Минаються насадження, міні-парник, де росли огірки вже розібраний, можливо, у вихідні найближчі дні треба познімати і опори під накриття, де росли помідори, зелені ще позриваю і декілька банок замариную, баклажанів вже наївся, і по-вірменськи, і по-турецьки, і по-українськи View: https://www.youtube.com/watch?v=DkAgiE2IB2Y Загалом, на дещо урожай кращий, ніж минулого року.
АЛЬБЕДО - величина, характеризующая отражательную способность любой поверхности. А. выражается отношением радиации, отражаемой поверхностью, к солнечной радиации, поступившей на поверхность. Например, А. чернозема — 0,15; песка - 0,3-0,4; среднее А. Земли — 0,39, Луны — 0,07.[ ...] Приведем альбедо различных почв, пород и растительных покровов (Чудновский, 1959): чернозем сухой —14, чернозем влажный — 8, серозем сухой — 25—30, серозем влажный 10—12, глина сухая —23, глина влажная — 16, песок белый и желтый — 30—40, пшеница яровая — 10—25, пшеница озимая — 16—23, травы зеленые —26, травы высохшие —19, хлопчатник —20—22, рис — 12, картофель — 19.[ ...] Альбедо
є попіл (зола) від пожежі (згоріла ділянка, і на ній купа старого гною) хочу зараз ним підживити кущі томатів і перцю... ПО СКІЛЬКИ СИПАТИ ПІД КУЩ ?
Я не сипав попіл, я роблю настій з кропиви, курячих какашок і попелу. Це добро стоїть, поки не забродить. Потім по літрі настою на відро води.
Ніби рідко цвіла, але щоденно збираю по відру груш сорту "Бера", вже закручено декілька банок цілих груш, із підбитих - буде повидло, 5 - 6 груш можу з'їдати, роздаю, все одно багато є, може якась частина і погнити.
Зараз чорні руки від горіхів. Ще залишаються виноград, кизил, зимові яблука, рештки баклажанів... і можна готувати ділянку до нового урожаю.
Останні закрутки - перець, за пару днів - виноград, який не пошкодили весняні заморозки, часто кропив від шкідників, що не з'їм, будуть компоти та пару літрів вина.
Не весь зелений, достигає, надійніше масово обірвати після 20 вересня, тим більше, ще "бабине літо", досить сонячні дні, до дощів, які прогнозують із вихідних ще може краще дозріти. На жовтень що до відкривання маринадів, можна зробити бочівку квашених помідорів.
ви зможете відрізнити червоний на вигляд виноград з 8% цукру, від такого самого на вигляд з 20% цукру?
весь смак винограда залежить від кількості днів на сонці... якщо оси, птахи не їдять - значить ще неспілий
Дуже ймовірно, виноград крупніший і солодший із Півдня Європи, у нас із Таврії, навіть із Закарпаття, крім того, працюють мічуринці, хороші сорти винограду, із яких виготовляють вина вивели на Київщині, навіть віддавна поблизу Львова за Високим Замком вирощували крупний виноград на вино, звідси і назва містечка поруч Винники. Я у своєму винограднику, для більшого потрапляння сонця на грона обрізаю лишні листки, як у виноградник заходив тато, сказав, що листки замало, пообламував цілі лишні лози.
Зараз щодня збираю по кошику горіхів, не пошкоджені травневими приморозками, при неврожаї, буде і на другий рік, нема такого попиту для продажу. Падають на мокре, мушу сушити у духовці.
роблю томатний сік для себе, тому ціна не важлива... --------------------------------------------------------------------- але лізуть думки - може купити ще помідорів, та зробити соку на продаж намагаюся зрозуміти собівартість... на бутиль 3 л треба: десь 5 кг помідорів... хай по 5 грн.... = 25 грн. 1 кВт = 2 грн. амортизація обладнання = 2 грн. година робочого часу = 40 грн. разом виходить витрати - мінімум 70 грн. (це якщо ще вдасться купити помідори по 5...) хто його купить за такі гроші?