Я нічого не знімав. Я математик!!!! І при чому тут "Мазепа" до "Тараса Бульби". Чи Ви кажете, що ці два фільми одного чобота пара?
А якщо Анджей Вайда,та здуру візьметься і екранізує "Тараса Бульбу" Юрка НОТОЦО? Га-а? От сміху би було...а може й не сміху таки! Незнаю,незнаю...але народ повалив би ...і москалі також на цю саркастичну трагікомедію !!! Чому трагедія - бо Батько Сина вбив за шось-таке ого-го-о-о!(І в Великого Гоголя,і в мале-е-енького юрка...) Уявіть собі,що в Біблії...Бог Отець вбиває Адама,за те що ябко з саду,та з'їла нещасна дитина... Чому комедія - бо Гоголь писав-переписував,угоджAючи комусь( може Бенкендорфу Александру Христофоровичу !),га-а? Поки і не получилось отаке кіно! А Сарказм тому...бо то вже "комедія",яку на Нобля не випхати,ні книгою,ні кіном,ні якоюсь конституцією...Тому о'ТОТО й ОTAK!A подивитися на себе самих дурнів,то...то сам раз! Але Хто-то хоче зна-а-ати? Хто?
Та чого ж,може і прокурор,і суддя в Нюрнберзі також захочуть! В Москві то точно ні...і будуть далі знімати і Шевченка ,"Ревізора" Гоголя і про Шевченка,"Мазепу" Пушкіна.І про Петлюру та Бандеру також...не сумнівайтесь! Навіть під час бойових дій,як колись Чтожтаковіч(?) 7-у Ленінградську симфонію написав.Будуть-будуть... Вони московити такі-і-і...бо напевно нафти і грошей задужо мають! Але це вже про інше кіно буде... як по-гоголівському "Ревізору".
Дякую,нині це так... В той же час сталіністи називали евреїв по-своєму,перекручуючи їх імена,вторячи їм самим.Та і "Поему Екстаза" росіянина Скрябіна називали "Поєм я із таза".Я ж памятаю... А Нині на Захід нет далі перекручують навіть Гоголя,називаючи і пишучи його імя,як HOHOL ! Це я так,щоб по-темі.А Bи чого,і як?
Куди дивиться Міністерство культури. Какая руская земля? Як обидва Ступки погодились в такому зніматись? Просто жах!
Кумедно, я сам знімався у Каменці у масовці. Треба у родичів фотки взяти. До речі, ходила байка чи це бувальщина, що деякі люди, коли їх загримували йшли не на фільм, а в Кам*янецьку фортецю фотографуватися за гроші з туристами, і як не дивно у більшості з Польщі. Самі поляки (туристи) знімалися у масовці за козаків, а українці за поляків. Я сам бачив, як в козацькому костюмі тобі кажуть щось таке: "Прошу пана".
Ну, молодший нмд не такий вже і гарний актор, щоб мати натхнення перебирати пропозиціями, а старший.... Мабуть The Money and The Glory. Себто людське, надто людське (с)
Це напевно з метою нанести збитки ненависній Росій у вигляді гонорару? І напевно дулі в камеру крутили? В якості протесту до авторів фільму. Але це пусте. Не звертайте увагу. Пригадалось, у далекі курсантські роки нас теж задіювали у масовці фільму "Чорний замок Ольшанський"
Я вже висловлював свою думку глядача, посередній історичний фільм не вартий уваги. Не "Хоробре серце" з Мелом Гібсоном, але роздутий самими українцями, пропіарири добре. Мені більше подобається старий фільм "Пан Володиєвський" (Володийовський), там справді Каменець, а не бутафорія.
Куди дивиться Прокуратура? Куди дивиться карна полiцiя? Куди дивиться Президент? Куди дивиться свiдома частина Украiни?
Дайте спокій історичним екскурсам і літературознавчим довідкам! Ця суперечка безкінечна... Мова про фільм. Щойно завантажив, переглянув і видалив. А ви знаєте, що Бортко захоплюється Голівудом? Кіно це їх, американців, релігія, зауважив Бортко в одному з інтерв'ю. І чесно визнав - у цьому вони недосяжні... І Бортко правий. Достатньо згадати прохідні для Голівуду "Трою", "Олександра", щоб зрозуміти наскільки комічною є ця екранізація "Тараса Бульби". То ж чи варто дивитися стрічку? Варто. Фільм просто обов'язковий для перегляду, щоб второпати нарешті, що таке сучасний малорос.