молодец, у тебя родственники в Крыму есть? Как им там живётся сейчас? Хватает денег на ухаживание за огородом?

16. mypucm

про сьогоднішній Крим нічого не можу сказати, крім того, що в новинах :dntknw:
    думаю, що там, де нема рашистів, люди живуть нормально

17. Good man

Good man Обычный человек

Сам стараюсь от политики и войны отвлекаться, иначе ум за разум зайдет. Часть знакомых в алкоголе находят спасение, я, наоборот, в спорте.:hi:

18. mypucm

я вважаю спорт марнуванням часу...
    агрофітнес - інша справа... сонце, свіже повітря, фізичні навантаження... різні
    ще й заробити можна - врожай, або гроші

19. mypucm

"фотосинтез растений - основа прибавочной стоимости! (К.Маркс) :)

20. Lanktocha

Таке зауважував, свої баклажани, хоч менші розміром, але пахучіші закарпатських базарних.
    Впливає, навіть виноград більшцукристий при сильному соннці. На Закарпатті через мякі зими мічуринці вивели навіть сорти гранату, під польським кордоном у нас садять інжирний персик, я там близько збирав ожину при +35, але для інжирного персика вже працювали мічуринці.

• Інформативно Інформативно x 1
а де твій аватар? :)