Тарас Бульба

Discussion in 'Кінозал' started by Киянин, Apr 3, 2009.

1. Полковник

Полковник миється в бані

Вспомнилась игра "Казаки" :)
    Штук 200 надо было козаков на одного рыцаря тратить:)

2. Zervas

Zervas New Member

Свидомитский юмор пошел. Не комментирую.

• Подобається Подобається x 2
  3. ivanko

ivanko Member

А що хтось сподівався?
    Крім "свідомитського гумору" більш нічого не видко ? Нє?
    тоді пора посилати по Вія :haha:

• Подобається Подобається x 1
  4. ivanko

ivanko Member

Хоч це і не так смішно, але сформулюємо питання дещо інакше:

Тобто, на підставі яких фактів-творів був зроблений висновок про "русский патриот, монархист и консерватор"? Останні твори Гоголя якраз і є памфлетами на російські порядки, де там схвалення - підтримка монархії? Zervas, ви "Мертвые души" коли небудь читали?

І тепер не прокоментуєте свідомита?:)
    "монархист и консерватор" - це мене просто вбило :flag_of_truce:.

Last edited: Apr 8, 2009
  5. Мне почему-то кажется, что этот отзыв отражает суть дела. Только с поправкой - это не только попытка оскорбить украинцев, а попытка доказать, что украинцев вообще не существует.

• Подобається Подобається x 5
  6. Змейка

Змейка Well-Known Member

Ну и как? Доказали?

7. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Утверждение некорректное с точки зрения психологии. Правильно: "Это меня оскорбляет и воспринимается мной как попытка доказать, что украинцев вообще не существует". Прочувствуйте разницу!:)

8. ivanko

ivanko Member

А якщо це сприймається як спроба доказати що українців взагалі не існує ще і мною і, припускаю, не одним десятком інших людей?
    Хоча стосовно "ображає" - незгоден, ображатися можна на дії або висловлювання тих кого поважаєш, чия думка про тебе значима. Саме тому відчуття образи тут, з точки зору психології, мабуть недоречне, але я не фахівець.

9. Думаю, что я поступлю ещё более некорректно с точки зрения неких психологов - я просто не буду смотреть этот фильм. Мне с лихвой хватило просмотра последних кадров фильма со словами о неком сказочном "русском царе". Русская шовинистическая пропаганда на основе гоголевских произведений - это не то, что меня интересует. Если бы Гоголь узнал, что его повесть используется для унижения украинцев, то неизвестно, как бы он её закончил и какие слова сказал бы Тарас на костре.

• Подобається Подобається x 4
  10. Степаныч

Тоді слово "меня" замінюється на слово "нас".
    З точки зору психології вірно казати: "я образився", а не "мене образили"; "я розізлився", а не "мене розізлили"; "я злякався", а не "мене злякали" і т.д.
    Абсолютно корректно! Вы воспринимаете фильм так, как воспринимаете. И никто не имеет права Вам указывать, как Вы ДОЛЖНЫ его воспринимать. Поэтому вольны его смотреть-не смотреть, ругать-хвалить...

11. Zervas

Zervas New Member

Читал, сынку, читал... В том числе и второй том "Мёртвых душ" (он частично восстановлен по сохранившимся черновикам) и "Избранные места..."

Отчего же - прокомментирую, коли Вам так того хочется.
    Смело скажу - Ваше понимание творчества Н.В.Гоголя находится на уровне товарища Жданова :)
    То есть на уровне куда более низком, чем у Николая I, который почему-то весьма высоко ценил и "Ревизора", и "Мертвые души"... которые, по Вашему мнению є памфлетами на російські порядки :)

12. Zervas

Zervas New Member

Да, вполне. Строго по Гоголю :)
    И очень показательно, как свидомые вознегодовали, что-де Запорожская сечь-земля русская, казаки-воинство РУССКОЕ, Ступка "Украина" произносит один раз
    Ну не читали свидомые Гоголя в оригинале - что ж тут поделаешь! :)

13. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

:)
    Тут вже галичани твори пишуть:

14. Bogun

Bogun Well-Known Member

Пан Zervas, а Вам, як шовініту зі досвідом, мабуть дуже сподобався фільм у якому смисла першоджерела Гоголя нічого не залишилося.

Скажіть, який смисл твору Гоголя, дуже цікаво.

15. Степаныч

Угу, читав. НОТОЦО у своєму репертуарі. Тільки, на мою думку, у даному випадку це свинство. Нездара-ріфмопльот моє нахабство критикувата генія, ім"я якого увійшло в історію світової культури.

• Подобається Подобається x 3
  16. ivanko

ivanko Member

Степаничу, не прокоментуєте с точки зору психології, заодно , як ваша на те ласка, підкажіть де тут відповіді на мої попередні питання?
    З моїм знанням логіки, та досить поверхневим розумінням психології, ухиляння від прямої відповіді, звинувачення у некомпетентності, афішування якихось "таємних" знань, свідчить про відсутність надійної аргументації.
    Апелювання до відновленого другого тому Мертвих душ, вибачте, ще менш переконливе ніж твердження, що саме друга редакція Тараса Бульби несе у собі погляди автора. Перша редакція побачила світ з волі автора, другий том Мертвих душ, з волі автора, світ не побачив.
    Сталін, між іншим, також цінив твори Булгакова, і тепер певна частина російської інтелігенції твардить про Булгаківський "Сталінізм".
    Стосовно культурного рівня Ніколая І , потішили. Навіть дискутувати не буду :), хіба що який доказ наведете у підтримку власного висловлювання.

Щоб не бути багатослівним, почитайте, це вивчають російські школярі ( Караул, свідомити пишуть дидактичні матеріали для російських дітей! :)) ), спочатку переконайте їх, а тоді вже розповідайте свої теорії.

Мій висновок:
    Оскільки не було доведено, що Гоголь радикально змінив погляди, став ідейним монархістом та консерватором, але відомо, що на час другої редакції Тараса Бульби перебував у досить скрутному становищі, ймовірність зміни редакції під тиском видавця або цензури, значно більша (переважна).

З логікою та психологією все гаразд?:)
    -

17. Степаныч

Вибачте, Іванко, але це з мого боку буде не корректно.:pardon: Скажу тільки, що Ваша з Зервасом дискусія мені цікава.

18. Zervas

Zervas New Member

Не смотрел, но осуждаю (с) :good:

19. Zervas

Zervas New Member

Читайте "Избранные места..." - и буде вам щастье :)
    С литературной точки зрения книжка так себе, но идейные позиции Н.В.Гоголя она отражает предельно четко.

20. Bogun

Bogun Well-Known Member

То скажіть смисл цього твору? Як Ви його розумієте.

а де твій аватар? :)