В саду та на городі

Тема у розділі 'Хобі та захоплення', створена користувачем Silver bullet, 10 лют 2019.

1. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Хотів раньою весною покропити залізним купурусом, війна і ймовірність, що прийдеться евакуйовуватись від такого стримало. Хоч деякі гілки фруктових дерев порізані мало.

2. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

йой, молодці! Зараз хто може, повинен обробляти землю, якось продовольче питання вирішувати, бо з тими орками ...що є готове позабирають-повивозять, а для нового врожаю не дають нічого робити.
    Зараз подивилась про фермерів, батька з сином, що робили повний цикл: з посіву кормів до ковбас і тушонки. Все орки порозбивали - всі споруди, корівники...на кілометр валяються туші постріляні бичків і свиней, і сами без даху над головой...
    Сижу плачу, нема сил це дивитись((
    Люди жили, працювали з ранку до вечора, тільки стали на ноги, робили таку важливу справу і от...прийшло немите стадо голодних злодюг, які нічого не можуть, а вбивати, насилувати, руйнувати, сжигати та вкрасти врожай - можуть.

Останнє редагування: 20 тра 2022
  3. Silver bullet

я, мабуть, не доживу до перемоги...Зараз вже почали казати про півроку, що треба збирати та вчити спеців на нове озброєння, що будуть в обороні і ми, і русня, наступати ніхто не буде, і нічого особливо не мінятиметься...я як це чую - мені погано. У нас родичі в окупації, де нічого їсти, не працюють аптеки...та нічого не працює, банкомати в тому числі. Гроші кінчаються навіть щоб купити у бабусь біля дороги яєць нема. нема і гум. допомоги - не пропускають орки..

4. Gyppsy

Gyppsy :hi:

Нічо, @Silver bullet, не падайте духом.

Ми цього року кукурудзи не садили - все під бульбу. Поділимося.

Теща також віддала кусок городу своїм квартирантам з Волновахи. Вони щось там посадили. А Сергій /переселенець/ взагалі молодець - господарює на обійсцю по справжньому.

Все буде Україна.

Війна буде довгою і тяжкою.

5. Коммунарец

Коммунарец Well-Known Member

Найближчі півроку покажуть, що буде.
    Можливо війна і закінчиться, але легше не стане, бо світ здуріє і настануть часи царювання антихриста.
    Але все буде добре потім, як появиться помазаник божий на цартво божіє на землі, поки не прийдуть останні дні перед приходом Христоса.

Останнє редагування: 20 тра 2022
  6. Good man

Good man Обычный человек

Тримайтеся.:hi:
    Очень надеюсь, что вы лично увидите победу своими глазами. Говорю это совершенно искренне, вкладывая в эти слова самый глубокий смысл. Сам изначально предполагал одни сроки, сейчас вижу, быстро это не закончится. Мне всегда легко давалось отделять личное от системного, поэтому я с открытым сердцем говорю - хочу, чтобы вы лично, а также @medwedo berlogsoni, @Gyppsy, @VasMT, @Capitoshechka - все вы благополучно пережили все события и были здесь до самой победы. И когда этот день наступит, я обязательно вернусь к этому разговору и снова выскажусь от чистого сердца. Обещаю.:good:

7. Lanktocha

Приходиться справлятися своїми зусиллями, лиш би до дозволило здоров'я. Основні обов'язки житниці зараз мають Закарпаття, Буковина, Волинь, тут займаються господарствами, всі, хто у попередні роки це нехтував, залишається висадити перець і баклажани, тепер ночі тепліші, мелітопольські і херсонські малоймовірні, так само черешня, крім своєї, закарпатська і буковинська, є і минулрічні запаси, може голод мине.

8. Silver bullet

сторожиха з дачі скидує на телефон фоти моєї дачі: цвітуть маки! так добре цвітуть...пізні тюльпани теж, все буяє, тільки дачників нема(.
    Треба, щоб рашизди відкотилися хоч кілометрів на 20-30. Вони стоять біля наших дач кілометрів за 5-7.Це дуже близько, вже пробували - стріляють по машині.
    Якось фермер-арендатор на полях за дачами працює - посадив ранню капусту, щось сіяв на полях.
    Хто б мені у молодості сказав, що я так любитиму землю і страждатиму через те, що вона не оброблена, сад не оброблений, розсада не посаджена - ото б я здивувалась...

• Інформативно Інформативно x 1
  9. Silver bullet

настрій ніяк не покращується..Людей жалко, дітей, країну жалко.

10. Gyppsy

Може пробуйте займатися вазонами - всякі фіалки-фікуси-кактуси...

11. Silver bullet

Та я ж працюю все ж таки, а так ....я навіть малювати вже не можу. Розсадою займаюся на балконі, чекаю зо дні на день, щоб виїхати з міста на дачу, хоч на день-два.

12. Good man

Good man Обычный человек

Да бросьте вы, какая рассада сейчас, какие саженцы, главное, чтобы люди были живы. И вы тоже. :hi:

13. Gyppsy

Як позбутися від Кротів. Дієві способи, які змушують кротів тікати з ділянки

Невеликі й дуже милі звірята кроти, доставляють садівникам чимало клопоту. Ці непрохані гості, ніби справжні шкідники, псують газон, пошкоджують посаджені культури й найпершими «дегустують» коренеплоди. Для боротьби з цими гризунами, розроблено безліч різних засобів й деякі з яких передбачають загибель тварини.

Більшість садівників, незважаючи на всі незручності, які їм доставляють кроти, вважають за краще для їх вигнання використовувати тільки гуманні методи.

Відлякуючі речовини.

У боротьбі з кротами допоможуть речовини, що володіють різким, явно вираженим запахом. До їх числа відносяться гас, дьоготь та нашатирний спирт. У крота дуже добре розвинений нюх, а тому звір не стане жити в місцях, де будуть панувати аромати вищевказаних речовин.

Так, досить, просто змочити в них ганчірки та розкласти по периметру ділянки, трохи присипавши землею.

Біологічний метод.

Такі рослини як цибуля, часник, чорнобривці, рицина, проліска сибірська, нарциси та молочай, володіють сильним запахом, який доводиться не до вподоби маленькому звірку.

Чорнобривці можна засіяти по всьому периметру ділянки, а цибулиння можна посадити по контуру тієї чи іншої грядки.

Саморобний жерстяний відлякувач.

Відлякувач для кротів під силу самостійно зробити кожному садівникові. Для цього буде потрібно вкопати в землю металевий прут й надіти на нього бляшанку.

При найменшому вітрі такий пристрій буде видавати досить різкі й гучні для кротів звуки, які будуть чітко чути під землею. Незабаром кроти втомляться жити в таких умовах й неодмінно залишать ділянку.

Відлякувач «будильник».

Для цього гуманного способу боротьби з кротами будуть потрібні справжні будильники на батарейках. Досить буде 3-4 штуки, підійдуть найдешевші моделі.

Отже, на будильниках потрібно виставити різний час дзвінка. Будильники потрібно опустити в довгу трубу й зафіксувати, використовуючи дріт. Далі трубу з будильниками необхідно вкопати в землю, причому вертикально. Отвір труби слід прикрити полімерною пляшкою.

Можна полегшити завдання й розмістити будильники в скляних банках, які закрити кришкою й закопати в ґрунт, на глибину, як мінімум пів метра. Набридливі звуки будильників стануть причиною вимушеного залишення кротами своїх осель.

Затоплення каналів.

Спосіб ефективний тоді, коли непрохані гості з’явилися на ділянці порівняно недавно й ще не встигли нарити в ньому безліч своїх тунелів. Отже, при виявленні свіжої кротовини, необхідно залити в неї якомога більшу кількість води.

14. Silver bullet

Я ось думаю, що як нема людей, на дачах не те що кроти, а й чупакабри позаводяться... В цей час брачний період у жука-стригунця, який стільки шкоди робить, майський жук прямо висить гроздями на фундуку та персиковій сливі та жере листя..Я ж таки в нори стригунцю заливала воду з олією і вони вилазили хутко і дохли ззовні. А майських на ковдру стряхувала , потім збирала в цеберку - і давила. Багато чого в садку, за чим треба слідкувати...

15. Good man

Good man Обычный человек

Сейчас главное здоровье и сохранение жизни. Потом ещё город отстраивать, никуда огород не пропадёт.

16. Lanktocha

Потрібні і "сади перемоги" і свої овчі, при нестачі деяких традиційних.

17. Silver bullet

зараз в магазинах баклажани, кабачки, повно молодої картоплі, полуницю вчора покупали. Все є. Тільки у кого нема роботи, що той візьме? Раз дорога горючка, овочів-фруктів своїх поменшає, то буде городина набагато дорожча.
    З іншого боку вона раніше була ні по чому: 4-5-6-7 грн за кг - в такому діапазоні.

18. Good man

Good man Обычный человек

По деньгам запасы есть? До конца года протянуть можно?

19. Lanktocha

Вже не такі холодні ночі, не страшно із телолюбивими саджанцями, вже висаджені і підростають перці, баклажани, дині і кавуни, невідомо, що буде з херсонськими, свої мають інший смак і достигають не раніше вересня.

20. Good man

Good man Обычный человек

Ты огород используешь, чтобы отвлечься от тревожных мыслей?

а де твій аватар? :)