Взагалі косточкові дерева краще весною, а сємєчкові - восени. Обрізка малини - це таке діло: ремонтантну під нуль, а літню трохи восени. Головне вирізати старі, що отродили.
Якраз дозбирав останній урожай, ще декілька банок виноградного компоту на зиму, може ще якась літра вина, на тепер поїсти, кинути гроно до киселю. Зрізку проводжу у листопаді, з підживлення - кидаю жменю калійних добрив під кущ, так само під інші кущі та фруктові дерева, додатково виноград не накриваю, бо і сорти витривалі, і зими не такі холодні.
У нас на городі, де паше трактор, нічого вже нема. Крім петрушки, велика грядка петрушки. Я почала її "утілізіровать": одварюю кусочками баклажани 2 кг(можно болгарський перець, як нема баклажанів)в підсоленій воді (ст. ложка на 2-3 л води).Хвилин 5 не більше. Рублю багато петрушки, мілко нарізаю - велику миску. Туди півстопки оцту, стопку олії, ст. ложку солі і сахару , 1 гіркий перчік, спеції і багато часнику - 4 великий головки, видавлюю через прес. І перемішую. І потім в банки слоями накладую - слой баклажанів-слой гострої зеленухи.. Стоїть у мене така радість зараз в 3-литровій банці на веранді під лавкою, накрита капроновою кришкою. В принципі це приблизний рецепт, це ж не консервація. У кого який смак. Хто любить більш гостре, хто менш. Від того робіть по смаку. Но я сама це придумала, і таке ж воно вкусне..
Сегодня мы покажем вам жемчужину Восточной Украины - дендропарк Харьковского аграрного университета им. Докучаева! В нем собрана коллекция из более чем 600 видов растений. О некоторых из них мы расскажем в этом видео... View: https://www.youtube.com/watch?v=Zmcb_AffxEE
до зими котиться, куди ж ще?У нас вранці у ванні на вулиці крижана корка, на машині - паморозь. А зараз тепло. Завтра пишуть 16 в затінку. Будемо загоряти.
Деякі сусіли говорили, що перекопувати на другий рік актуально із листопада, коли нема ймовірності обростання бур'яном, деякі свої грядки почав перекопувати ще наприкінці вересня.
Ну от, з виноградом всьо Залишився тютюн. Вже мене починає від нього кумарити... Купа файного листя ше не зібрано Нафік було стільки садити?
Посаджені озимі часник і цибуля, треба ще зрізати лишні лози винограду і підживити калійними добривами фруктові кущі і дерева.
Продавати не хочу. Віддам в добрі руки, самовивіз. Ще й допоможу ламати і розкажу, що дальше з ним робити. /я це пропонував одному "стрєлкУ", але він не хоче. Йому подобається курити готові "Чужі" )))/ На стриху літної кухні зараз висить того листя рази в три більше, ніж минулого року. /а я зараз курю ще минулорічний! урожай/ А я ще й хочу весною переставати курити) Карочє, минулорічна захцянка виконана - файки зроблені, тютюн вирощений, доведений до путя. Тепер курю в основному файки, вже надоїло сигарети набивати) Тре чимось іншим зайнятися для душі... Вже другий рік крутиться мислЯ про пиво. Але видно ще не дозріла
Господи! Та ви хоч ото попийте) Скільки часу треба, щоб допити ті бочки?А потім ще раз заквасити на тому виноградові...)
Мені деколи було достатньо і 2 літри вина, крім пиття, заправка до кремів, м'ясного фаршу, особливо страв італійської кухні. Тим більше, вино з "Ізабелли" не ідеальне, дехто більше любить міцні напої. Все одно вина типу грузинського не зробимо, бо і виноград не той, і бочки не ті, і погреби не ті...
щойно десь вичитав... "став вегетаріанцем, перейшов на травку..." мені давно хочеться зайнятися всякими травами - ароматичними, лікарськими, чайними... насіння потроху збираю з своїх кущів, та інформацію це мабуть ще цікавіше, чим просто помідори вирощувати, може й вигідніше
Пек-пек... @Silver bullet, та ціхо, бо вречете От дивіться як воно буде /це при умові, що вино получиться файним /: Дам старшому сину і невістці, най мають Дам молодшому сину і невістці, най мають Три літри я віднесу одному вуйкові, бо він файний хлоп і я так роблю кожного року. Треба дати тещі, най має Треба також дати сватам, най мають Треба взяти чвертку на роботу, щоб люди оцінили / бо так прийнято і так має бути / Треба занести чвертку сусідам, в котрих беремо козяче молоко /ба так має бути/ Поїду на малу батьківщину - треба брати три чвертки, щоб родина і друзі попробували /ба так має бути/ Почнуться скоро іменини - ми з дружиною до кількох підемо в гості, а з порожніми руками ніхто до іменинників не йде /ба так має бути/ До нашої хати також хтось прийде, бо свят багато і не всі п"ють всякі 40-ка градусні напої. Значить має в хаті бути запас) Ну от, з грубшого вроді все. То хіба тих чотири бутлі - то багато?) Як файно піде, то до Йордану може залишиться хіба якась чвертка, а може і нє) А ви берете і кажете " Та ви хоч ото попийте) Скільки часу треба, щоб допити ті бочки?" Ну а зробити пиво своїми руками - це просто для душі. Бо ж цікаво) Але поки що натхнення не прийшло; А може так і не прийде - всяке може бути. Це ж натхнення! зі а от закваска на самогонку поставлена ще 27 липня! Ніяк не зберуся перегнати. Смак, запах і колір - як сухе вино, бражкою навіть не чути )