Не завжди і в якій кількості. Такі шкідники більше люблять солодку черешню. У багатьох ще неможливо зібрати, все здзьобане якимись воронами.
Сам недавно прийшов, на протязі дня було до +33, мусів полити баклажани, деякі ще як пальці, будуть десь в середині серпня, ще нема що фотографувати. Також багато динь, але всі ще маленькі і зелені, достигнуть десь на початку вересня, виноград рясний але ще не стиглий, буде десь через 2 місяці, поки що тільки дрібні листки до маринаду, крупнні - загортати голубці. Абрикоса, хоч рясно цвіла, до компотів треба було докуповувати, як так буде, прийдеться восени зрізати і садити нову. Є. я під польським кордоном сади, із допомогою гібридизації мічуринців, тут і нектарин, і інжирний персик... рідкість навіть у Кримнаші, а деякі абрикоси із Львівської області крупніші і солодші із більшсонячних Закарпаття і Буковини, видно не обходяться без кроплення і підживлення. Вишень і калінки-малінки, смородини мав багато, як для своїх потреб, так і на продаж, вже майже минулися, не фотографував, серйозно, близько закинуті, вже недіючі військові склади, якщо у кацапів старі дані, ще і дефіцит високоточних ракет, ймовірний обстріл.
Активізовуються славнозвісні червоні слимаки, особливо після дощу, гризуть, особливо щось молоде, постраждали декілька достигаючих баклажанів та декілька маленьких кавунів.
Свої кавуни можуть достигнути десь за місяць, поки що у деяких кіосках із Азербайджану, хто купував раніше грецькі, вони оброблені хімікатамми, водянисті і білі всередині, з теплої сонячної місцевості, але значно гірші на смак навіть тих, що мені передавали із сіл біля польського кордону. Все таки, Херсонщина у цьому плані бренд.
Може ще щось буде, не враховуючи шкідників червоних слимаків, достигають баклажани, вже жовкнуть дині, повно яблук "Паперівка" і "Слава переможцям"... але близько закинуті військові склади і кацапи криворукі.
Може стукачі і навідники не побачать Достигають баклажани Не повністю пожовтіли і не повністю обсохли дині Не херсонський, але вимушено і таким обсохимось Гнуться гілки від ранніх яблук паперівки
@Gyppsy. не дури маленьких ананасами. Бо тут ботаників багато, хтось та купиться Я якось все мріяла в горшику розвести це диво, та все ж таки вирішила, що купити та поїсти куплене буде краще))
Починаються, навіть десь 3 - 4 буде з кількарічного дерева,, пізнього сорту груш "Ноябрська", раніші "Бера Спасівка" вже декілька банок закручено цілими. У зв'язку з окупацією Херсону неможливо знайти на ринках чи у магазинах дині, весь минулий тиждень я різав тільки свої, дрібніші, але на смак хороші.
Чи приготували вже зі свого посадженого соління, сушіння, маринади на зиму? Мені сьогодні передали із села ящик помідорів, пошкодував, що сам не посадив, тоді був початок війни і ймовірність, що прийдеться емігрувати, буває період із дощами та холодними ночами, після якого чорніють помідори, може ще із села передадуть кавун, свої ще достигають, тепер холодніші ночі, може це погано вплинути, купував тільки азербайджанські, дині вживав тільки власновирощені, вони не нітратні, але значно менші. Через окупацію деяких регіонів, більша увага приділяється своєму та вирощеному у своєму регіоні, є свої абрикоси, персик польський "Nasza spiżarnia" із не такої південної Польщі.