В саду та на городі

Тема у розділі 'Хобі та захоплення', створена користувачем Silver bullet, 10 лют 2019.

  1. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

    Може...
     
  2. Lanktocha

    Lanktocha Well-Known Member

    Як мало, то хочеться вишні, хочеться грушки, то замало огірків, а як багато, то і не роздаш, не продаш, собі стільки не треба, в кінцевому результаті махнеш рукою.

    Маринувати кабачки треба, хоч і жарка погода, порізати і розкласти у банки ще нескладно, робити ікру, вже може не вистарчити сил і терпіння.
     
  3. Silver bullet

    Silver bullet Well-Known Member

    чому?
     
  4. Silver bullet

    Silver bullet Well-Known Member

    Ікра кабачкова в мене в холодильнику завжди. Мороки великої нема: нажарити цибулі, кабачків, моркви, туди томат (в мене завжди є з того року)як остудиться - перекрутити, а потім блендером зробити пюре, в баночки і в холодильник.
    Як є вже перчик, то і перчик солодкий. А в магазинній ікрі крім кабачків цибулі та томату нічого більше нема.
     
  5. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

    Чому ж не роздаш? А Ви попробуйте ;)

    Чому ж не продаш? Внуки он на смородину знайшли гуртового покупця. Кілька днів під кущами сидять, скубають потихеньку. Заробляють собі на шось там своїми руками ;)
     
  6. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

    Їх не переженеш... :blush:

    :)
     
  7. Lanktocha

    Lanktocha Well-Known Member


    Враховуючи, на жаркій кухні треба натирати не один кабачок і моркву, потім це варити, майже, як я колись робив домашню халву, деколи легше і доцільніше купити готове.
    Колись дещо продавав, для плачучих бідних пенсіонерів, опускав ціну майже наполовину, хоч так, полежали би свіжі фрукти ще з день, погнили би і не заробив би ні копійки.
     
  8. Silver bullet

    Silver bullet Well-Known Member

    Я все роблю на веранді, що на північ розташована, і не тру кабачок, а пропускаю через м'ясорубку, а на сковороді обжарюються великі шматки...
     
  9. Lanktocha

    Lanktocha Well-Known Member

    Але стерилізація тільки на кухонній плиті.
     
  10. mypucm

    mypucm 7777+ цікавих повідомлень

    чого це ?
    (мене зацікавило техніко-економічне обгрунтування...)
    виноград містить десь 20% сухої речовини...
    кабачки - 5%
    інше - вода...

    і калорій в кабачках десь (вього лише) вчетверо менше

    перегонка - це коли бактерії жеруть калорії, і пісяють спиртом...

    можна припустити, що з кілограму кабачків, чи навіть огірків, можна отримати вчетверо менше спирту, чим з винограду...

    але якщо наприклад вони вдесятеро дешевші, тоді мабуть вигідно...

    до того ж, унікальний смак... усі сусіди- любителі будуть у захваті
     
  11. mypucm

    mypucm 7777+ цікавих повідомлень

    і почому у вашій місцевості закупляють смородину, та можливо інші ягоди?
     
  12. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

    По суті, перегнати можна ВСЮ органіку, навіть какашки) А доцільність?;

    Та й, по-перше, сказано було за закручені кабачки "Ще кабачки закриваю з уксусом" Навряд чи варто морочитися з маринованими кабачками)

    Внуки віддавали смородину по 25грн за літр. Ягідки відбірні, великі і в міру достиглі. У них дуже файні кущі, сват молодець - посадив сортові і багато.
    Вчора внук прийшов до нас, обійшов наші кущі, подивився на залишені ягідки і так скептично:
    - Не піде. Некондиція... :)
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  13. Lanktocha

    Lanktocha Well-Known Member

    Дивився ще нові рецепти кабачків, може щось вийде і "по-корейськи", терти, додати спецій, підварити і закрутити, тут багато чого залежить не тільки від мене, а й від мами.
    Своєї смородини вийшло майже оптимально, більше, ніж щорічно варення, міг би при потребі ще з літр наливки зробити, але збільшив варення, шукати покупця не було потреби.
     
  14. mypucm

    mypucm 7777+ цікавих повідомлень

  15. Silver bullet

    Silver bullet Well-Known Member

    я давно нічого не стерилізую) ні чисті банки, ні консервацію. Якщо ви про кабачкову ікру, то вона для швидкого вживання - в холодильнику. Не знаю, кто ще залишився з тих, що в стерилізовані банки складає нестерилізований кріп та томати, наприклад.
     
  16. Lanktocha

    Lanktocha Well-Known Member

    Деколи не обійтись без перевірених дідівських методів. Колись підказували, що можна добрі гриби закрутити без оцту, в кінцевому результаті ці закрутки повикидали.
    Із кабачками та патисонами якісь закрутки будуть, не знаю добрих рецептів, та і більше наїдаюсь свіжим чи заморожую баклажани.
     
  17. Silver bullet

    Silver bullet Well-Known Member

    Можна з лимонною кислотою. Чи солити в бочці
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. mypucm

    mypucm 7777+ цікавих повідомлень

    накрутив томатного або виноградного соку, налив у бутиль 3 л, поставив у каструлю з водою такого розміру, натиснув кнопку, закипіло, закатав...

    як без стерилізації ?
     
  19. mypucm

    mypucm 7777+ цікавих повідомлень

  20. Lanktocha

    Lanktocha Well-Known Member

    Вже збір часнику і цибулі, у декого "Часник не гниє, вже зігнив".
    Рештки незібраних вишень додава у борщ, надають натуральної приємної кислинки.
     
а де твій аватар? :)