хочеться точніше знати температуру, вологість, та інші показники у закритих приміщеннях... зокрема, в теплиці... сьогодні зранку глянув ціни на прості цифрові термометри-гігрометри (від 100 грн.) і... залип на цілий день... у дуже цікаву тему автоматизації теплиць... у продажу є найрізноманітніші датчики... і регулятори: температури і вологості - повітря і грунту, освітлення, СО2 ... очі розбігаються... можна купити готові рішення від 1000 грн. або з компонентів зібрати самостійно... ----------------------------- смисл у тому, що у закритому грунті можна умови розвитку рослин наближати до ідеальних що означає значне підвищення врожайності
приклад девайсу української розробки... 9 датчиків і 6 реле керування керувати можна з мобільного телефона Pro controller - GreenWitch
@mypucm, а ви не чули ще про Системний трактор? Наші українські виробники, в них патент. Щоб його отримати - вночі тестували у українських фермерів це чудо техніки. Німці вклали теж кошти - стартап. Він через 3 роки буде запущений в виробництво.Вже буде автономним - без тракториста. На всесвітньому конкурсі іноваційних розробок за нього взяли золото! Из 16 розробок! Він на місті розвертається, у всьому дуже економічний, іде рівно, лагідно, без стрибків, просто мрія селянина, мегафункціональний. Знай наших!) Золотого переможця Agritechnica 2022 трактор NEXAT тестують тільки в Україні та Німеччині — Біржа сільгосптехніки Traktorist.ua
...і наведені приклади самої злоякісної хімії. І для бджілок, і для людей. Зате бюджетно, бо біопрепарати коштують в рази дорожче.
нє, не чув це дуже цікаво з технічної точки зору, але... давно вирішив для себе, що агро-пром - то не моє мені треба землі, скільки зможу обробити без трактора... навіть мотоблок не хочу купляти так цікавіше... треба рухатися фізично... бо інтернет - то така зараза...
Ну Системний трактор - це не для єдиноличників) Це прорив для великих господарств. А взагалі для людей, що цікавляться технікою - дуже цікаво. До речі, його і легше ремонтувати. Я кілька разів слухала різні роліки про нього) Рухатися - точно треба. Від сидіння стільки болячок!Але ж....Скільки зайвої роботи без отих придуманих людиною механизмів для сільгосппраці? Оті сіялочки, щоб потім не лазити прориваючи буряк чи моркву. Їми і добрива сіяти можна. Для поливу розбризкувачі - ой, щоб ми без них робили??
та я розумію, що когось техніка дуже виручить... просто особисто я зараз по 15+ годин на день провожу в інтернеті... і з цим треба боротися... інакше здохну як трохи потепліє, візьму ручні інструменти, і поїду велосипедом на дачу... я не хочу наймати трактор, і все там переорювати... тут питання не у прибутках, а у здоров'ї
А чого ви книжки не читаєте зимою? Ми раніше орали трактором другу ділянку, а зараз тільки дискуємо. Так для почви краще, і для нас дешевше.
гарбузи псуються, намагаюся врятувати... може хто знає з практики... скільки кілограм можна завантажити у холодильну камеру? (-28, 400 літрів)
жалко( А ми перестали садити гарбузи - коз у нас нема, а самі якось не їмо. Зварили кашу, що осталось - пропало. Їсти самі гарбузи, як робить моя невістка і свекруха? Я не находжу в цій їжі радості.
Натерти на грубому терку, розчинити в теплій воді кіло цукру і ~кіло дріждів /чи дріждей? чи як правильно?/, залити цю кашу і долити теплою водою. Поставити в тепле місце і хай стоїть до весни. Перед Паскою перегнати
Торгувати спиртними напоями /самогоном в тому числі/ суворо заборонено - це підакцизний товар. А для власних потреб можна гнати
купили півтони на шару місяць тому (по 2 грн.\кг з доставкою) - харчові не пропадуть - кози і курки з'їдять аж бігом гарбузи бувають смачними, коли дуже спілі - набрали цукру тоді не жовті, а темно-помаранчеві...
Нє, я цілком серйозно кажу. Я от не знаю /та й знати не хочу, бо ніколи цим не переймався/, куди дівається вигнаний мною самогон, але я не продав ні грама, і не взяв за нього ні копійки.