Україна - вчора, сьогодні, завтра

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Прокіп, 16 жов 2012.

1. Президент США Байден виступив з промовою щодо Афганістану:
    - ми воювали з терористами, але нашою метою ніколи не була побудова афганської нації.
    - ніколи не було і не буде вчасної нагоди для нас піти з Афганістану. Я розумію, що моя позиція буде критикована, але я не хочу відмовчуватися і перекладати проблему цієї війни на наступного, п’ятого Президента США.
    - ми евакуюємо наш персонал, персонал наших союзників і тих афганців з їх родинами, які нам допомагали і життя яких у небезпеці.
    - ми направляємо 6000 військових для забезпечення безпеки евакуації американців та цивільних афганців. Американські військові забезпечать таку евакуацію і якщо Талібан буде цьому заважати - наша відповідь буде адекватною.
    - це не наша війна, я не буду посилати гинути покоління американців в чужій громадянській війні, особливо, якщо самі афганці не хочуть воювати за власне майбутнє. Афганські лідери обіцяли битися до останнього, але втекли.
    - ми витратили більше трильйону доларів. Допомогли створити армію. Дали усе, що могли. Але ми не могли дати бажання боротися. Подальша американська присутність не могла нічого змінити.
    - я не буду повторювати помилки минулого, якщо конфлікт не в національних інтересах США.
    - я не хочу займатися проблемами вчорашнього дня, моє завдання - відповідати на виклики сьогодення і майбутнього, які стоять перед американською нацією. Китай і Росія можуть не сподіватися, що ми будемо продовжувати витрачати час і ресурси в Афганістані, наші інтереси є в багатьох точках світу.

Одним словом, проблеми індіанців шерифа не хвилюють…

Просто перестати стріляти - не Exit, а the End.

Чим швидше повернемо Зеленського в цирк і звідти одразу на нари, тим більше шансів в України буде вистояти у війні з Росією і відновити нарешті статус успішного регіонального лідера, з інтересами якого будуть рахуватися провідні держави світу.

Інакше, повний талібан….

П.С. «Ich bin ein Berliner», - Джон Кеннеді, 26 червня 1963 біля Берлінського муру.
    У 2021 ця фраза більше не звучить…

2. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

А навіщо Вам спілкуватися з тролем? Ще два роки тому це можна було якось зрозуміти, але зараз...
    Хіба що якщо дійсно цікаво спілкуватися з тролем, але це, на мою думку,
    Стосовно вивчення мов... Це - гімнастика для мозку. Вчені довели, що на старість знання іноземної мови - дуже корисна справа. Людина має менше шансів впасти в старечий маразм. Я вже розповідав у мовних темах, що є такий поліглот Стівен Крашен, предки якого - з України, з Ладижинки (так що це - не зовсім офтоп) Ладижинка — Вікіпедія
    Мій земляк, якщо можна так сказати, адже я також із Черкаської області. Так от, у цього Стівена, назвемо його Степаном, хоча він і єврей, усі старші від нього родичі у віці 75 років впадали в старчий маразм. Забували все на світі, і людей, яких знали все життя, і що де поклали, і ...
    Одним словом, всі принади цього явища.
    Тому Степан, коли почав наближатися до цього віку, природньо, задумався, як уникнути тієї не дуже приємної сімейної традиції.
    Перевага в цьому явищі, за його словами, була лише одна: коли з тобою це трапиться, ти цього уже не знатитмеш і не усвідомлюватимеш.
    І от він почав вивчати цю проблему.
    Виявляється, а це довели вчені, що відсунути старчий маразм на кілька років допомагають три речі:
    - вживання трьох філіжанок справжньої, завареної натуральної кави протягом дня.
    - читання художньої літератури
    - знання іноземної мови на високому рівні і постійне заняття цією мовою.
    Тому він вирішив, що найкраще: читати книжку іноземною мовою, попиваючи гарну міцну каву.

Такі справи.
    Зараз йому уже виповнилося вісімдесят, вивчає китайську, дає регулярно інтерв"ю і непогано себе почуває.
    Крашен, Стивен — Википедия
    Ви, чим спілкуватися із тим гамнюком, краще почитайте що є цікавого про цю надзвичайну людину, якій після середньої школи поставили "задовільно" з французької, лише щоб не ламати його подальшу долю. На трієчку його знання французької не тягнули.
    Зараз, і вже давно він вільно розмовляє німецькою, французькою, іспанською, іврит та трохи - китайською (мандарин).

Стосовно того, що Заповіт циганською - збочення, не погоджуюся. Кожна жива мова - це чудово.
    Інакше, в протилежному випадку, не треба ображатися, коли хтось назве збоченням переклад Фауста Goete на українську.
    Син читає Фауста українською і взнає для себе багато українських слів, які у жодному випадку не почув би і не зустрів в побуті.
    Фауст — Йоганн Вольфганг Гете, повний текст твору
    Дав Вам посилання. Читайте Фауста краще, ніж срані пости гамнюків.

3. Gyppsy

Gyppsy :hi:

Так це ж дає непоганий підробіток...:blush:
    - я вживаю біля трьох філіжанок справжньої, завареної натуральної кави протягом дня. /правда, часто з сигаретою/
    - я читаю і перечитую художню літературу. От буквально на днях закінчив перечитувати Черлені щити — Вікіпедія. Якщо Ви ще її не читали, то рекомендую.
    - я знаю іноземну мову на досить високому рівні. І віднедавна знову почав нею активно послуговуватися.

Так що я виконую все, що радить ті Ваші вчені)

А Фауста я читав /правда, на іноземній мові/
    Може при нагоді перечитаю і на українській /як тільки в очі попаде;/

4. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Нещасні ви наші...
    Може ще якийсь рошенівський магазин закрили, вилучили з продажу у якійсь мережі супермаркетів, вилучили ненайкращі тролейбуси чи автобуси "Богдан"...? Обидва, як сир в маслі, а боти тріпаються.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Національно-визвольна війна! (Национально-освободительная война!)
    Karina Gnatyuk · 17 год ·

Луцький завод "Мотор" - єдине в Україні підприємство, що виконує ремонт турбореактивних двоконтурних двигунів з форсажною камерою для бойових літаків Повітряних Сил:

DEFENCE-UA.COM
    Прибуток луцького заводу "Мотор" за 2020 рік скоротився більш ніж у 3 рази | Defense Express

6. medwedo berlogsoni

Я читаю лише дитячі книги іспанською. На даному етапі.
    Так що спочатку був Велетень-егоїст, потім "Чудова ракета", зараз - "Чарівник країни Оз", потім - "Піноккіо", а на більш далеку перспективу хочу ознайомитися з "Володарем перснів", також іспанською. Знайшов у ютьюбі аудіокнигу, здається, всі епізоди, зі звуком, текстом.
    Можливо, почитаю іспанською "П"ятнадцятирічного капітана".
    Читати іноземними мовами - набагато цікавіше. В усякомі разі, це не стосується писанини гамнюка Гудмана, який також пише іноземною.
    А можливо, переключуся знову на турецьку. А що толку від того, що я вчергове прочитаю щось михуїлове про циган?

До речі, показухи нікуди не поділися. Сьогодні приходила секретар сільради і казала, що до Дня Незалежності треба викосити бур"ян вздовж штахет. Я спитав, а чому не після? Зараз я полю город, де картоплю треба буде вибирати, а тоді можу взятися і за бур"ян вздовж дороги.
    Там бідний хлопець з фрезою-бензокосою ріже вздовж дороги на нічийому двохметрову лободу та амброзію. Плюється, каже, чому було усе те не косити, коли воно було десять сантиметрів від землі, лєскою? Тоді ніхто не давав бензину і розпорядження. Зараз в сто разів більше роботи і ризик попасти фрезою на камінь чи пляшку.
    Одним словом, в головах у начальства все той же совок.

7. Gyppsy

А чому Ви досі ще не викосили бур"ян вздовж штахет?
    Наприклад, на нашій вулиці ми косимо вздовж парканів навіть не бур"ян, а просту траву раз на два тижні. Дехто взагалі косить газонокосаркою.
    І ніхто нам не нагадує і не виділяє бензин і жилку.

8. medwedo berlogsoni

Я косив і навіть підрізав кущі, що лізли крізь штахети, але в самому низу - не так просто. Там косити неможливо, оскільки дорожники торік нагорнули каміння, старого асфальту, щебеню. Я частково прибрав, перевіз оте все ще весною, але трохи залишилося. Крім того, цього року надзвичайні зливи, воюю з бур"янами в садку, на городі. І ще матір доглядаю, так що роботи вистачає з ранку до ночі.
    Я хочу за штахетами взагалі все перекопати і засіяти травою, тоді буде менше проблем. Зараз там акація, що повиростала з-поміж щебеня, та шипшина.
    Я минулі роки приїжджав лише на кілька днів: посадити та вибрати картоплю, закатати томатний сік тощо. Дрова заготовити на зиму матері.
    Так що багато незробленого залишилося. Торік ремонтував дах гаража, бо почав протікати. Не до бур"яну за штахетами.
    Крім того, в подвір"ї колись лежали лісові дрова. Дрова спалили, а плющ залишився. пустив корені попід усе. Лізе і на гараж, і на виноград. Оце кілька днів воював із плющем (з малої літери). Хміль на границі із сусідами, торік трохи викорчував, але ще залишилося. Калину та бузину рятував.
    Але мова не про мене, я - кацап, як казав Хомчин, мені можна.
    А от чому сільські власті дочекалися до сраної немочі, не дали команди своєчасно викосити бур"яни, а чекали свята в кінці серпня - оце питання.

• Інформативно Інформативно x 1
  9. Gyppsy

Так свято ж!

@medwedo berlogsoni, Ви в армії служили? Бо я служив.
    Так от, коли в наш славний гвардійський бомбьорний полк мав прилетіти Устінов з Кутаховим, то на аеродромі в авральному порядку йшло прибирання. Фарбували і ремонтували все - і розмітку, і всякі будиночки, шлагбауми, паркани...
    Це не жарт і не видумка совіцькіх часів - обабіч рульожки, по котрій мали проїхати маршали, Аеродромна рота фарбувала траву на зелено, я це сам бачив.
    А коли я сказав своєму командиру групи тіпа
    - "показуха і обман, Кутахов добре знає, якого кольору є насправді трава по боках рульожки",
    то капітан відповів
    - "Бєз етой показухі ми би жилі в дєрьмє по самиє уші. Да і празднічно виглядіт, красіво... А ти нє болтай чєго нє надо, іначє пойдьошь на дємбєль єфрєйтором!

Він мене завжди страшив, що відправить на дємбєль єфрейтором:)))

Останнє редагування: 17 сер 2021
  10. Gyppsy

Хм... Дивно... Доба пройшла, а від @Good man -а ні слова...

Останній допис @Good man:
    Вчора, у 13:26

Я запостив своє прохання
    Gyppsy, Вчора, у 15:39

Остання активність @Good man:
    Вчора, у 18:13
    І промовчав...:scratch_one-s_head:

Щось довго @Good man матеріали по Київському форумі збирає на мене, котрий, як він стверджує, "на киевском ты известное чмо, над которым все смеются. Там открытым текстом говорят, что тебя не банят за нарушения правил, чтобы было над кем насмехаться."
    Шось задовго зареготався там мій співрозмовник...

Печалька... З таким візаві не дуже і заробиш...

Хоч би з ним чогось поганого не сталося... :angel:

зі

Карочє, ждьом пєрвой звєзди...

• Смішно Смішно x 1
  11. Що з ідіота візьмеш. Йому кругом цукерки ввижаються

12. 5 років ниєш що не посадили беркутівців (весь той час вони сидять), прикриваєшся ідеями Майдану -> нібито в знак протесту голосуєш за меншовартісного керованого клоуна -> беркутівців випускають на волю, а дехто через суди (то це судова реформа клоуна?) відновлюється в МВС.

4 роки разом з усякими горбатюками (які, власне, гальмували справу беркутівців) маніпулюєш Музеями Революції Гідності, зняттю бруківкою ітд -> нібито в знак протесту голосуєш за меншовартісного керованого клоуна -> беркутівців випускають на волю -> інсталяцію на місці розстрілу тобі роблять, з совкового гуана, на День Незалежності.

Чого ж не радієш? Для тебе ж старалися, свої совки для своїх совків, віддячують тобі за вибір.

13. Деконструкція символів і опльовування святинь - важлива частина політики етноциду. План у них - грабувати Україну мінімум 10 років. А грабувати скот значно простіше, ніж свідомих громадян.
    А тому треба свідомих перетворити на бидло. Как дєди.

Тут лапку поклав, там. Якщо побачив гнівливу реакцію - лапку прибрав. Раптом що, працівниця Медведчука Наташа Мосєйчук пояснить, що це Порошенко суспільство будоражить. А ми просто хотєлі закрить ваших майданутих хєроєв, щоб не мозолили очі Президенту, який з них ржав. "Тимчасові меморіальні конструкції" ("меморіальні конструкції", ска) всього лише "мали проілюструвати різні періоди української історії, через які наша країна пройшла на шляху здобуття власної незалежності", заявив прес-секретар президента України у вівторок.

Ваші меморіальні конструкції хотіли закрити своїми меморіальними конструкціями, в чому проблема?

Просто хотіли закрити вашу Небесну Сотню на 30 річницю Незалежності і показать наш любий совок, де морожоно било по 50 копєєк. Ну самі подумайте, що більше підходить до 30 річниці? Хряк ту Незалежність у карти програв в Сочі, а Сотня йому завадила. І вкусна вода в автоматі.
    Ну очевидно же!

Дебіл Вова, зроби в Бабиному Яру інсталяцію з ностальгією за нацистським режимом. Якщо ти так по-тупому прикидаєшся дебілом, цей приклад ти точно зрозумієш.

14. medwedo berlogsoni

Служив. Так ото ж воно і є.
    У нас у яму закопали Краз, який був розібраний на запчастини і стояв на колодках без коліс, і під капотом було дуже прозоро.
    Тому коли начальство приїхало, бачило лише машини на ходу, або ж візуально цілі, що стояли на колодках.
    Так що у мене все життя алергія на показуху. Але бур"ян вздовж штахет, що побільший, я все-таки повирубував. Під ноль там косити неможливо, бо каміння, куски асфальту, щебінь, тощо. Там треба буде робити рекультивацію землі. Колись попід штафети росла лише трава, калачики, спориш, інколи лобода пробивалася. Я в минулі роки регулярно приїжджав і косив подвір"я та за штахетами. Тепер, коли закінчиться уборка, доведеться попотіти із тим камінням.

Зате не виконав план по виполюванню бур"яну на картоплі. А там - дощ, а там - Спас, а там - сані про запас. Мати не дозволяє на Спаса нічого робити ні на городі, ні в дворі. Буду вчити іспанську.
    Мене інколи дивує підхід віруючих у релігійне свято стосовно роботи. Адже корову потрібно тричі видоїти, чи то свято, чи ні, дати їсти, зачистити гній. Якщо корова надумає телитися саме на Паску чи на Різдво, то також не вмовиш її потерпіти.
    І в церкву хазяї не побіжать на службу, коли в корови начнуться пологи (чи як там стосовно корів).
    Але "Остапа снова понєсло" (с)

15. Історія з інсталяцією "совок" вчить що історія з "йолкою" не навчила нічого...
    А в Києві очікується сильний вітер...

16. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

У християн не так, як у хасидів стосовно суботи, бачив випадки, коли термінову роботу робили у великі свята, як от полагодити падаючу браму на свято Миколая чи дорізати хвору свиню, яка до будніх може не дожити на Різдво.
    Не все так, нема 100% підтвердження причетності до цього Зеленського, але дуже ймовірно, його необдуманий крок, розвалити, кого треба взяти за горло, можуть самі ветирани війни, патріотичні організації..., а хто так доводив, всі так хочуть і не обійтись без Порошенка на бульдозері?

17. Gyppsy

Йой, @medwedo berlogsoni, Ви ніяк не можете заспокоїтися з тою релігією і віруючими... :)
    Ну нашо воно Вам?

Якщо Вас так вже дуже свербить в носі тотой бур"ян на бульбі, то зробіть хід конем - як тільки мати піде на відправу /чи буде її слухати/дивитися по телевізору чи гаджетах/ то Ви тихенько беріть сапку в руки і ідіть на город. За півтори години трохи зробите.
    Потім пообідаєте і включіть матері ще й греко-католиків - і знову бігом на город.
    А потім ще Вечірня буде правитися. Мати хай молиться - а Ви знову на город...

А шо, я файно придумав, шо нє? ;)

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Таке можна було випустити лиш при Зеленському:
    Волинянка.

19. medwedo berlogsoni

мати не ходить - доглядаю.

крім того, брехати рідній матері - якось не комільфо.
    То лише порохоботи брешуть направо і наліво.

а де твій аватар? :)