Чому ж не роздаш? А Ви попробуйте Чому ж не продаш? Внуки он на смородину знайшли гуртового покупця. Кілька днів під кущами сидять, скубають потихеньку. Заробляють собі на шось там своїми руками
Враховуючи, на жаркій кухні треба натирати не один кабачок і моркву, потім це варити, майже, як я колись робив домашню халву, деколи легше і доцільніше купити готове. Колись дещо продавав, для плачучих бідних пенсіонерів, опускав ціну майже наполовину, хоч так, полежали би свіжі фрукти ще з день, погнили би і не заробив би ні копійки.
Я все роблю на веранді, що на північ розташована, і не тру кабачок, а пропускаю через м'ясорубку, а на сковороді обжарюються великі шматки...
чого це ? (мене зацікавило техніко-економічне обгрунтування...) виноград містить десь 20% сухої речовини... кабачки - 5% інше - вода... і калорій в кабачках десь (вього лише) вчетверо менше перегонка - це коли бактерії жеруть калорії, і пісяють спиртом... можна припустити, що з кілограму кабачків, чи навіть огірків, можна отримати вчетверо менше спирту, чим з винограду... але якщо наприклад вони вдесятеро дешевші, тоді мабуть вигідно... до того ж, унікальний смак... усі сусіди- любителі будуть у захваті
По суті, перегнати можна ВСЮ органіку, навіть какашки) А доцільність?; Та й, по-перше, сказано було за закручені кабачки "Ще кабачки закриваю з уксусом" Навряд чи варто морочитися з маринованими кабачками) Внуки віддавали смородину по 25грн за літр. Ягідки відбірні, великі і в міру достиглі. У них дуже файні кущі, сват молодець - посадив сортові і багато. Вчора внук прийшов до нас, обійшов наші кущі, подивився на залишені ягідки і так скептично: - Не піде. Некондиція...
Дивився ще нові рецепти кабачків, може щось вийде і "по-корейськи", терти, додати спецій, підварити і закрутити, тут багато чого залежить не тільки від мене, а й від мами. Своєї смородини вийшло майже оптимально, більше, ніж щорічно варення, міг би при потребі ще з літр наливки зробити, але збільшив варення, шукати покупця не було потреби.
я давно нічого не стерилізую) ні чисті банки, ні консервацію. Якщо ви про кабачкову ікру, то вона для швидкого вживання - в холодильнику. Не знаю, кто ще залишився з тих, що в стерилізовані банки складає нестерилізований кріп та томати, наприклад.
Деколи не обійтись без перевірених дідівських методів. Колись підказували, що можна добрі гриби закрутити без оцту, в кінцевому результаті ці закрутки повикидали. Із кабачками та патисонами якісь закрутки будуть, не знаю добрих рецептів, та і більше наїдаюсь свіжим чи заморожую баклажани.
накрутив томатного або виноградного соку, налив у бутиль 3 л, поставив у каструлю з водою такого розміру, натиснув кнопку, закипіло, закатав... як без стерилізації ?
Вже збір часнику і цибулі, у декого "Часник не гниє, вже зігнив". Рештки незібраних вишень додава у борщ, надають натуральної приємної кислинки.