Тарас Бульба

Тема у розділі 'Кінозал', створена користувачем Киянин, 3 кві 2009.

1. Bogun

Bogun Well-Known Member

Я нічого не знімав. Я математик!!!! І при чому тут "Мазепа" до "Тараса Бульби".

Чи Ви кажете, що ці два фільми одного чобота пара?

2. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Да щас же, я о том, что пока украинские исторические фильмы - сплошной маразм

• Подобається Подобається x 3
  3. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Ви де сидитЕ: у танку, в погрібі, у схроні...?

• Подобається Подобається x 5
  4. Konrad

Konrad миється в бані

А якщо Анджей Вайда,та здуру візьметься і екранізує "Тараса Бульбу" Юрка НОТОЦО? Га-а? От сміху би було...а може й не сміху таки!
    Незнаю,незнаю...але народ повалив би ...і москалі також на цю саркастичну трагікомедію !!!
    Чому трагедія - бо Батько Сина вбив за шось-таке ого-го-о-о!(І в Великого Гоголя,і в мале-е-енького юрка...)
    Уявіть собі,що в Біблії...Бог Отець вбиває Адама,за те що ябко з саду,та з'їла нещасна дитина...
    Чому комедія - бо Гоголь писав-переписував,угоджAючи комусь( може Бенкендорфу Александру Христофоровичу !),га-а? Поки і не получилось отаке кіно!
    А Сарказм тому...бо то вже "комедія",яку на Нобля не випхати,ні книгою,ні кіном,ні якоюсь конституцією...Тому о'ТОТО й ОTAK!A подивитися на себе самих дурнів,то...то сам раз!
    Але Хто-то хоче зна-а-ати? Хто?

5. Полковник

Полковник миється в бані

Лечащий врач и, возможно, главврач.

• Подобається Подобається x 2
  6. Konrad

Konrad миється в бані

Та чого ж,може і прокурор,і суддя в Нюрнберзі також захочуть!
    В Москві то точно ні...і будуть далі знімати і Шевченка ,"Ревізора" Гоголя і про Шевченка,"Мазепу" Пушкіна.І про Петлюру та Бандеру також...не сумнівайтесь! Навіть під час бойових дій,як колись Чтожтаковіч(?) 7-у Ленінградську симфонію написав.Будуть-будуть...
    Вони московити такі-і-і...бо напевно нафти і грошей задужо мають!
    Але це вже про інше кіно буде... як по-гоголівському "Ревізору". :pardon:

• Подобається Подобається x 1
  7. Полковник

Полковник миється в бані

Фамилия композитора Шостакович.
    Дмитрий Дмитриевич Шостакович.

• Подобається Подобається x 4
  8. Konrad

Konrad миється в бані

Дякую,нині це так... В той же час сталіністи називали евреїв по-своєму,перекручуючи їх імена,вторячи їм самим.Та і "Поему Екстаза" росіянина Скрябіна називали "Поєм я із таза".Я ж памятаю...
    А Нині на Захід нет далі перекручують навіть Гоголя,називаючи і пишучи його імя,як HOHOL !
    Це я так,щоб по-темі.А Bи чого,і як?

9. Змейка

Змейка Well-Known Member

Кто на что учился....:sad:

10. Мартин Боруля

Мартин Боруля Well-Known Member

Куди дивиться Міністерство культури. Какая руская земля? Як обидва Ступки погодились в такому зніматись? Просто жах!

11. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

А сколько еще украинцев в массовках снимались

12. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Предлагаю подать на Гоголя в суд... :mocking:

13. Bogun

Bogun Well-Known Member

Кумедно, я сам знімався у Каменці у масовці. Треба у родичів фотки взяти.

До речі, ходила байка чи це бувальщина, що деякі люди, коли їх загримували йшли не на фільм, а в Кам*янецьку фортецю фотографуватися за гроші з туристами, і як не дивно у більшості з Польщі.

Самі поляки (туристи) знімалися у масовці за козаків, а українці за поляків. Я сам бачив, як в козацькому костюмі тобі кажуть щось таке: "Прошу пана".

14. smbds

smbds Well-Known Member

Ну, молодший нмд не такий вже і гарний актор, щоб мати натхнення перебирати пропозиціями, а старший.... Мабуть The Money and The Glory. Себто людське, надто людське (с)

15. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Це напевно з метою нанести збитки ненависній Росій у вигляді гонорару? І напевно дулі в камеру крутили? В якості протесту до авторів фільму.
    Але це пусте. Не звертайте увагу. Пригадалось, у далекі курсантські роки нас теж задіювали у масовці фільму "Чорний замок Ольшанський"

16. Bogun

Bogun Well-Known Member

Я вже висловлював свою думку глядача, посередній історичний фільм не вартий уваги. Не "Хоробре серце" з Мелом Гібсоном, але роздутий самими українцями, пропіарири добре.

Мені більше подобається старий фільм "Пан Володиєвський" (Володийовський), там справді Каменець, а не бутафорія.

17. Полковник

Полковник миється в бані

Куди дивиться Прокуратура?
    Куди дивиться карна полiцiя?
    Куди дивиться Президент?
    Куди дивиться свiдома частина Украiни?

18. Nemo

Nemo Well-Known Member

Дайте спокій історичним екскурсам і літературознавчим довідкам! Ця суперечка безкінечна...
    Мова про фільм. Щойно завантажив, переглянув і видалив.
    А ви знаєте, що Бортко захоплюється Голівудом? Кіно це їх, американців, релігія, зауважив Бортко в одному з інтерв'ю. І чесно визнав - у цьому вони недосяжні... І Бортко правий. Достатньо згадати прохідні для Голівуду "Трою", "Олександра", щоб зрозуміти наскільки комічною є ця екранізація "Тараса Бульби".
    То ж чи варто дивитися стрічку? Варто. Фільм просто обов'язковий для перегляду, щоб второпати нарешті, що таке сучасний малорос.

19. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

І хто ж він, сучасний малорос?

20. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

не куди, а звідкіля - с горы, Америки и Австралии :pardon:

а де твій аватар? :)