В саду та на городі

Тема у розділі 'Хобі та захоплення', створена користувачем Silver bullet, 10 лют 2019.

1. mypucm

mypucm 7777+ цікавих повідомлень

2. mypucm

можна детальніше?

прокисле вино - це і є уксус?
    (в мене такого добра багато, не знаю, чи воно їстівне)

3. Gyppsy

Gyppsy :hi:

Вроді не відразу, там ще якась технологія є, я не вникав.
    Але роздав усе.
    Дружина і собі трошки залишила, так і казала "винний оцет".
    Теща навіть по ложці пила кожного дня. Нічо, живе і досить добре виглядає)))

• Інформативно Інформативно x 1
  4. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Якщо згадали аличу, деколи закручую "Український ананас", компот із аличі та кабачка. У моєму дитинстві дику аличу у парках обривали ще зеленою, тепер вибагливіші, ще і деревина із аличі добре підходить для приготування шашлику.

5. Lanktocha

Минаються насадження, міні-парник, де росли огірки вже розібраний, можливо, у вихідні найближчі дні треба познімати і опори під накриття, де росли помідори, зелені ще позриваю і декілька банок замариную, баклажанів вже наївся, і по-вірменськи, і по-турецьки, і по-українськи

View: https://www.youtube.com/watch?v=DkAgiE2IB2Y

Загалом, на дещо урожай кращий, ніж минулого року.

6. mypucm

АЛЬБЕДО - величина, характеризующая отражательную способность любой поверхности. А. выражается отношением радиации, отражаемой поверхностью, к солнечной радиации, поступившей на поверхность. Например, А. чернозема — 0,15; песка - 0,3-0,4; среднее А. Земли — 0,39, Луны — 0,07.[ ...]

Приведем альбедо различных почв, пород и растительных покровов (Чудновский, 1959): чернозем сухой —14, чернозем влажный — 8, серозем сухой — 25—30, серозем влажный 10—12, глина сухая —23, глина влажная — 16, песок белый и желтый — 30—40, пшеница яровая — 10—25, пшеница озимая — 16—23, травы зеленые —26, травы высохшие —19, хлопчатник —20—22, рис — 12, картофель — 19.[ ...]

Альбедо

7. mypucm

є попіл (зола) від пожежі (згоріла ділянка, і на ній купа старого гною)

хочу зараз ним підживити кущі томатів і перцю...

ПО СКІЛЬКИ СИПАТИ ПІД КУЩ ?

:popcorm1:

8. mypucm

9. Gyppsy

Я не сипав попіл, я роблю настій з кропиви, курячих какашок і попелу.
    Це добро стоїть, поки не забродить. Потім по літрі настою на відро води.

10. Gyppsy

IMG_9389.JPG
    Во, який помідор)
    Не маю своєї ваги, щоб зважити...

• Подобається Подобається x 1
  11. mypucm

12. Lanktocha

Ніби рідко цвіла, але щоденно збираю по відру груш сорту "Бера", вже закручено декілька банок цілих груш, із підбитих - буде повидло, 5 - 6 груш можу з'їдати, роздаю, все одно багато є, може якась частина і погнити.

13. Gyppsy

Без імні.png

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Lanktocha

Зараз чорні руки від горіхів.
    Ще залишаються виноград, кизил, зимові яблука, рештки баклажанів... і можна готувати ділянку до нового урожаю.

15. Lanktocha

Останні закрутки - перець, за пару днів - виноград, який не пошкодили весняні заморозки, часто кропив від шкідників, що не з'їм, будуть компоти та пару літрів вина.

16. mypucm

він же ще зелений... нашо рвати, хай висить до морозів, набирає цукру...

17. Lanktocha

Не весь зелений, достигає, надійніше масово обірвати після 20 вересня, тим більше, ще "бабине літо", досить сонячні дні, до дощів, які прогнозують із вихідних ще може краще дозріти.
    На жовтень що до відкривання маринадів, можна зробити бочівку квашених помідорів.

18. mypucm

ви зможете відрізнити червоний на вигляд виноград з 8% цукру, від такого самого на вигляд з 20% цукру?

19. mypucm

весь смак винограда залежить від кількості днів на сонці...

якщо оси, птахи не їдять - значить ще неспілий

20. Lanktocha

Дуже ймовірно, виноград крупніший і солодший із Півдня Європи, у нас із Таврії, навіть із Закарпаття, крім того, працюють мічуринці, хороші сорти винограду, із яких виготовляють вина вивели на Київщині, навіть віддавна поблизу Львова за Високим Замком вирощували крупний виноград на вино, звідси і назва містечка поруч Винники. Я у своєму винограднику, для більшого потрапляння сонця на грона обрізаю лишні листки, як у виноградник заходив тато, сказав, що листки замало, пообламував цілі лишні лози.

а де твій аватар? :)