В саду та на городі

Тема у розділі 'Хобі та захоплення', створена користувачем Silver bullet, 10 лют 2019.

  1. Коммунарец

    Коммунарец Well-Known Member

    В садку ріс високий горіх. Думав та гадав, як то його зпиляти...
    У вересні пройшла буря і зломала верхівку - видно на фото половину горіху. Сьогодні завалив горіха. Ліг так, як треба))
    [​IMG]
     
  2. Silver bullet

    Silver bullet Well-Known Member

    Попиляєте-буде чим розтопити пічку
     
  3. mypucm

    mypucm 7777+ цікавих повідомлень

  4. Lanktocha

    Lanktocha Well-Known Member

    Горіхові дрова ні на що не годяться, як груша, черешня чи вишня. Під горіхом та поблизу ніщо не росте, листя із гіркотою додаю при перекопуванні грунту, ніби бур'яян менше росте і шкідники не плодяться.
     
  5. Коммунарец

    Коммунарец Well-Known Member

    Все годиться)
    Листя на перегній
    Дерева на дрова
    Ядро горіха на продаж та їжу
    Скарлупа на опалення
    Кожура на миття голови
     
  6. Silver bullet

    Silver bullet Well-Known Member

    А що з горіховими дровами не так?
     
  7. Lanktocha

    Lanktocha Well-Known Member

    Для приготування шашлику, домашньої ковбаси чи шинки до Великодня, палю дровами вишні, груші, черешні, підходить суха виноградна лоза та гілочки кущів смородини. Із гооріха навіть неможливо зробити міцну тичку.
    Пропонували обсаджувати сад горіховими деревами, як на Закарпатті для захисту від шкідників, кліщів дуже відганяє горіхове листя. Я з одного горіха, враховуючи, що не було травневих приморозків, маю десь з 15 відер горіхів на зиму, може вистарчити не мені одному і не на 1 рік, а якщо мати 4 - 5 таких горіхів?
     
  8. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

    Так от, грудень на дворі
    Як і обіцяв
    От стільки получилося хорошого вина /не хвалюся, справді хороше/
    IMG_9426.JPG

    В баняку, в 10-ти літровому бутлі, і в 3-ри літровому слоїку обережно зняте вино з тамтих чотирьох 23-х літрових бутлів.
    Тільки виноград і цукор.
    На смак - бомба:yahoo:

    зі

    зараз горнятко вип"ю, і буду прилаштовувати тамту "мезгу" і поталапки, що залишилися в 23-х літрових бутлях.
    А шо, в принципі, їх прилаштовувати :scratch_one-s_head: - в бідон, трошки цукру, трошки дріжджі, і на самогонку, через вогонь і труби ;)
    До Івана мало би викиснути...
     
  9. Коммунарец

    Коммунарец Well-Known Member

    Зимовий город. Зелень для домашньої птиці.
    На вихідні пройшли дощі, сніг зійшов і нашморгав редьки. Великі коренеплоди перед морозами вибрав, а маленьки залишив на корм, як і планував. Але іноді попадаються і велики екземпляри. Або собі натру, або варю курям.
    В день відро з'їдають. Добавляю трішки гарбузу, картоплю, товчь.
    [​IMG]

    Добре, що води багато, аби мити редьку . Нарвав редьки , помив і на збереження)
    [​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 2
  10. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

  11. mypucm

    mypucm 7777+ цікавих повідомлень

    арахісова паста з журавлиною (українського виробництва)

    хтось пробував таке, воно смачне? може вдома на зиму заготовляти? )

    зображення_2021-12-17_093027.png
     
  12. Silver bullet

    Silver bullet Well-Known Member

    не пробувала..я взагалі солодке не люблю і коли щось незрозуміле намішано теж. Татко такий же був: всі ці складні салати типу олів'є не їв ніколи.
    Як японці: у них все явне - тут рис, тут риба, тут водорості)
    А китайці -ті інші...господи, чого вони тільки не їдять! Може каміння? бо не угризуть.
     
    • Смішно Смішно x 1
  13. mypucm

    mypucm 7777+ цікавих повідомлень

    мене якраз і зацікавило, що нічого зайвого

    зображення_2021-12-17_170635.png
     
  14. mypucm

    mypucm 7777+ цікавих повідомлень

  15. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

    Хто таке придумав: арахіс не вирощується в Україні?
    Я минулого року десь тут фотками хвалився :blush:
    Цього року також садив, але вже не фоткав, бо то нецікава рослина - посадив, і вона собі росте. Більше садити не буду.
    Урожай пороздавав людям на насіння, бо горіх все одно смачніший за арахіс)
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  16. mypucm

    mypucm 7777+ цікавих повідомлень

  17. Lanktocha

    Lanktocha Well-Known Member

    Ще до кінця осені купував свіжі помідори, напевно, достиглі зеленими, смак не дуже, тепер, окрім маринованих, заправити суп чи додати до борщу чи солянки, краще у свому соку , кетчуп чи такі:
    [​IMG] [​IMG]
     
  18. mypucm

    mypucm 7777+ цікавих повідомлень

    а смисл таке купляти? хіба в погрібі нема помідорів? :scratch_one-s_head:
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Lanktocha

    Lanktocha Well-Known Member

    Це не мариновані, називають "помідори шматочками у своєму соку", деколи закручував у своєму соку і свої, при неправильному рецепті вистрілювали. Італійські помідори, завдяки їх клімату і технології із нашими не зрівняються, така банка не дуже дорога, десь 25 - 30 грн.
     
  20. mypucm

    mypucm 7777+ цікавих повідомлень

    там написано 2500 грам - дійсно, це дуже дешево :scratch_one-s_head:
     
а де твій аватар? :)