Все годиться) Листя на перегній Дерева на дрова Ядро горіха на продаж та їжу Скарлупа на опалення Кожура на миття голови
Для приготування шашлику, домашньої ковбаси чи шинки до Великодня, палю дровами вишні, груші, черешні, підходить суха виноградна лоза та гілочки кущів смородини. Із гооріха навіть неможливо зробити міцну тичку. Пропонували обсаджувати сад горіховими деревами, як на Закарпатті для захисту від шкідників, кліщів дуже відганяє горіхове листя. Я з одного горіха, враховуючи, що не було травневих приморозків, маю десь з 15 відер горіхів на зиму, може вистарчити не мені одному і не на 1 рік, а якщо мати 4 - 5 таких горіхів?
Так от, грудень на дворі Як і обіцяв От стільки получилося хорошого вина /не хвалюся, справді хороше/ В баняку, в 10-ти літровому бутлі, і в 3-ри літровому слоїку обережно зняте вино з тамтих чотирьох 23-х літрових бутлів. Тільки виноград і цукор. На смак - бомба зі зараз горнятко вип"ю, і буду прилаштовувати тамту "мезгу" і поталапки, що залишилися в 23-х літрових бутлях. А шо, в принципі, їх прилаштовувати - в бідон, трошки цукру, трошки дріжджі, і на самогонку, через вогонь і труби До Івана мало би викиснути...
Зимовий город. Зелень для домашньої птиці. На вихідні пройшли дощі, сніг зійшов і нашморгав редьки. Великі коренеплоди перед морозами вибрав, а маленьки залишив на корм, як і планував. Але іноді попадаються і велики екземпляри. Або собі натру, або варю курям. В день відро з'їдають. Добавляю трішки гарбузу, картоплю, товчь. Добре, що води багато, аби мити редьку . Нарвав редьки , помив і на збереження)
Міську-поц, @Mykhaylo Khomchyn, ще раз кажу тобі - сади дерева. /але тепер аж весною, чобис сі не попер вже зара ями копати)))/ На Львівщині збудують інноваційний завод з переробки фруктів
арахісова паста з журавлиною (українського виробництва) хтось пробував таке, воно смачне? може вдома на зиму заготовляти? )
не пробувала..я взагалі солодке не люблю і коли щось незрозуміле намішано теж. Татко такий же був: всі ці складні салати типу олів'є не їв ніколи. Як японці: у них все явне - тут рис, тут риба, тут водорості) А китайці -ті інші...господи, чого вони тільки не їдять! Може каміння? бо не угризуть.
Як двоє львів'ян створили мільйонне виробництво арахісової пасти "Оскільки арахіс не вирощується в Україні, він їде до нас з Індії, Аргентини, Китаю в залежності від сезону і ціни. Арахіс купуємо нечищений безпосередньо у імпортерів
Хто таке придумав: арахіс не вирощується в Україні? Я минулого року десь тут фотками хвалився Цього року також садив, але вже не фоткав, бо то нецікава рослина - посадив, і вона собі росте. Більше садити не буду. Урожай пороздавав людям на насіння, бо горіх все одно смачніший за арахіс)
Ще до кінця осені купував свіжі помідори, напевно, достиглі зеленими, смак не дуже, тепер, окрім маринованих, заправити суп чи додати до борщу чи солянки, краще у свому соку , кетчуп чи такі:
Це не мариновані, називають "помідори шматочками у своєму соку", деколи закручував у своєму соку і свої, при неправильному рецепті вистрілювали. Італійські помідори, завдяки їх клімату і технології із нашими не зрівняються, така банка не дуже дорога, десь 25 - 30 грн.
дивлюся прайси з насінням... на весну... до речі, забув сказати - дуже сподобався перець "Польот"... робив аджику десь вже на початку жовтня, пішов на базар - лежить перець невеликий, але м'ясистий, і гарного насиченого червоного кольору... ну я взяв сітку по 12 грн. дуже сподобався на смак, і пахучий... треба садити цей сорт ось тут на фото: Семена перца сорта Полёт купить - Агро союз Фаворит
пролетять 2 місяці - і беріть, сійте на розсаду. Вже з сьогодні день піде на літо, а зима-на мороз. Тільки бачу мороз цей недовготривалий: до кінця грудня, і ще на Водохреща 2 дні. Як не брешуть...