В саду та на городі

Тема у розділі 'Хобі та захоплення', створена користувачем Silver bullet, 10 лют 2019.

1. Good man

Good man Обычный человек

Рад вас видеть живой и здоровой. Как ваш сад поживает?

2. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Чи приготували вже зі свого посадженого соління, сушіння, маринади на зиму?
    Мені сьогодні передали із села ящик помідорів, пошкодував, що сам не посадив, тоді був початок війни і ймовірність, що прийдеться емігрувати, буває період із дощами та холодними ночами, після якого чорніють помідори, може ще із села передадуть кавун, свої ще достигають, тепер холодніші ночі, може це погано вплинути, купував тільки азербайджанські, дині вживав тільки власновирощені, вони не нітратні, але значно менші.
    Через окупацію деяких регіонів, більша увага приділяється своєму та вирощеному у своєму регіоні, є свої абрикоси, персик польський "Nasza spiżarnia" із не такої південної Польщі.

3. Good man

Good man Обычный человек

Как мама? Ей витаминов хватает?

4. Lanktocha

До чого тут це?
    Навіть я, таблетки з потрібним вітаміном більше вживаю у холодну пору року.

5. Gyppsy

Gyppsy :hi:

@Lanktocha, а Ви які таблетки вживаєте?

6. Good man

Good man Обычный человек

Так аппетитно расписал про запасы.
    Я витамины никогда не употреблял. Ни зимой, ни летом.

7. Lanktocha

Є препарати з вітаміном Д Олідетрим, Декрістол, Відеїн... актуальні при браку сонячного проміння, з вітаміном С найвідоміша Аскорбінова Кислота, вітамін Б - Неовітам, Нейрорубін... Що потрібне і яка може бути користь - призначить і порекомендує лікар.
    Не у всьому овочі і фрукти замінять "штучні" вітаміни у таблетках.

Груші, які хотів продати чи здати реалізаторам, полежали день, на другий день вони вже гнилі чи з плямами, не мають товарного вигляду, горіхи, що не використалися минулого сезону, тепер гірчать, темніші та дрібніші, а де складати новий врожай?

8. Gyppsy

Грушку можна сушити і віддавати волонтерам. Горіхи також. З них роблять файні снікерси - сушку і горіхи мелять, добавляють мед і ще щось там. На фронті їх люблять.

9. Good man

Good man Обычный человек

Да ты по витаминам с ума сходишь. Я большую часть из твоих названий впервые слышу.

10. Lanktocha

Деколи для підтримки лікар може рекомендувати та і сам вже вивчив, що допомагає і що потрібне, я так розумію, вони більше підсилюють дію інших ліків. Овочі і фрукти, тим більше, не нітратні також мають хорошу дію.

Сливок вийшло більше, ніж розраховував, повидло смачне, але не получається добре приготувати, як і сливову наливку, на зиму може ще щось із кизилу і виноград, з овочів перець і може зелені помідори.

11. Lanktocha

Непогана ідея, хоча би ящик горіхів міг би віддати, навіть полущених. Які волонтерські осередки це можуть взяти, є такі під церквами чи які?

12. Gyppsy

Здрастє... Та у Львові цих центрів купа.

Волонтери пів-року приймають продукти, одяг, плетуть сітки..., а Ви мене питаєте, хто може взяти?
    Якщо хочете, то я скажу, де це все приймають у нашому селі і в райцентрі.

13. Good man

Good man Обычный человек

Сейчас тяжёлые времена, нужно помогать и поддерживать друг друга. Будет здорово, если эта информация будет доступна для всех, а не только Планктоше.

14. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Паря, не лізь не в свої справи, дивись краще за російськими "тяжёлыми временами", а то запізнишся. Запасайся сіллю та сірниками і туалетними папіром, бо не буде де купити.

• Тупо Тупо x 1
  15. Good man

Good man Обычный человек

Борщеварочка, ты название темы читала? Вот и не отклоняйся от неё. Лучше последи за своим кацалапым другом, который не знает, что у Украины ВМС, не отличает Бондаренко от Лукаш, сидит на форуме с переводчиком и не знает, что Харьков первая столица. В общем, мужа поучи борщ варить.:)))

16. Gyppsy

Фсьо, ми бульбу викопали! :rock::yahoo::dance3:

Тепер залишилися забавки :)

• Подобається Подобається x 1
  17. Lanktocha

І у мене вже більшість, гарна крупна картопля, добре був підживлений грунт, може після закінчення всього, зірветься і кавун, який вже повністю достигне, викопавши тепер, картопля не буде погрижена різними медведками, а колорадські жуки будуть догризати хіба що рештки баклажанів.

18. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

це добре, майже свято) У вас великі площі під нею, я бачила, колись ви постили..
    Ми садили картоплю на дачі кожен рік, рано, але рівно стільки, щоб там до осіні було. Один раз пам'ятаю була гарна: по 11-12 штук крупних в кущі. Такий сорт. Потім потроху вивівся.
    Та ми її небагато їмо.
    У нас там попадав, мабуть, фундук. Яблука та грушки теж..(
    Зараз перелітають через наші дачі різні снаряди...так і іде час. Якісь дома горять..
    Що буде до зими- ніхто не знає. Укривати ж багато чого надо, що буде -хз((.

19. Good man

Good man Обычный человек

Тримайтеся.

20. Коммунарец

Коммунарец Well-Known Member

В теплиці помідори достигають

Два роки тому розбирали дах під ремонт у одного.... Попросив віддати вагонку. Відповіли, що самім треба...
    Вчора зістріли мене і сказали забрати ту вагонку, якщо треба)
    Забрав, помив, стінку в коморі обіб'ю)

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)