В саду та на городі

Тема у розділі 'Хобі та захоплення', створена користувачем Silver bullet, 10 лют 2019.

1. lvivn

lvivn Well-Known Member

Какой сорт помидор?

2. Коммунарец

Коммунарец Well-Known Member

Высший.

3. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

А хтось садить жовті помідори? Трохи садив, хоч за смаком не зрівняються, вирощені на Півдні, пробував, коли там був на відпочинку.

4. Gyppsy

Gyppsy :hi:

У мене є жовті помідори.
    Є і фіолетові.

5. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Чула, що тим, хто страждає на подагру чи має проблеми з печінкою, червоні помидори треба обмежувати. А жовті - ні.Дуже смачні сорт "ананасний" і сорт "хурма". Так вони помаранчеві.

• Інформативно Інформативно x 1
  6. Lanktocha

Передали помідори, ніби із італійської розсади, може бути 2 помідори на кг., вага одного 500 - 700 гр.
    Щодо кольорових - гарно виглядає банка з маринованими помідорами.
    Тепер через холодні ночі не будуть достигати рештки помідорів, можна закручувати і зелені.
    Як зранку казали в одному огляді, тепер дефіцит та піднялася ціна на цибулю, багато возили з Херсонщини, яка у значній мірі окупована, у мене достатньо своєї для своїх потреб, ніби поганий урожай і піднялися ціни + так само багато регіонів, з яких постачали цей овоч під окупацією, навіть у мене на баклажани гірший урожай, також дефіцит і вищі ціни на кавун, свої достигають, не знаю, як достигнуть через холодні ночі, більшість у продажу дорогі та імпортовані Азербайджан, Румунія, Греція, Болгарія...

7. Silver bullet

Друзі, я плачу) Наші хлопці погнали орків далеко-далеко від наших дач. Вони вже вдвічі далі від моєї дачі, ніж мій будинок в Харкові від російського кордону)
    Які ж молодці!! Як вони орків швидко нагнали - і від Балаклеї, і від Чкалівського, Кочетка, Шевченкова, навіть прийшли до Купянську- великого ЖД вузла! Господи, дай їм сили, здоров'я, успіху в їх воїнській справі!!

• Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  8. Lanktocha

Страшна була весна, не підготував розсаду помідорів, під час повітряної тривоги та шуму ракет було страшно, що і крім руйнувань, можуть бути понищені насадження, на які пішли час і праця. Зауважував у селах за Львовом біля взлітної смуги, велика ймовірність ракетного удару, але майже біля всіх будинків, оброблені фруктові кущі та дерева, поля та присадибні ділянки, мають бути сади перемоги.

9. Коммунарец

Коммунарец Well-Known Member

Я колись вирощував, але жовті не мають практичного застосування, ніж червоні.

10. Lanktocha

Може бути трхи інший смак, залежно в яких умовах вирощений, надає гарного вигляду маринадам.

11. Silver bullet

В Харкові якимось дивом не постраждав мій дім. Тепер дивитись в вікно(якщо доживемо до кінця війни і дім доживе) будемо на згарище.
    Чи повертатись додому і їхати жити на дачу, наводити там лад, викопати лук та часник, збирати виноград? Та треба ж щоб на дачах поновили світ, бо потрібен інтернет для праці. Чи сидіти не рипатись... Голова кругом іде.

12. Silver bullet

Якусь кількість своєї різноманітної розсади весною відвезли до батьків чоловіка, якусь посадили у закритому дворі у знайомих недалеко від дому. Чоловік прокопав, гарно удобрив..Що казати- не дуже врожай в центрі міста, а все ж таки помидори нав'язалися і стали поспівати, і огірки були, а краще за все виглядали базілік і чорнобривці).
    Тепер кажуть, що все це засипано склом з 4 вікон. Отакі врожаї(

13. Lanktocha

Із овочами та фруктами більше справлявся своїми, через вимушені обставини також, ніби всі овочеві заготівлі на зиму є, вчора останній маринований перець, свій та докуплений крупніший та м'ясистіший закарпатський, не знаю, чи будуть зелені помідори, актуальніше наквасити. Ще зібрати рештки баклажанів, картопля викопана, може ще з 2 мішки треба буде докупити, у попередні роки треба було докупляти 5 - 6 мішків. Із фруктів, є ще кавун, що вже тріскає, чорноплідна горобина, зимові груші, яблука, виноград, компот і кисіль будуть, може і літр вина. Трохи дощі, може вийде поїхати на гриби, лиш би були, додзволило здорв'я і безпека, москалі бомбардують залізниці + на маршруті бачив місце, де ремонтували військову техніку ще із війни на Донбасі.

14. Good man

Good man Обычный человек

Не плачь, лучше свари борщ. Да погуще, как я люблю.:hi:

15. Good man

Good man Обычный человек

Хорошо подготовился к зиме? Сам как оцениваешь?

16. Lanktocha

Ще є робота, доки не випаде сніг чи мені, може прийдеться прийняти серйозніше лікування, поки що посіяні, як добриво сидерати, ще зібрати горіхи, попідрізати деякі фруктові дерева, виноград і підживити їх на зиму.

17. Lanktocha

Дорвав останні кавуни, зараз не купую, вимушено такі, херсонські недоступні, також поїсти кизил і ще зірвати виноград.

18. Good man

Good man Обычный человек

Следи за фигурой, чтобы не располнеть и про родителей не забывай.:good:

19. Lanktocha

Також день по відру горіхів забагато, травневиий приморозоок міг пошкодити урожай, але такого не було, поовно ще минулорічних, а вже складати треба і новий урожай. Продавати, багато покупців вимогливі, у цих горіхи крупніші, у цих солодші... Трохи взяли волонтери, що готують на фронт батончики із сухофруктами та горіхами, може, як буде час і бажання, буду готувати якусь халву чи пахлаву.

20. Good man

Good man Обычный человек

Ты с волонтёрами поаккуратнее, сейчас каждый второй волонтёр. Какое подтверждение своей деятельности они тебе показали?

а де твій аватар? :)