В саду та на городі

Тема у розділі 'Хобі та захоплення', створена користувачем Silver bullet, 10 лют 2019.

  1. Lanktocha

    Lanktocha Well-Known Member

    Мені деколи було достатньо і 2 літри вина, крім пиття, заправка до кремів, м'ясного фаршу, особливо страв італійської кухні.
    Тим більше, вино з "Ізабелли" не ідеальне, дехто більше любить міцні напої. Все одно вина типу грузинського не зробимо, бо і виноград не той, і бочки не ті, і погреби не ті...
     
  2. mypucm

    mypucm 7777+ цікавих повідомлень

    щойно десь вичитав... "став вегетаріанцем, перейшов на травку..."
    мені давно хочеться зайнятися всякими травами - ароматичними, лікарськими, чайними... :)
    насіння потроху збираю з своїх кущів, та інформацію

    це мабуть ще цікавіше, чим просто помідори вирощувати, може й вигідніше :scratch_one-s_head:
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. mypucm

    mypucm 7777+ цікавих повідомлень

    там літрів 15 вийде... компоту...
     
  4. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

    :) Пек-пек...
    @Silver bullet, та ціхо, бо вречете :)

    От дивіться як воно буде /це при умові, що вино получиться файним ;)/:
    Дам старшому сину і невістці, най мають
    Дам молодшому сину і невістці, най мають
    Три літри я віднесу одному вуйкові, бо він файний хлоп і я так роблю кожного року.
    Треба дати тещі, най має
    Треба також дати сватам, най мають
    Треба взяти чвертку на роботу, щоб люди оцінили / бо так прийнято і так має бути /
    Треба занести чвертку сусідам, в котрих беремо козяче молоко /ба так має бути/
    Поїду на малу батьківщину - треба брати три чвертки, щоб родина і друзі попробували /ба так має бути/
    Почнуться скоро іменини - ми з дружиною до кількох підемо в гості, а з порожніми руками ніхто до іменинників не йде /ба так має бути/
    До нашої хати також хтось прийде, бо свят багато і не всі п"ють всякі 40-ка градусні напої. Значить має в хаті бути запас)

    Ну от, з грубшого вроді все. То хіба тих чотири бутлі - то багато?)
    Як файно піде, то до Йордану може залишиться хіба якась чвертка, а може і нє)
    А ви берете і кажете " Та ви хоч ото попийте) Скільки часу треба, щоб допити ті бочки?" :)

    Ну а зробити пиво своїми руками - це просто для душі. Бо ж цікаво)
    Але поки що натхнення не прийшло;
    А може так і не прийде - всяке може бути. Це ж натхнення! :)

    зі

    а от закваска на самогонку поставлена ще 27 липня! Ніяк не зберуся перегнати.
    Смак, запах і колір - як сухе вино, бражкою навіть не чути )
     
  5. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

    Десь в грудні скажу точно, скільки там літрів ;)
    Там тільки виноград і цукор. Без води )
     
  6. Silver bullet

    Silver bullet Well-Known Member

    Бачу, @Gyppsy, що ви добрий хазяїн і товариш.
    І традиції у вас теж непогані.
    Не зрозуміла тільки про іменинників.
    Мені здається, що принести папірець у хоча б 200грн було б краще, ніж домашнє вино з Ізабели. Ну то таке.
    Просто я не п'ю домашнє вино, тому мене можна не слухати. Я і горілку не п'ю, і кон'як, і шампанське, і пиво, і пепсі, і соки нерозбавлені...) П'ю воду Свалява та Поляну Квасова) І різні чаї - сама сушу листя та травичку - на дачі багато чого потрібного.
     
  7. mypucm

    mypucm 7777+ цікавих повідомлень

    треба ремонтувати погріб... добрався до закритої 50 л бочки з вином 2019 року...
    виключно з соку, без цукру...
    думав перевірити, чи не пропало... та звільнити бочку...
    наче нічо вино на смак... :good:
    винограду мало в цьому році... соку майже не закатав :dntknw:
    доведеться з вином зустрічати коронавірус :blush:
     
  8. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

    Та чому ж тільки @Gyppsy :blush: ? у нас тут всі такі :yahoo: :)

    Принести папірець у хоча б 200грн можна і на день народження /і найчастіше так і буває/. Ну і чвертку до комплекту :)

    А іменини - це для душі :yahoo:
    От дивіться - практично всі основні іменини святкують пізно восени і зимою.
    Городи і поля спокладжені, урожай в підвалах і морозильних камерах, будови зупинені до весни, народ відходить від робіт і боротьби за урожай. Ну і хоче той народ трошки спокійно посидіти в тісному колі, поговорити за жізнь.
    Ну і який смисл пити Львівську горілку, Закарпатський коньяк, вино з Італії і віскарь з Шотландії, а розказувати шось тіпа "а от я цього року робив вино. Мусет непогане получилося" ?
    Набагато простіше / і правильніше/ це вино всім попробувати і сказати власну думку;

    Та й на іменини можна йти не тільки з чверткою. Можна /і треба/ взяти простенький подарунок - шось тіпа набору викруток, файні рукавиці чи айфон. Це залежить від потреб іменинника і можливостей гостя ;)

    Ну а нести казенний папірець власне на іменини - не айс. імхо)
    Нормально :good:
    Треба пити те що хочеться, коли хочеться і скільки хочеться ;)
     
    Останнє редагування: 24 жов 2021
  9. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

    А для чого ви його тримаєте з 2019 року?
     
  10. mypucm

    mypucm 7777+ цікавих повідомлень

    зробив, потім з'ясував, що алкоголь не дуже заходить навіть у такому вигляді :dntknw:
     
  11. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

    А чому досі не роздали тим, кому заходить навіть у такому вигляді? о_О

    зі

    І шо, тепер будете вино робити вже з цукром?

    Бо я роблю тільки з цукром.
     
    Останнє редагування: 24 жов 2021
  12. mypucm

    mypucm 7777+ цікавих повідомлень

    1) безкоштовно роздавати шкода, який мені інтерес?
    продав би гривен по 30, але їм потрібен градус, а не смак...
    а я принципово нічого не додаю... тільки чистий сброжений сік...
    вино смачне, градусів мало...
    одні оці...як їх... флавоноїди та антиоксиданти...

    в моєму оточенні люди або не п'ють зовсім...
    або... п'ють щодня самогонку...

    так шо... зі збутом були проблеми, я й перестав вино робити...
    (а книжок мабуть сотню назбирав...)

    2) нє, з цукром ніколи не робитиму... у нас виноград солодкий... Молдова добре визріває...
    просто в минулі роки було його багато... і закатав багато соку... насушив ізюму...
    вино було не потрібне...
    а цього року грибок лютує, я не кропив... та й пропав майже весь виноград (
    як нема нічого кращого, доведеться пити вино... а шо робити :dntknw:

    3) прикольно, був 10 л бутиль вина не з соку, а з вижимок...
    почало киснути, я його не чіпав... зараз наче нормальний уксус вийшов :scratch_one-s_head:
     
  13. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

    Блін, от чому відразу "роздавати шкода, який мені інтерес"? о_О:sad:
    А чому щось колись не віддати просто так, без "інтересу"?

    Раз пішла така розмова, то я наведу приклад. Зрозумійте мене правильно - я не хочу ні хвалитися, ні жалітися, це чисто щоб не бути голослівним.
    Пішов до л/кухні, сфотав.
    Во, стільки 3-х літрових слоїків з сушеними яблуками і грушками стоїть зараз на стриху. Майже всі з цьогорічного урожаю, лиш кілька залишилося з 20 року.
    IMG_9413.JPG
    До весни вони повинні би розійтися по людях. Бо так було і в минулі роки. Пороздаю по родині, по друзях і по зовсім незнайомих, котрих я й не знаю, і ніколи їх не побачу. Роздам просто так.
    Сушка хороша, з достиглих і солодких плодів, бо я її почав сушити вже після Спаса. Висушена файно, сушив на стриху, досушував над газ.плитою.
    Хай люди смакують, шо нє? :)

    Чому я так роблю? Бо так мені хочеться)
    зі

    до речі, в трьохлітровий слоїк влазиться сушка з 10-ти літрового відра нарізаних на дольки яблук. Грушок - з півтори відра.
     
    Останнє редагування: 24 жов 2021
  14. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

    @mypucm, а нашо вам аж сотня книжок про вино?о_О
    Чи там і про збут також є книжки? :scratch_one-s_head:
    Я ці винні Ізабелу? і Молдову? зовсім не кроплю. Не хворіє, плодоносить добре, солодкий.
    Можна і свіжий їсти з охотки.
    Трошки залишив свіжого - внуки інколи дзьобають)

    @mypucm, а шо з оцтом робити будете? ;)
     
  15. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

    Во, вчора внук сам посадив горіх. І місце він сам вибрав. IMG_9398.JPG
    Я лиш трошки допомагав)
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. mypucm

    mypucm 7777+ цікавих повідомлень

    а чого ви зараз не продасте зайву сушку?
    або пороздавайте незнайомим людям...
    нашо її зберігати?
    :popcorm1:
     
  17. mypucm

    mypucm 7777+ цікавих повідомлень

    що з оцтом буду робити - не знаю :dntknw:
    я не спеціально, він сам вийшов...

    прибирав у погрібі, оглянув-понюхав кілька бутилів із зіпсованим вином...
    щось одразу - на город, під дерево вилив...
    щось - козам, куркам потроху... хай вітамінізуються...

    а пару бутилів бачу - дуже схожі на оцет (там ще зверху така біла шапка має бути)

    шось придумаю, виливати шкода...
    буду привчати народ до саморобного домашнього оцту...
     
    Останнє редагування: 24 жов 2021
  18. mypucm

    mypucm 7777+ цікавих повідомлень

    то до ваших країв ще грибок не добрався.................
    або виноградні кущі добре провітрюються...
     
  19. mypucm

    mypucm 7777+ цікавих повідомлень

    я колекціоную електронні книжки... таке в мене хобі...
    вони зараз валяються на просторах інтернету, а я не можу встояти - тягну собі на диск :blush:
    вибираю те, що мене цікавить... є слабка надія колись прочитати...

    глянув зараз - саме про вино в мене 84 книжки (це не рахуючи про соки, оцет, каву, чай і т.д.)
    загалом про напої - 182 ...

    про збут, вичення попиту на товари взагалі - це окремий розділ, там ще сотні книжок...
    ну а раптом завтра інтернет закінчиться - звідки черпатиму знання?


    с.PNG в.PNG 3.PNG Записати4.PNG
     
  20. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

    Ви мабуть не зрозуміли - сушка не на продаж. Вона так і задумана - шось для себе, решта для роздайок.
    Вона не на зберіганні, вона чекає свого часу.
    А роздавати сушку зараз - це вийде як тому в анекдоті про траву і сіно)

    Справа в тому, що в підвалі лежать свіжі яблука. Їх, як для сім"ї, багато.
    Треба спочатку навести лад з яблуками, а потім прийде черга сушки)
     
а де твій аватар? :)