Я переконався, що таки добре мати на обійстю дичку яблуню, грушу. Може вони і не айс, але сушка з них файна. Добавити жменю сушки-дички до баняка - і компот ще смачніший Ну а чорнослив - це взагалі бомба)
У нас дуже спекотно+34 в тіні, але кабачки та кавуни не вішають вуха - мабуть звикли)). Гарбузів не садимо. Зараз вийду сфотаю)) Щось підгуляла якість і ожина втулилась не туди)) Але як бачите, все стоїть сторчком). Огіркам та кабачкам вже по барабану, що +30, що +40. А я бігаю під душ щогодини, бо робити щось треба, а сонце як в пустелі жме... Кавунчики нічогеньки вже, та і дині гарні є, я вже не стала йти фоткати - по пеклу неможливо ходити, аж фотик в руках тремтить)
Десь з 3 липня ми почали поливати город через день качалкою, бо з такою спекою ніякого врожаю б не діждалися. Дивлюсь на помидори - як ліс стоять. Високі, дебелі. І ні в чого вуха не опадають))
напекло... різні дурні думки лізуть.... прививати горох і квасолю - на акацію... (вони ж усі бобові родичі...) ото буде врожай
це рослини так зменшують випаровування... починається це явище десь після +30... ввечері вуха розправляються... просто на гарбузах найкраще видно... цей самосівом виріс на навозі, мене розмір куща і листя вразив - ще таких і не бачив... відро поставив для порівняння
Я розповідала, що це таке. Качаються струйки зліва-направа, десь метрів 10 захватують. І вверх метра на 4-5.Ми її ще на табуретку ставимо, бо в нас не газон, а свіжа земля)). Година-півтори - гарно промочить..
Це коли @Silver bullet стоїть в затінку з качалкою в руці і пильнує чоловіка, котрий в цей час поливає городину зі