Прийшлось збирати вишні при +35, є десь 5 банок без кісточок, заморожені та гірші мякі підуть на варення + багато поїв, не щороку буває такий урожай. Великі дерева, які дали невеликий урожай, може прийдеться зрізати і садити на їх місце нові дерева.
Десь на 2.15хв. є горіх Капєц... View: https://www.facebook.com/ValerianShiukashvili/videos/339760887821411
рай для сироїдів веганів ) шо не так з горіхом? знаю одне дерево на старій дачі, дуже тонкокорі горіхи... я двома пальцями можу лускати вже років 5 пробую розмножити, але... то забув полити, то забув посадити...
бачив сьогодні відео... фермер вивозить з поля причеп помідорів, викидає... наскільки я зрозумів, дощі змивали обробку від фітофтори... плюс град постукав... і всьо... весь врожай тільки викинути
привіз фермер на днях великих і середніх кабачків 130 кг по 1 гривні... планувалося козам, та кабачки наче не старі ще, зелені зовсім, просто розміром великі... карочє, частину їх порізав по 3 мм, вмочив у солону воду (від комах), на лотки, і - на дах сушитися... все одно спека 35+... сохнуть за добу... зимою все піде...
Нагадали про горіхи, не було ніяких неприємних сюрпризів, травневий приморозок нічого не пошкодив, вже із недостиглими гілки гнуться, якщо нічого не станеться, у вересні буду збирати кошиками, прийдеться продавати та роздавати. Ще недостиг абрикос, оптимально для Центральної і Західної України - після 20 липня, ранні персики вже достигли, навіть галицькі жовківські по величині не менші закарпатських чи навіть одеських. Такі фрукти вже гарно ростуть по всій Україні, а не тільки в степах. Вирощене своє, особливо, зауважував, картопля, баклажани, навіть диня, якщо не погрижена слимаками і є дрібнішою від узбецької чи херсонської краща на смак від кропленої і вялої базарної.
та да, буває таке, дерево нарощує дрова... може варто покопатися у живленні дерева, та правильній обрізці... колись читав щось подібне у книжках Курдюмова, він трохи в цьому шарить... якийсь час на замовлення займався омолодженням старих садів...
Переважно вишні і черешні не даю догори рости, восени і весною щось зрізаю завжди. З вишні і черешні чи не найращі дрова.
гхм...забув посадити. Про такий спосіб розмножати людство ще не чуло)). А у нас посипались абрикоси. Слава богу, їх трохи, бо спека невимовна, на малину вже махнула рукою, бо дуже багато, на вишні теж, бо теж саме, на білу шовковицю - теж саме)...Збираю абрикоски та їмо. Яблук цьогоріч нема. Багато огірків та кабачків. Страшне багато. Тільки і роблю: закладаю, промиваю, закриваю. Ще кабачки закриваю з уксусом: там увесь доклад, як на огірки, ще огірки, ще моркви трохи (для кольору), та і самі кабачки усього спектру - від темно-зелених до білих, ще полосаті. В літрові баночки ломтики довгі акуратно вздовж всієї банки - і красиво, і смачно. Гіркий перчик та часник теж кладу. Рекомендую).
Як мало, то хочеться вишні, хочеться грушки, то замало огірків, а як багато, то і не роздаш, не продаш, собі стільки не треба, в кінцевому результаті махнеш рукою. Маринувати кабачки треба, хоч і жарка погода, порізати і розкласти у банки ще нескладно, робити ікру, вже може не вистарчити сил і терпіння.
Ікра кабачкова в мене в холодильнику завжди. Мороки великої нема: нажарити цибулі, кабачків, моркви, туди томат (в мене завжди є з того року)як остудиться - перекрутити, а потім блендером зробити пюре, в баночки і в холодильник. Як є вже перчик, то і перчик солодкий. А в магазинній ікрі крім кабачків цибулі та томату нічого більше нема.