Та гра називається "Покер на костях". Обалденна гра. Розвиває логіку і увагу. Але мені ще більше подобалося садити розсаду капусти полуавтоматичним способом. То коли у трактора ззаду навіска на чотири чоловікомісця для посадки розсади в чотири рядки. Такий диск повертається і чотири захвати - то відкриваються, то закриваються... І треба всунути туди квадратик з корінням і капустою. А воно так повертається швидко, що жуть. Але так навчився, що працював, не дивлячись, куди сую розсаду. А позаду йдуть чотири дівчини, які в фартуках несуть розсаду, щоб кинути її в пропущені нами місця. То було далеко, під Новосибірськом... У мене була напарниця, з Залісців на Шумщині, від нашого село приблизно 400 метрів. То я працюю, балакаємо, інші дівчата відстали на 7-15 метрів - садять розсаду, моя Галюня сперлася на стіл і тягне назад трактора. Дивлюсь - вже засинає під променями сонця. Кажу:"Йдино, дорогенька, попрацюй" і даю собі перепочинок у 6-7 розсад...
Сама класна сезонна "весняна" гра - в "вооруженного". Ножиком чи викруткою втикаєш у землю і в залежності, яким чином, рисуєш на землі танки, літаки, катюши, кораблі, вертольоти з ознаками приналежності - чия то бойова одиниця. Я придумав десантний БМД. Супротивники також малюють свою армію, а потім досмерку кричимо і воюємо на землі. П.С. Одного разу директор школи впіймав мене за руку і забрав викрутку. Після цього отримав від батька на горіхи і більше не грав. Почав з другом збирати пляшки на ставку - тепер там горвиконком побудували... а тоді пляшки з під вина - були схожі на з-під шампанського, а коштували найдорожче: 17 коп. У нас був склад, і ми брали звідти і ділилися порівну. Колись з ним бачилися, у 2000 році в Волгодонську... Згадували наші бізнес-проекти.)
Все добре, коли і розсада славна, й дівка файна. Усе разом - одне задоволення працювати, наче граєшся.
Не знаю... в нас якось не заведенно в школі було грати... а от у баби в селі на пасовищі то і карти були, і в ножика грали, вже не пам"ятаю як гра називаеться, коли його з різних частин тіла кидаєш шоб встряг в землю