В саду та на городі

Тема у розділі 'Хобі та захоплення', створена користувачем Silver bullet, 10 лют 2019.

  1. Silver bullet

    Silver bullet Well-Known Member

    так, носи авторитетні..
     
  2. VasMT

    VasMT Дуже важлива персона

    Українське село десь в глибинці.
    Білені хати, глечики на плОтах, кури в пилюці, наливаються під щедрим сонцем фрукти, зеленіють грядки...
    По вулиц чинно йдуть два дядьки. Підходять до миколиної хати і починають гукати через відчинен вікно:
    - Миколо, агов, Миколо!
    З-за білої завіски, -
    - Шо, хлопаки?
    - Миколо, виходьте. У нас є пляшечка холодної самогоночки. Посидимо в садку, вип"ємо, погомонимо...
    - Зараз, хлопаки, трішки часу...
    За хвилю,-
    - Миколо, таж виходьте. У нас є шматок сала, свіжого хліба трохи, молодий часничок. Посидимо в садку, вип"ємо, погомонимо...
    - Зараз, хлопці, зараз йду...
    За хвилю,-
    - Миколо, таж скільки чекати? Маємо ще огірочки з грядки, помідорчики свіжі... Виходьте вже, посидимо в садку, вип"ємо, погомонимо...
    - Хвильку, хвильку... Вже виходжу...
    - Миколо, та чим Ви там таким важливим зайняті, що не можете вийти?
    - Та жінку граю, щоби вона здохла...
     
    • Смішно Смішно x 1
  3. Lanktocha

    Lanktocha Well-Known Member

    Зараз помідорів не купую, поки що закручував тільки свої
    [​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 2
  4. mypucm

    mypucm 7777+ цікавих повідомлень

  5. Silver bullet

    Silver bullet Well-Known Member

    А у нас помидорні хащі, в яких помідори треба шукати) Там можна знайти розових гигантів по 600-700грамів. А ті, що влазять в банку, всякі там черрі та сливки - ті тільки починаються, вони були безрозсадні - я їх закриваю з жовтою маленькою аличою, без оцту. Літрових 10 банок вже є. Поки вся консервація стоїть смирно, не вибухає, не дивлячись на скажену температуру. А у нас навіть в хаті +31 буває.
    Перець болгарський є і гарний, баклажани дуже повільно ростуть, а в магазині в селі вони копійки коштують.
     
  6. Silver bullet

    Silver bullet Well-Known Member

    В таку спеку посадити картоплю все одне що викинути.
    Ще місяць точно буде температура вище 25 - що там зав'яжеться?
     
  7. Lanktocha

    Lanktocha Well-Known Member

    Баклажани не дорогі, але своє, не вяле і не кроплене смачніше, колорадські жуки баклажани зараз дуже жеруть, особливо, як постаріла і повяла картопля, а кропити кущі із великими баклажанами, які будуть до вживання не хочу.
    Помідорів ще багато і нестиглих. Вже у вересні, як холодніші ночі і дуже цього не люблять помідори, щоб не чорніли, треба маринувати зеленими, знаю смачні рецепти.
     
  8. Silver bullet

    Silver bullet Well-Known Member

    @mypucm, взагалі це добре, що у вас багато ідей. Якась таки сформується, стане продуктивною, живучою і доведе вас до гарного життя)
    Це як у Нолана: "Какой самый живучий паразит? Бактерия? Вирус? Кишечный глист? Идея. Она живуча и крайне заразна. Стоит идее завладеть мозгом, избавиться от неё уже практически невозможно. Я имею в виду сформировавшуюся идею, полностью осознанную. Поселившуюся в голове."
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

    IMG_9361.JPG IMG_9363.JPG IMG_9362.JPG IMG_9370.JPG IMG_9372.JPG

    Та й таке...
    Можем якшо хочем ;)
     
  10. Lanktocha

    Lanktocha Well-Known Member

    Мій маленький баштан, невибагливий кавун "Княжич", до вживання кращий у вересні, коли викопують картолю.
    [​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

    Садоводи-городники, зі святом нас! :yahoo::rock:

    IMG_9378.JPG
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  12. Silver bullet

    Silver bullet Well-Known Member

    Я теж зараз святкову ікібану забабахаю, раз пішла така гулянка))
     
  13. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

    То в мене експромт. На ходу і на коліні роблений. Добре, що мильниця була в шортах )
    До храму носили освячувати зовсім інший кошик ;)
     
  14. mypucm

    mypucm 7777+ цікавих повідомлень

    нападали... дуже смачні сливи :good:

    IMG_20210819_191010.jpg IMG_20210819_191040.jpg
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Lanktocha

    Lanktocha Well-Known Member

    Виноград у нас, як і на Закарпатті тільки починає достигати, для кращого достигання дуже багато лоз порізав, не чекаючи листопада, і сонця на грона більше буде, і усті лози не будуть тягнути соки.
    На моєму міні-баштані, кавуни і дині мають ще зелені хвостики, виривати краще на початку вересня.
    [​IMG] [​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 2
  16. Silver bullet

    Silver bullet Well-Known Member

    [​IMG]
     
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  17. Silver bullet

    Silver bullet Well-Known Member

    Кавун теж у нас на грядці виріс) До речі дуже урожайний рік на кавуни та дині. Сподобався сорт дині "Леся". Великі, солодки.
    Виноград пречудовий! Ос якось не дуже багато, трохи шкодять.
    На фото виноград дрібніший - це Марс, кишмиш. Рекомендую, бо не дуже укриваємо, нічим не хворіє, на смак всім подобається, особливо дітворі, бо без кісточок.
     
  18. mypucm

    mypucm 7777+ цікавих повідомлень

    а я не покропив, грибок виноград з'їв :sad:
     
  19. mypucm

    mypucm 7777+ цікавих повідомлень

    доведеться купувати на базарі по 5 грн. )
     
  20. Silver bullet

    Silver bullet Well-Known Member

    Ми кавуни зібрали і кучкою в затінку склали, бо достиглі - далі нікуди. Дині також майже всі готові. Ще б пак - така жарюка ціле літо..
     
а де твій аватар? :)