В саду та на городі

Тема у розділі 'Хобі та захоплення', створена користувачем Silver bullet, 10 лют 2019.

1. Gyppsy

Gyppsy :hi:

Це коли @Silver bullet стоїть в затінку з качалкою в руці і пильнує чоловіка, котрий в цей час поливає городину :)

зі
    :tongue:

• Інформативно Інформативно x 1
  2. mypucm

mypucm 7777+ цікавих повідомлень

розчарували, я подумав, що це ручна помпа, і ви завзято качаєте )

• Смішно Смішно x 1
  3. mypucm

4. mypucm

5. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Прийшлось збирати вишні при +35, є десь 5 банок без кісточок, заморожені та гірші мякі підуть на варення + багато поїв, не щороку буває такий урожай. Великі дерева, які дали невеликий урожай, може прийдеться зрізати і садити на їх місце нові дерева.

6. Gyppsy

7. Gyppsy

• Подобається Подобається x 1
  8. mypucm

рай для сироїдів веганів )

шо не так з горіхом?
    знаю одне дерево на старій дачі, дуже тонкокорі горіхи... я двома пальцями можу лускати

вже років 5 пробую розмножити, але... то забув полити, то забув посадити...

20150929_140044-2.jpg

9. mypucm

бачив сьогодні відео... фермер вивозить з поля причеп помідорів, викидає...

наскільки я зрозумів, дощі змивали обробку від фітофтори... плюс град постукав... і всьо... весь врожай тільки викинути

10. mypucm

привіз фермер на днях великих і середніх кабачків 130 кг по 1 гривні...

планувалося козам, та кабачки наче не старі ще, зелені зовсім, просто розміром великі...

карочє, частину їх порізав по 3 мм, вмочив у солону воду (від комах), на лотки, і - на дах сушитися... все одно спека 35+...
    сохнуть за добу... зимою все піде...

11. Lanktocha

Нагадали про горіхи, не було ніяких неприємних сюрпризів, травневий приморозок нічого не пошкодив, вже із недостиглими гілки гнуться, якщо нічого не станеться, у вересні буду збирати кошиками, прийдеться продавати та роздавати.
    Ще недостиг абрикос, оптимально для Центральної і Західної України - після 20 липня, ранні персики вже достигли, навіть галицькі жовківські по величині не менші закарпатських чи навіть одеських. Такі фрукти вже гарно ростуть по всій Україні, а не тільки в степах.
    Вирощене своє, особливо, зауважував, картопля, баклажани, навіть диня, якщо не погрижена слимаками і є дрібнішою від узбецької чи херсонської краща на смак від кропленої і вялої базарної.

12. Gyppsy

13. mypucm

та да, буває таке, дерево нарощує дрова...

може варто покопатися у живленні дерева, та правильній обрізці...

колись читав щось подібне у книжках Курдюмова, він трохи в цьому шарить... якийсь час на замовлення займався омолодженням старих садів...

14. Lanktocha

Переважно вишні і черешні не даю догори рости, восени і весною щось зрізаю завжди. З вишні і черешні чи не найращі дрова.

15. Gyppsy

16. mypucm

17. Gyppsy

18. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

гхм...забув посадити. Про такий спосіб розмножати людство ще не чуло)).
    А у нас посипались абрикоси. Слава богу, їх трохи, бо спека невимовна, на малину вже махнула рукою, бо дуже багато, на вишні теж, бо теж саме, на білу шовковицю - теж саме)...Збираю абрикоски та їмо. Яблук цьогоріч нема.
    Багато огірків та кабачків. Страшне багато. Тільки і роблю: закладаю, промиваю, закриваю. Ще кабачки закриваю з уксусом: там увесь доклад, як на огірки, ще огірки, ще моркви трохи (для кольору), та і самі кабачки усього спектру - від темно-зелених до білих, ще полосаті. В літрові баночки ломтики довгі акуратно вздовж всієї банки - і красиво, і смачно. Гіркий перчик та часник теж кладу. Рекомендую).

19. Gyppsy

Закриті кабачки не є айс :)

20. mypucm

зимою з майонезом усе піде )

а де твій аватар? :)