В саду та на городі

Тема у розділі 'Хобі та захоплення', створена користувачем Silver bullet, 10 лют 2019.

1. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

так, носи авторитетні..

2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Українське село десь в глибинці.
    Білені хати, глечики на плОтах, кури в пилюці, наливаються під щедрим сонцем фрукти, зеленіють грядки...
    По вулиц чинно йдуть два дядьки. Підходять до миколиної хати і починають гукати через відчинен вікно:
    - Миколо, агов, Миколо!
    З-за білої завіски, -
    - Шо, хлопаки?
    - Миколо, виходьте. У нас є пляшечка холодної самогоночки. Посидимо в садку, вип"ємо, погомонимо...
    - Зараз, хлопаки, трішки часу...
    За хвилю,-
    - Миколо, таж виходьте. У нас є шматок сала, свіжого хліба трохи, молодий часничок. Посидимо в садку, вип"ємо, погомонимо...
    - Зараз, хлопці, зараз йду...
    За хвилю,-
    - Миколо, таж скільки чекати? Маємо ще огірочки з грядки, помідорчики свіжі... Виходьте вже, посидимо в садку, вип"ємо, погомонимо...
    - Хвильку, хвильку... Вже виходжу...
    - Миколо, та чим Ви там таким важливим зайняті, що не можете вийти?
    - Та жінку граю, щоби вона здохла...

• Смішно Смішно x 1
  3. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Зараз помідорів не купую, поки що закручував тільки свої

• Подобається Подобається x 2
  4. mypucm

mypucm 7777+ цікавих повідомлень

5. Silver bullet

А у нас помидорні хащі, в яких помідори треба шукати) Там можна знайти розових гигантів по 600-700грамів. А ті, що влазять в банку, всякі там черрі та сливки - ті тільки починаються, вони були безрозсадні - я їх закриваю з жовтою маленькою аличою, без оцту. Літрових 10 банок вже є. Поки вся консервація стоїть смирно, не вибухає, не дивлячись на скажену температуру. А у нас навіть в хаті +31 буває.
    Перець болгарський є і гарний, баклажани дуже повільно ростуть, а в магазині в селі вони копійки коштують.

6. Silver bullet

В таку спеку посадити картоплю все одне що викинути.
    Ще місяць точно буде температура вище 25 - що там зав'яжеться?

7. Lanktocha

Баклажани не дорогі, але своє, не вяле і не кроплене смачніше, колорадські жуки баклажани зараз дуже жеруть, особливо, як постаріла і повяла картопля, а кропити кущі із великими баклажанами, які будуть до вживання не хочу.
    Помідорів ще багато і нестиглих. Вже у вересні, як холодніші ночі і дуже цього не люблять помідори, щоб не чорніли, треба маринувати зеленими, знаю смачні рецепти.

8. Silver bullet

@mypucm, взагалі це добре, що у вас багато ідей. Якась таки сформується, стане продуктивною, живучою і доведе вас до гарного життя)
    Це як у Нолана: "Какой самый живучий паразит? Бактерия? Вирус? Кишечный глист? Идея. Она живуча и крайне заразна. Стоит идее завладеть мозгом, избавиться от неё уже практически невозможно. Я имею в виду сформировавшуюся идею, полностью осознанную. Поселившуюся в голове."

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Gyppsy

Gyppsy :hi:

IMG_9361.JPG IMG_9363.JPG IMG_9362.JPG IMG_9370.JPG IMG_9372.JPG

Та й таке...
    Можем якшо хочем ;)

10. Lanktocha

Мій маленький баштан, невибагливий кавун "Княжич", до вживання кращий у вересні, коли викопують картолю.

• Подобається Подобається x 1
  11. Gyppsy

Садоводи-городники, зі святом нас! :yahoo::rock:

IMG_9378.JPG

• Оптимістично Оптимістично x 1
  12. Silver bullet

Я теж зараз святкову ікібану забабахаю, раз пішла така гулянка))

13. Gyppsy

То в мене експромт. На ходу і на коліні роблений. Добре, що мильниця була в шортах )
    До храму носили освячувати зовсім інший кошик ;)

14. mypucm

нападали... дуже смачні сливи :good:

IMG_20210819_191010.jpg IMG_20210819_191040.jpg

15. Lanktocha

Виноград у нас, як і на Закарпатті тільки починає достигати, для кращого достигання дуже багато лоз порізав, не чекаючи листопада, і сонця на грона більше буде, і усті лози не будуть тягнути соки.
    На моєму міні-баштані, кавуни і дині мають ще зелені хвостики, виривати краще на початку вересня.
    [​IMG] [​IMG]

• Подобається Подобається x 2
  16. Silver bullet

• Зе бест! Зе бест! x 2
  17. Silver bullet

Кавун теж у нас на грядці виріс) До речі дуже урожайний рік на кавуни та дині. Сподобався сорт дині "Леся". Великі, солодки.
    Виноград пречудовий! Ос якось не дуже багато, трохи шкодять.
    На фото виноград дрібніший - це Марс, кишмиш. Рекомендую, бо не дуже укриваємо, нічим не хворіє, на смак всім подобається, особливо дітворі, бо без кісточок.

18. mypucm

а я не покропив, грибок виноград з'їв :sad:

19. mypucm

доведеться купувати на базарі по 5 грн. )

20. Silver bullet

Ми кавуни зібрали і кучкою в затінку склали, бо достиглі - далі нікуди. Дині також майже всі готові. Ще б пак - така жарюка ціле літо..

а де твій аватар? :)