В саду та на городі

Тема у розділі 'Хобі та захоплення', створена користувачем Silver bullet, 10 лют 2019.

  1. Silver bullet

    Silver bullet Well-Known Member

    Взагалі косточкові дерева краще весною, а сємєчкові - восени. Обрізка малини - це таке діло: ремонтантну під нуль, а літню трохи восени. Головне вирізати старі, що отродили.
     
  2. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

  3. Lanktocha

    Lanktocha Well-Known Member

    Якраз дозбирав останній урожай, ще декілька банок виноградного компоту на зиму, може ще якась літра вина, на тепер поїсти, кинути гроно до киселю.
    Зрізку проводжу у листопаді, з підживлення - кидаю жменю калійних добрив під кущ, так само під інші кущі та фруктові дерева, додатково виноград не накриваю, бо і сорти витривалі, і зими не такі холодні.
     
  4. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

    Вже булькає)
    IMG_9394.JPG
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. Silver bullet

    Silver bullet Well-Known Member

    У нас на городі, де паше трактор, нічого вже нема. Крім петрушки, велика грядка петрушки. Я почала її "утілізіровать": одварюю кусочками баклажани 2 кг(можно болгарський перець, як нема баклажанів)в підсоленій воді (ст. ложка на 2-3 л води).Хвилин 5 не більше. Рублю багато петрушки, мілко нарізаю - велику миску. Туди півстопки оцту, стопку олії, ст. ложку солі і сахару , 1 гіркий перчік, спеції і багато часнику - 4 великий головки, видавлюю через прес. І перемішую. І потім в банки слоями накладую - слой баклажанів-слой гострої зеленухи..
    Стоїть у мене така радість зараз в 3-литровій банці на веранді під лавкою, накрита капроновою кришкою. В принципі це приблизний рецепт, це ж не консервація. У кого який смак. Хто любить більш гостре, хто менш. Від того робіть по смаку.
    Но я сама це придумала, і таке ж воно вкусне..
     
    Останнє редагування: 18 жов 2021
    • Подобається Подобається x 1
    • Корисно Корисно x 1
  6. mypucm

    mypucm 7777+ цікавих повідомлень

  7. mypucm

    mypucm 7777+ цікавих повідомлень

    вранці на пару годин був перший заморозок :shout:
    наче рано ще :scratch_one-s_head:
    куди котиться світ :sad:
     
  8. Lanktocha

    Lanktocha Well-Known Member

    У ІІІ декаді жовтня зовсім не пізній та не несподіваний.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  9. mypucm

    mypucm 7777+ цікавих повідомлень

    Сегодня мы покажем вам жемчужину Восточной Украины - дендропарк Харьковского аграрного университета им. Докучаева! В нем собрана коллекция из более чем 600 видов растений. О некоторых из них мы расскажем в этом видео...


    View: https://www.youtube.com/watch?v=Zmcb_AffxEE
     
  10. Silver bullet

    Silver bullet Well-Known Member

    до зими котиться, куди ж ще?У нас вранці у ванні на вулиці крижана корка, на машині - паморозь. А зараз тепло. Завтра пишуть 16 в затінку.
    Будемо загоряти.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  11. Lanktocha

    Lanktocha Well-Known Member

    Деякі сусіли говорили, що перекопувати на другий рік актуально із листопада, коли нема ймовірності обростання бур'яном, деякі свої грядки почав перекопувати ще наприкінці вересня.
     
  12. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

    Ну от, з виноградом всьо :yahoo:
    IMG_9396.JPG

    Залишився тютюн. Вже мене починає від нього кумарити... Купа файного листя ше не зібрано
    Нафік було стільки садити? :scratch_one-s_head:
     
  13. mypucm

    mypucm 7777+ цікавих повідомлень

    продавайте як засіб від шкідників
     
  14. Lanktocha

    Lanktocha Well-Known Member

    Посаджені озимі часник і цибуля, треба ще зрізати лишні лози винограду і підживити калійними добривами фруктові кущі і дерева.
     
  15. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

    Продавати не хочу.
    Віддам в добрі руки, самовивіз. Ще й допоможу ламати і розкажу, що дальше з ним робити.
    /я це пропонував одному "стрєлкУ", але він не хоче. Йому подобається курити готові "Чужі" )))/

    На стриху літної кухні зараз висить того листя рази в три більше, ніж минулого року. /а я зараз курю ще минулорічний! урожай/
    А я ще й хочу весною переставати курити)

    Карочє, минулорічна захцянка виконана - файки зроблені, тютюн вирощений, доведений до путя. Тепер курю в основному файки, вже надоїло сигарети набивати)

    Тре чимось іншим зайнятися для душі...:scratch_one-s_head:
    Вже другий рік крутиться мислЯ про пиво. Але видно ще не дозріла :)
     
  16. Silver bullet

    Silver bullet Well-Known Member

    Господи!о_О
    Та ви хоч ото попийте) Скільки часу треба, щоб допити ті бочки?А потім ще раз заквасити на тому виноградові...)
     
    Останнє редагування: 23 жов 2021
  17. Lanktocha

    Lanktocha Well-Known Member

    Мені деколи було достатньо і 2 літри вина, крім пиття, заправка до кремів, м'ясного фаршу, особливо страв італійської кухні.
    Тим більше, вино з "Ізабелли" не ідеальне, дехто більше любить міцні напої. Все одно вина типу грузинського не зробимо, бо і виноград не той, і бочки не ті, і погреби не ті...
     
  18. mypucm

    mypucm 7777+ цікавих повідомлень

    щойно десь вичитав... "став вегетаріанцем, перейшов на травку..."
    мені давно хочеться зайнятися всякими травами - ароматичними, лікарськими, чайними... :)
    насіння потроху збираю з своїх кущів, та інформацію

    це мабуть ще цікавіше, чим просто помідори вирощувати, може й вигідніше :scratch_one-s_head:
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. mypucm

    mypucm 7777+ цікавих повідомлень

    там літрів 15 вийде... компоту...
     
  20. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

    :) Пек-пек...
    @Silver bullet, та ціхо, бо вречете :)

    От дивіться як воно буде /це при умові, що вино получиться файним ;)/:
    Дам старшому сину і невістці, най мають
    Дам молодшому сину і невістці, най мають
    Три літри я віднесу одному вуйкові, бо він файний хлоп і я так роблю кожного року.
    Треба дати тещі, най має
    Треба також дати сватам, най мають
    Треба взяти чвертку на роботу, щоб люди оцінили / бо так прийнято і так має бути /
    Треба занести чвертку сусідам, в котрих беремо козяче молоко /ба так має бути/
    Поїду на малу батьківщину - треба брати три чвертки, щоб родина і друзі попробували /ба так має бути/
    Почнуться скоро іменини - ми з дружиною до кількох підемо в гості, а з порожніми руками ніхто до іменинників не йде /ба так має бути/
    До нашої хати також хтось прийде, бо свят багато і не всі п"ють всякі 40-ка градусні напої. Значить має в хаті бути запас)

    Ну от, з грубшого вроді все. То хіба тих чотири бутлі - то багато?)
    Як файно піде, то до Йордану може залишиться хіба якась чвертка, а може і нє)
    А ви берете і кажете " Та ви хоч ото попийте) Скільки часу треба, щоб допити ті бочки?" :)

    Ну а зробити пиво своїми руками - це просто для душі. Бо ж цікаво)
    Але поки що натхнення не прийшло;
    А може так і не прийде - всяке може бути. Це ж натхнення! :)

    зі

    а от закваска на самогонку поставлена ще 27 липня! Ніяк не зберуся перегнати.
    Смак, запах і колір - як сухе вино, бражкою навіть не чути )
     
а де твій аватар? :)