Львівська презентація Протягом тижня у трьох кінотеатрах, зокрема “Копернік”, ім. О. Довженка та IMAX, львівський глядач має унікальну можливість побачити перший вітчизняний кінофільм, який офіційно вийшов у всеукраїнський кінопрокат. По приїзді до Львова команда творців стрічки провела зустріч із пресою. А опісля в кінотеатрі “Копернік” відбулося офіційне представлення фільму “Той, хто пройшов крізь вогонь”. Глядачі, які прийшли переглянути стрічку першими, мали чудову нагоду поспілкуватися і з режисером, й акторами фільму. “У нашій культурі зараз передозування депресивним кіно. Звичайно, у радянський час це був спосіб докричатися, висловити себе, сказати правду, – зазначив Михайло Іллєнко. – Але з часом це стало правилом хорошого тону, увійшло у моду. І ми так цим захопились! Я свого часу також цим захопився, зокрема у студентські роки. А нині серед студентів вважається, що, якщо глядачі вовком не завили у залі, то це погане кіно. Ми тепер добре вміємо знімати кіно про того, у якого нічого не вийшло. Це катастрофа! Тим самим ми себе занурюємо у якусь безвихідь! У наших глядачів немає героя! А оці кляті голлівудські фільми, та й не лише голлівудські, пропонують глядачеві свого героя. Такого, про якого глядач міг би сказати: “Я б теж так хотів, але чи зміг би?”. Наш герой – це насправді найкращий спосіб запропонувати глядачеві побачити те, рідне, що є поряд з ним. Зрештою, подарувати йому почуття любові. Власне, ми всі разом, наша знімальна група, і хотіли зняти такий фільм. Я б це назвав справедливим кіно”. Image Стрічка п’ятьма мовами Життєва історія пілота Івана Додоки надскладна й водночас захоплива. Автори сценарію (Михайло Іллєнко, Денис Замрій, Костянтин Коновалов) продумали все до деталей, які, можливо, спочатку не є до кінця зрозумілими. Та, мабуть, це й тримає глядача у напруженості й хвилюванні упродовж усього перегляду. Хоча точиться чимало дискусій щодо мовного озвучення фільму, мовляв, чому українська не домінує, від цього кінострічка є не менш українським продуктом. Наприклад, сюжет, який наповнений етнічними символами нашого народу: лелеки, калина, будинки із солом’яною покрівлею, старовинні ікони, повір’я тощо. А що вже казати про українські народні пісні, яких головний герой Іван Додока навчав індіанських дітей. Image Варто зазначити, що акторський склад підібрано дуже вдало. Усі на своєму місці, навіть антигерой Степан Шуліка чудовий у своєму амплуа. Також варто віддати належне композиторові картини Володимиру Гронському, музика якого дуже точно передає та підсилює усі емоції, які переживали самі герої: радість, сум, закоханість, біль утрати. Львів’янам фільм припав до душі! Image Стрічку “Той, хто пройшов крізь вогонь” у Львові відвідувачі сприйняли на ура. Першого дня показів, 9 лютого, кінозал був заповнений повністю. Вони прийшли на фільм сповнені цікавістю та надією, що стрічка Михайла Іллєнка – саме той фільм, який дасть поштовх до розвитку вітчизняного кінематографа. ДО ТЕМИ Плани кінорежисера Під час візиту до Львова Михайло Іллєнко повідомив, що має намір зняти серіал на основі фільму “Той, хто пройшов крізь вогонь”. Також у нього вже давно є ідея екранізувати Тараса Шевченка. Кінорежисер уже 15 років пропонує цей проект Міністерству культури, однак на державному конкурсі Михайлові Іллєнку не вистачило балів, аби пройти відбір. “У нас за часів незалежності не було жодної екранізації Шевченка. Це виглядає як мораторій на Кобзаря. Я сподіваюся, що його вдасться зрушити і таки зняти фільм”, – розповів Михайло Іллєнко. Вікова категорія глядацького спектру на сеансі була різноманітною. Хоча молоді було помітно більше, що тішить. Після закінчення фільму у фойє кінотеатру глядачі ділилися враженнями: хтось плакав від щастя, хтось підходив до режисера та акторів і висловлював слова вдячності за зроблену роботу. “Фільм мене вразив до глибини душі. Дивлячись його, я переповнювалася гордістю за мою країну, адже це наше, українське, кіно, де розповідають про своїх героїв та культуру. І це найголовніше. Як на мене, це прорив. Усім раджу переглянути “Той, хто пройшов крізь вогонь”, аби отримати справжню насолоду та зрозуміти, що Україна може й мусить знімати гарне та якісне кіно”, – поділилася своїми враженнями з “Поштою” глядачка Анна Чернюк. Оригінал новини на сайті Львівська Пошта
Мене бісить коли чую такі заяложені фрази від "тіпа" професіоналів. (Полковнику, я про автора огляду )
Щось не щастить нам із власними серіалами. 1+1 зняв україномовний ситком "Світ Соні", перші серії поставили на другу годину дня, а згодом перенесли на третю... ночі Серіал отримав здебільшого позитивні відгуки, але реальні рейтинги, вочевидь, не переконали. _