Дулі дві. Про український націоналізм знають дуже мало. Але беручи до уваги спільну "любов" до Росії - ставляться з розумінням.
Та я у львові вже 40 років, про ніяких нациків не чув, а пан хто зна за яким уралом, і розказує чим у мене тут попахівает. От від пана реально попахіваєт упередженістю, незнанням теми, відсутністю контактів з адектватним львовом
- я б законтачил! В инете он представлен? ---------- Додано в 13:00 ---------- Попередній допис був написаний в 12:55 ---------- - сколько я на ЛФ, столько тезис о том, что "украинский национализм = русофобия" с обидой (и аж разочарованием) националистами отвергается, но все их сообщения так или иначе сводятся к нему У чехов то же? Сомнительно. Скорее, те просто относятся с пониманием к русофобии, национализм с ней путать им их собственная история вряд ли позволит.
Маю родичку, яка виїхала з чоловіком до Праги ще у дев'яностих, вони музиканти за фахом. Вона своЇм житттям там задоволена, бо в її професії заробляти вдома важко. Теж каже , що на відміну від росіян , до українців ставляться добре. Та й суттевий плюс, що до Львова досить близько, можна приїзжати часто.
- надо будет чешских иммигрантов из России поспрашивать, ставляться ли до них недобрэ, и в отличие ли от украинцев А то с учетом наблюдений пани Un.Known о редкости со стороны чехов откровений в глаза...
- не переживайте за свои регионы, меня нет даже на их форумах, с чего бы им так же непонятно для Вас излагать... Вы хотите пообщаться, но не понимаете меня? Прошу прощения. Извольте, сударь, по теме, а уж я постараюсь не утруждать Вас осмысливанием фраз. В меру скромных сил. В натуре! Чё надо-то?
Ого, повіяло душком з СРСР ))). "Нічьо від вас не надо". Мені тільки "надо" щоб українці були освічені, і, якщо навіть послуговуюються російською мовою, робили це достойно.
Гарну тему висвітлюєте! а головне актуальну! Бо дійсно Українців дуже багато, на власному досвіді переконалися що в Празі та Брно(це міста Наших відвідин) українську мову протягом дня зустрічаєш неодноразово. Нас Чехія полонила своєю врівноваженісттю, та доброзичливісттю! але є ОДНЕ але , Ми з чоловіком є співвласниками фірми в CZ, і намагаємося налагодит роботу по даній фірмі в напрямку поставки альтернативних видів палива(еко-паливо), але зіткнулися з такою проблемою, що з своєї сторони Ми виконуємо роботу в темпі- "престо", а от Наш компанйон, дуже поволі всі питання вирішує, відповідь може давати тижнями..... така тактика ведення справ аж ніяк Нам непідходить, от зараз і роздумуємо що робити, а Ви з свого досвіду проживання в їхньому середовищі може щось порадите, чи то бізнес по-чеськи такий повільний....???????????????????
В середу йду на семінар, організований Інститутом соціології та Friedrich Ebert Stiftung. "Підприємництво імігрантів". Вибрали нас, як найцікавіший нетиповий підприємницький проект серед імігрантів-українців. Ще один є з Росії. Буду сидіти на сцені та відповідати на питання. )
О, как. Без выходных, без проходных вкалывают. Но главное, что есть украинская газетка и греко-католики вокруг! http://www.youtube.com/watch?v=ev_qbejuJBA
Я таки дав маху... Треба було автограф взяти і сфоткатись... За років три-п'ять продав би на аукціоні і те і інше за шалені гроші... Ще б пак - фото із зіркою (без сарказму). А так розказуй, все одно ж не повірять, що мені вдалося поручкатись із Самою Un.Known... Таки дав маху...
Не всі. Тільки ті, що хочуть мати більше. А є такі, що вже мають досить і не працюють взагалі - на них працюють. Чехи. ) Ні, не головне. Але добре, що вони є. Якесь таке двояке відчуття в мене виникло...