Тарас Бульба

Тема у розділі 'Кінозал', створена користувачем Киянин, 3 кві 2009.

1. Agaton

Agaton Well-Known Member

2. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Нє, ну шо за гвалт! Чи росіяни не мають права мати своє бачення історії? Ми маємо, а вони ні? Тим паче повторюся: це не історичний фільм. Що заважає українським митцям зробити свою версію?

Обратил внимание вот на это:

"Источник: Н. В. Гоголь. Собрание сочинений в девяти томах. Т. 2. М.: "Русская книга", 1994.
    Добавлено в библиотеку: 23.05.04".

Интересно, а в независимой Украине Гоголь издавался?

Останнє редагування модератором: 8 кві 2009
    • Подобається Подобається x 6
  3. Bogun

Bogun Well-Known Member

Чесно, мені фільм взагалі не сподобався. Я чекав більшого, я розумів, що це буде за другою редакцією твору Гоголя, але що я побачив....

Чесно, як не дивно у мене думка збігається з паном Cтепанычем. Росіяни мають право на свою екранізацію твору, але це не фільм, а цирк.

Так спаклюжити твір Гоголя, там більше політики, ніж людських стосунків. А з деяких моментів я реготав.

• Подобається Подобається x 6
  4. nubis

nubis New Member

да ладно вам антиукраїнське кіно. Репортаж російського канату ще нічого не означає!

5. ivanko

ivanko Member

Тобто росіяни переглянувши фільм погодяться об'єднатися у єдину державу з загальнодержавною українською ( мова зрозуміла більшості слов'янських народів без перекладу) З усіма виникаючими наслідками. Столиця і союзний уряд буде у Києві...
    Тоді це справді гарний фільм.

6. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

7. ivanko

ivanko Member

Своєї думки стосовно фільму не маю, бо не бачив. Але якщо фільм справді патетично- великодержавний, що заважає замість ображатися, зробити озвучку - пародію, на зразок гоблінських перекладів? для цього держфінансування не потрібне. Було б бажання.
    Це було б:
    по-перше конструктивніше,
    по-друге веселіше, і змусило б декого іншим разом замислитись.
    Дія, взагалі, краще від емоцій. А з емоцій найдієвіша не образа, а сміх.

• Подобається Подобається x 1
  8. VasMT

А ще про смак крабів... :)))

Дуже цікавий останній абзац про підтримку пасічника... :))) в далекому 2005 році... :) Може і рейтинг зберіг би, якби не черепки збирав, мемореали зводив, а УКРАЇНСЬКИЙ фільм профінансував... :sad:

• Подобається Подобається x 3
  9. ivanko

ivanko Member

А де ви там побачили "Осуждаю" :dntknw:
    Я , взагалі , за весь час лише висловив припущення про корисність фільму.;)
    Смак крабів шкодить вашому зору..:)

10. Киянин

Киянин Well-Known Member

11. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

О! Дякую! Я теж почитаю.

Нє. Це не Гоголь.

12. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

Фильм не понравился, если-бы не актеры, вообще не было бы на что смотреть, батальность 2 с "-" опять кружки исторического фехтования ....., насчет антиукраинскости - по-моему бред..... сюжет весь дерганный какой-то, монологи - опереточные, масовка ацкая, если проводить параллели то Хроники смутного времени гораздо лучше, а с Вогзнем и мьечем - вообще и сравнивать нельзя ... такое ощущение что фильмец просто - сварганили на скорую руку, жалко что Ступку подписали на такое ... что понравилось - панночка (уууффффф!!!!) и оч.понравился образ Боярского, оч.неожиданный и гармоничный ....разумеется ИМХА

• Подобається Подобається x 3
  13. smbds

smbds Well-Known Member

Всім, кому було неприємно дивитися бортковський "русскій" (насправді - московський) фофудьїзм, пропоную по тому передивитися "Пропалу грамоту" з Миколайчуком. Допомагає :)

Замість закадрового хору чи то Краснознамьонного ансамблю пєсні і пляскі Вооружонних сіл РФ чи то зведеного хору істінно православних монастирів нєчєрнозємья - козацький марш.

Замість попсової музички - автентичне "А як стрілив, царя вцілив...." (мурашки по шкірі) та (згадайте, як це у Миколайчука, впівголоса - коли іронійно, коли зловісно) - "танцювала риба з раком..."

Замість стогонів про "православную русскую зємлю" (скажіть, чи буває земля православною? Зокрема - у вустах смертельно поранених козаків) - правдивий український гумор навіть у бою.

Замість "русскава духа" від Бортка, Мінкульту РФ та другого видання "Бульби" Гоголя - тонке відчуття козацької ментальности.

Ну і ще. Фінальна сцени "Грамоти" - аналог гібсонівського "Fre-e-e-e-e-edo-o-om!!!" у "Хороброму серці". Фінальна (майже) сцена з промовою за царя палаючого Ступки - краще б він того не робив.

• Подобається Подобається x 5
  14. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Я от переглянув афіша.ру, фільм.ру, кіно-лайно).
    Останні особливо постаралися:

(с)

Але все таки хотілося б прочитати розгорнуту відповідь, кому фільм сподобався і чому) Маю надію, що фільм не будуть сприймати як історичну дійсність)

• Подобається Подобається x 2
  15. Zervas

Zervas New Member

А ведь и правда:

http://www.apn.ru/publications/article21503.htm

Так что Бортко повесть Н.В.Гоголя как раз "подрезал"... причем в пользу "козаков".
    Но западенцам не угодишь...

• Подобається Подобається x 5
  16. Zervas

Zervas New Member

Только сейчас нашли перевод на мову? А ить он уже знаменит:

http://www.edrus.org/content/view/201/47

• Подобається Подобається x 7
  17. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

http://www.pravda.com.ua/news/2009/4/6/92747.htm

18. VasMT

• Подобається Подобається x 13
  19. apeet

apeet миється в бані

Що москалі роблять на львівському форумі.

20. Це ви про кого?

• Подобається Подобається x 4
а де твій аватар? :)