В саду та на городі

Тема у розділі 'Хобі та захоплення', створена користувачем Silver bullet, 10 лют 2019.

  1. Lanktocha

    Lanktocha Well-Known Member

    Прийшлось збирати вишні при +35, є десь 5 банок без кісточок, заморожені та гірші мякі підуть на варення + багато поїв, не щороку буває такий урожай. Великі дерева, які дали невеликий урожай, може прийдеться зрізати і садити на їх місце нові дерева.
     
  2. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

  3. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

    • Подобається Подобається x 1
  4. mypucm

    mypucm 7777+ цікавих повідомлень

    рай для сироїдів веганів )

    шо не так з горіхом?
    знаю одне дерево на старій дачі, дуже тонкокорі горіхи... я двома пальцями можу лускати

    вже років 5 пробую розмножити, але... то забув полити, то забув посадити...

    20150929_140044-2.jpg
     
  5. mypucm

    mypucm 7777+ цікавих повідомлень

    бачив сьогодні відео... фермер вивозить з поля причеп помідорів, викидає...

    наскільки я зрозумів, дощі змивали обробку від фітофтори... плюс град постукав... і всьо... весь врожай тільки викинути
     
  6. mypucm

    mypucm 7777+ цікавих повідомлень

    привіз фермер на днях великих і середніх кабачків 130 кг по 1 гривні...

    планувалося козам, та кабачки наче не старі ще, зелені зовсім, просто розміром великі...

    карочє, частину їх порізав по 3 мм, вмочив у солону воду (від комах), на лотки, і - на дах сушитися... все одно спека 35+...
    сохнуть за добу... зимою все піде...
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. Lanktocha

    Lanktocha Well-Known Member

    Нагадали про горіхи, не було ніяких неприємних сюрпризів, травневий приморозок нічого не пошкодив, вже із недостиглими гілки гнуться, якщо нічого не станеться, у вересні буду збирати кошиками, прийдеться продавати та роздавати.
    Ще недостиг абрикос, оптимально для Центральної і Західної України - після 20 липня, ранні персики вже достигли, навіть галицькі жовківські по величині не менші закарпатських чи навіть одеських. Такі фрукти вже гарно ростуть по всій Україні, а не тільки в степах.
    Вирощене своє, особливо, зауважував, картопля, баклажани, навіть диня, якщо не погрижена слимаками і є дрібнішою від узбецької чи херсонської краща на смак від кропленої і вялої базарної.
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

  9. mypucm

    mypucm 7777+ цікавих повідомлень

    та да, буває таке, дерево нарощує дрова...

    може варто покопатися у живленні дерева, та правильній обрізці...

    колись читав щось подібне у книжках Курдюмова, він трохи в цьому шарить... якийсь час на замовлення займався омолодженням старих садів...
     
  10. Lanktocha

    Lanktocha Well-Known Member

    Переважно вишні і черешні не даю догори рости, восени і весною щось зрізаю завжди. З вишні і черешні чи не найращі дрова.
     
  11. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

  12. mypucm

    mypucm 7777+ цікавих повідомлень

  13. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

  14. Silver bullet

    Silver bullet Well-Known Member

    гхм...забув посадити. Про такий спосіб розмножати людство ще не чуло)).
    А у нас посипались абрикоси. Слава богу, їх трохи, бо спека невимовна, на малину вже махнула рукою, бо дуже багато, на вишні теж, бо теж саме, на білу шовковицю - теж саме)...Збираю абрикоски та їмо. Яблук цьогоріч нема.
    Багато огірків та кабачків. Страшне багато. Тільки і роблю: закладаю, промиваю, закриваю. Ще кабачки закриваю з уксусом: там увесь доклад, як на огірки, ще огірки, ще моркви трохи (для кольору), та і самі кабачки усього спектру - від темно-зелених до білих, ще полосаті. В літрові баночки ломтики довгі акуратно вздовж всієї банки - і красиво, і смачно. Гіркий перчик та часник теж кладу. Рекомендую).
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

    Закриті кабачки не є айс :)
     
  16. mypucm

    mypucm 7777+ цікавих повідомлень

    зимою з майонезом усе піде )
     
  17. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

    Може...
     
  18. Lanktocha

    Lanktocha Well-Known Member

    Як мало, то хочеться вишні, хочеться грушки, то замало огірків, а як багато, то і не роздаш, не продаш, собі стільки не треба, в кінцевому результаті махнеш рукою.

    Маринувати кабачки треба, хоч і жарка погода, порізати і розкласти у банки ще нескладно, робити ікру, вже може не вистарчити сил і терпіння.
     
  19. Silver bullet

    Silver bullet Well-Known Member

    чому?
     
  20. Silver bullet

    Silver bullet Well-Known Member

    Ікра кабачкова в мене в холодильнику завжди. Мороки великої нема: нажарити цибулі, кабачків, моркви, туди томат (в мене завжди є з того року)як остудиться - перекрутити, а потім блендером зробити пюре, в баночки і в холодильник.
    Як є вже перчик, то і перчик солодкий. А в магазинній ікрі крім кабачків цибулі та томату нічого більше нема.
     
а де твій аватар? :)