Тарас Бульба

Тема у розділі 'Кінозал', створена користувачем Киянин, 3 кві 2009.

1. Чупага

Чупага Well-Known Member

Хiба Москва кому повинна за паскудство його території проплатила, якщо хтось сховався , москаль не винен.:dntknw:

• Подобається Подобається x 1
  2. smbds

smbds Well-Known Member

Воно дійсно антиукраїнське, промосковське, імперське, а крім того, ще і дурне. Трохи про це є тут:
    http://www.unian.net/ukr/news/news-309370.html

До речі, звернули увагу, у ролику вар'ят-диктор каже про "XV століття"? До московської бурси! Разом з Бортком.

А своє кіно знімати дійсно треба. Сто тисяч зацікавлених українців (а мабуть було б куди більше) могли б скинутися по ....гривень зрештою на цю святу справу.

• Подобається Подобається x 5
  3. NIK

NIK Well-Known Member

Cогласен с автором. Надо снимать свое, а не просто ляпать языком. Показывать свое видени исторических событий. А то українське кіно Турчинова подивився - це набагато більша антукраїнська пропоганда ніж російський Тарас Бульба. А ще є такий фільм Юленька :) "Шедевр".
    А Тарас Бульба Бортко - шедевр - якісне кіно, а те що воно не проукраїнське то звиняйте - хто платить тот і замовляє музику.:scratch_one-s_head:

• Подобається Подобається x 4
  4. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Я таки добрався до російських рецензій )))
    Афігеть ...

))) Я прочитав уже 5 рецензій. Три українських, одну польську , одну російську.
    І зробив висновок, що в кінотеатр не піду.

http://www.afisha.ru/movie/178604/review/270814/

І давно Тарас Бульба став комедією ?

А ось свіжіша:
    http://www.unian.net/ukr/news/news-309370.html
    ===========
    Я все ще чекаю ДВДріпа на торентах. Немає бажання підтримувати прокремлядську пропаганду.

• Подобається Подобається x 2
  5. Deus igrok

6. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Дивився колись давно цей фільм, довго ржав :) Але то явно американська пропаганда, в тому Тарасі Бульбі шось не чути ні слова про Росію і русскіє горізонти :)

7. Багіра

Багіра Well-Known Member

в дитинстві читала Гоголя, ще й мені за якісь заслуги в школі подарували ілюстровану книгу(за олімпіади чи просто успішність), де кожен уривок ілюструвався...ті картинки ще досі перед очима, а книгу читала разів двадцять як не більше:)
    екранізацію хочеться подивитися, але так як всі плюються, то щось не тягне.. може стягну з нету і хоча б поклацаю:)

тут козаки більше схожі на турків чи якихось чучмеків:)))

• Подобається Подобається x 6
  8. Deus igrok

Скачав уже , реліз від електрички. Впринципі досить пристойна якість(я про файл , а не про фільм).
    Мене вистачило на хвилин 30 ... десь на тому моменті як козаки , тьху ... згідно фільну "русскіє войни" вирішили йти боронити "юкрейну"???
    Далі помотав на баталії ... баталії дійсно робили специ з америки ??? Нічого особливого.

Далі ще помотав до кінцівки, як "смачно" страчували козаків, мабуть, на цю сцену найбільше пішло грошей ... щоб у глядача хоч щось після перегляду залишилося.

Ну які меседжі у фільмі ... ляхи погані, жиди погані ... в принципі всі погані хто по ту сторону Дніпра. Всі на сході хороші ... і все шо від Дніпра і на схід ... то все одна земля ...

Я погоджуються з раніше написаними рецензіями , полячку обрали на роль заради її цицьок ... впринципі крім усмішок - від неї нічого не було.
    =========

Вчора у Києві зявилися білборди з текстом "Проект Россия" .. і на задньому тлі мапа СССР ...

• Подобається Подобається x 7
  9. smbds

smbds Well-Known Member

Ну а як же ж? Як там у класика: "окрім жидів, татар, масонів, негрів, білорусів, каторих я ненавиджу". Он Бортко кілька разів повторив "ми адін народ". Оце і головна мислебацила цього кіноопусу.

• Подобається Подобається x 3
  10. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Все ж дивує, наскільки повальне бажання політизувати абсолютно аполітичний ХУДОЖНІЙ твір. Як з однієї, так і з іншої сторони. Гоголь - не історик, не політичний діяч. Звісно, певні уявлення про тогочасні історичні події, як їх бачив Гоголь, можна мати. І не більше цього. Взагалі неприємна суєта навкруги Гоголя і його творів.
    Як на мене - на американських індійців.;)

• Подобається Подобається x 5
  11. Deus igrok

Ну так і художній фільм - це трагедія батька і двох синів, один з яких зрадив і перейшов на бік ворога. Нє ?
    А у фільму. Доречі, Степаныч , дивилися ?
    Бо левова частка сцен пов'язана з тим , тре боронити державу від ворогів.

12. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Саме так! Твір про долі людські, про характери, про стосунки, а не про історію і тим паче не про політику. Таким би мав бути і фільм.
    Ні. І скоріше всього не буду. Бачив інтерв"ю з Бортко, ще там хтось розказував, не сподобалася їхня позиція. Я так розумію, завдання вони чи то самі собі поставили, чи їм хтось поставив, не Гоголя екранізувати, а пропагандистські цілі переслідувати. А видовищність... ну цим зараз нікого не здивуеш.

• Подобається Подобається x 10
  13. smbds

smbds Well-Known Member

Видовищність - у певному розумінні аж занадто. Виглядає як смакування крови задля смакування крови (для різниці згадайте Стасти Христові Гібсона). А батальні сцени - out of date. Місцями - неправда, як наприклад коли шабельний удар аж розтинає панцир, хоча, як справедливо пише Костенко - "гусар крилатий - то така споруда, що тільки шаблю вищербиш об ню". Ну і так далі. Отака видовищність

14. Deus igrok

Абсолютно згідний, але фільм не такий.
    Ось допис пересічного росіянина про фільм. З позитивних звичайно:

15. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Фільм дуже сподобався!
    Де ви там знайшли "ми адін народ" і всю іншу бредятину що ви несете...?
    І, взагалі, подивіться фільм і перечитайте Миколу Васильовича. А вже потім "судите о качестве фильма по его названию".
    Б.Ступка - низький уклін.
    А з іншого боку - чия б корова...
    З яких то пір, галичани уособлюють себе з козаками. Скорше вже з ляхами, але не з тими, що з "крильцями", а з тими, що в однакових (ніби тюремних) синьосірих робах.
    І взагалі кому не подобеється, дивіться "Нескорений" - дужжже художньо і історично правдивий фільм

Останнє редагування: 5 кві 2009
    • Подобається Подобається x 3
  16. smbds

smbds Well-Known Member

Вітаю! :)

"Адін народ" - у коментарях Бортка на УНІАН. Шукайте лінка - і обрящєтє :)
    А "бредятіну" (слово не українське, до речі) - "чия б корова..." (c)

Подивився, якщо коментую. Ви якось інакше робите? :)

Ні, він не низкий уклін, він відомий актор :)

Див.вище

Мабуть Ви питаєте про "ототожнюють", чи не так? Думаю, що галичани ототожнюють себе з Українцями, до котрих належали і козаки і значна частина "крилатих" і "безкрилих" і низка командувачів Речі Посполитої. Головне - що вони не ототожнюють себе з московитами, як то робить Бортко, котрого Ви оце перфектуєте.

Втім то Ваш вибір і ніхто його Вам не може заборонити :)

17. Deus igrok

Не буду краток, так уж извиняйте, выскажу все что думаю.
    Начнем с того, что я бы на месте властей, запретил бы показ этого фильма без предварительного перевода на Украинский язык, так как то что я слышал на протяжении всего фильма, вызывало лишь нарастающие рвотные позывы, но надо было досмотреть до конца, я должен был досмотреть, и досмотрел.
    Начнем с того, что слово Русский(-го,-му,-им, и т. д.) как будто насильно вбивалось в голову каким то незримым молотком, но в то же время с весьма ощутимой действенностью. Подчас это слово применялось по 3 раза в одном предложении. Я конечно понимаю что Гоголь имел в виду Русский от понятия (Русин, Русь), а не (Россияне, Россия), но так как многие этого не знают, для них что Русский что Российский - все одно, и именно по этому, если не дай Бог фильм пойдет за границу, то нам заново придется доказывать что Украина не Россия, и Запорожские козаки не имеют никакого отношения к Московскоподданным кАзакам-царским угодникам!
    Сейчас начну приводить примеры из книги Гоголя, которая конечно же прошла этап редактирования царской канцелярии, или кто там этим занимался, но даже при этом, они допустили весьма грубые промахи, приведшие к жутким не стыковкам, что признаюсь меня очень потешило )

Для начала, сколько раз в фильме было упомянуто о УКРАИНЕ???
    Ни разу??? Или раз??? Я не заметил.

А в книге(даже отредактированной):
    1 - Сечь! Вот то гнездо, откуда вылетают все те гордые и крепкие, как львы!
    Вот откуда разливается воля и козачество на всю Украйну!
    2 - Светлица была убрана во вкусе того времени, о
    котором живые намеки остались только в песнях да в народных думах, уже
    не поющихся более на Украйне бородатыми старцами-слепцами в сопровожде-
    нии тихого треньканья бандуры, в виду обступившего народа; во вкусе того
    бранного, трудного времени, когда начались разыгрываться схватки и битвы
    на Украйне за унию.
    3 - Слушайте! еще не то
    расскажу: уже говорят, жидовки шьют себе юбки из поповских риз. Вот ка-
    кие дела водятся на Украйне, панове!
    4 - е совсем не наши, те, что аренда-
    торствуют на Украйне! Ей-богу, не наши! То совсем не жиды: то черт знает
    что.
    5 - Кто сказал, что моя отчизна Украйна? Кто дал
    мне ее в отчизны? Отчизна есть то, чего ищет душа наша, что милее для
    нее всего. Отчизна моя - ты! Вот моя отчизна!
    6 - ак сделали они уже с гетьманом и лучшими русскими витязями на
    Украйне.
    7 - большую правду сказал и Тарас-полковник, - дай боже ему по-
    больше веку и чтоб таких полковников было побольше на Украйне!
    8 - Хоть неживого, а довезу тебя до Украйны!
    9 - Сто двадцать тысяч козацкого войска показа-
    лось на границах Украйны
    10 - Появление иностранных графов и баронов было в Польше довольно обыкновенно: они часто были завлекаемы единственно любопытством посмотреть этот почти полуазиатский угол Европы: МОСКОВИЮ и УКРАЙНУ они почитали уже находящимися в Азии.

И ОТДЕЛЬНЫМИ ПУНКТАМИ, ЭТО ПРОСТО ПАРАДОКС, НЕ ВЕРИТЕ, ЧИТАЙТЕ САМИ:

1 - Появление иностранных графов и баронов было в Польше довольно обыкновенно: они часто были завлекаемы единственно любопытством посмотреть этот почти полуазиатский угол Европы: МОСКОВИЮ и УКРАЙНУ они почитали уже находящимися в Азии.
    2 - Сто двадцать тысяч козацкого войска показа-
    лось на границах Украйны

Не хило дали маху царские канцелярии, да? Признать УКРАИНУ как государство на ровне с Московией, и даже граница была, если верить пункту "2", ЕПТ, чего этого в фильме не было???))) Ну не вычеркнули, значит признали, из песни слов не выкинешь)

3 - ТУТ СРАЗУ СКАЖУ, ОДОЛЕВАЮТ МЕНЯ СМУТНЫЕ СОМНЕНИЯ, ЧУЮ Я ЧТО НЕ ПРО ЦАРЯ МОСКОВСКОГО ГОГОЛЬ ТУТ ГОВОРИТ(так как если о нем, то это вообще полный бред, какого дьявола он бы почитал так царя Московии, своего поработителя, тем более по характеру персонаж гордый.), А О УКРАИНЕ КАК РАЗ, О КОЗАКАХ ЗАПОРОЖСКИХ, СЕЧИ, ХОТЯ МОГУ И ОШИБАТЬСЯ. НО ФРАЗА КАКАЯ ТО ОБРАЗНАЯ, ЭТО ТОЧНО.

"Уже и теперь чуют дальние и близкие народы: подымается из Русской земли свой царь, и не будет в мире силы, которая бы не покорилась ему!"

И под конец, вместо сладкой конфетки)

Я конечно понимаю что Россия бедна на национальных героев, и некого им вставить в пример детворе, нечем пробуждать национальное самосознание, но все же, так нагло красть УКРАИНСКИХ героев, даже не глядя на то что этот самый герой, литературный, вымышленный герой, плод фантазии!
    Ну честное слово, даже смешно стало, ну не позорились бы, сняли бы про Степашку Разина, или про свою хоккейную сборную. Хотя... про хоккей лучше не стоит, а то они и Терри Савчуку Российские корни, и пылкую страсть к царю батюшке, да подмерзшей земле Российской припишут)

На сем завершаю сей опус, под конец аж настроение поднялось, даже немного жалко стало Рашу))[​IMG]

Да... как то я забыл о качестве фильма сказать, Ступка - я бы на его месте не снимался в такой картине, он же говорил что патриот, а сам продался, все остальное очень дешево и сердито. Батальные сцены? Я не знаю какого они забулдыгу из Голливуда приглашали консультантом, но их явно обманули)) А в целом, такое впечатление что порвали книгу на несколько частей, и дали нам одну почитать(предварительно отредактировав, в который раз). И еще этот УЖАСНЫЙ голос за кадром, какой то незрелый москвич трындит, плеваться хочется.
    КОРОЧЕ, ПЛОД ТВОРЕНИЯ ЦАРСКОЙ КАНЦЕЛЯРИИ + ПУТИНСКОГО ШТАБА!
    СМОТРЕТЬ НЕ СОВЕТУЮ, ЖАЛЬ ЧТО ЗАПРЕТИТЬ НЕ МОГУ!
    ХУДОЖЕСТВЕННАЯ ЦЕННОСТЬ КАРТИНЫ - НОЛЬ ПО МАКСИМУМУ, МОЖЕТ И В МИНУС ПОШЛА.

P.S.

Прекратите называть фильм "историческим", это же вымысел, а не реальные события ))) (с)

• Подобається Подобається x 12
  18. Чупага

Чупага Well-Known Member

Найгірше що можна придумати -заборонити тi кому байдуже зацікавляться репресованой штукою. Якщо це шайсендрек в інтернетi його зазвичай ігнорують будь-яке створення спец тим- PR.
    Про батальні і костюмовані фільми можна тему створити і розповісти кому що сподобалося.

19. Sax

Sax Active Member

Щойно подивився фільм , такої відвертої москвинської пропаганди я ще не бачив .
    Особливо ось це :
    "Слава рускому царю ! "
    Звідки він там взявся у 16 столітті , коли у той час , так звана "росія" мала назву московія або Московське царство.

20. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

"Когда очнулся Тарас Бульба от удара и глянул на Днестр, уже казаки были на челнах и гребли веслами; пули сыпались на них сверху, но не доставали. И вспыхнули радостные очи у старого атамана.
    — Прощайте, товарищи! — кричал он им сверху. — Вспоминайте меня и будущей же весной прибывайте сюда вновь да хорошенько погуляйте! Что, взяли, чертовы ляхи? думаете, есть что-нибудь на свете, чего бы побоялся казак? Постойте же, придет время, будет время, узнаете вы, что такое православная русская вера! Уже и теперь чуют дальние и близкие народы: подымется из Русской земли свой царь, и не будет в мире силы, которая бы не покорилась ему!.."

а де твій аватар? :)