Шо ви робите (створюєте)?

Тема у розділі 'Хобі та захоплення', створена користувачем Rebbit, 2 гру 2010.

1. delfinaki

delfinaki New Member

A я декорую натуральною шкірою пляшки. Ось так, наприклад ,у мене виходить:

[​IMG],

• Подобається Подобається x 29
  2. SATKUR

SATKUR Well-Known Member

Справді цікава тема. Спочатку можно подумати що йдеться про хобі, але автор наголосив що це має бути саме творчий процесс, творче хобі, "созіданіе"... Тобто більш витончене, аніж скажімо, мотоспорт, котрий також можно розцінити як хобі.

От думаю, щоб цікавого й собі додати, сказати?.. раніше займався досить серьйозно радіотехнікою, радіозв'язком, потім програмуванням, ще й досі написана 5 років тому программа ( подивитися тут) потроху продається в інтернет магазині... Отаннім часом навіть було цікаво зробити власний реліз деяких сучасних польських комедій котрі мені дуже сподобалися свого часу і насправді прикро, що на теренах СНГ за відсутністю перекладу фільми не були доступні широкому колу глядачів...

Достатньйо творчий процес, трохи розповім, бо може і комусь також цікаво подивитися як то. Особливо приємно зробити реліз "з ноля", тобто придбати образ орігінального DVD з фільмом, потім зробити якісний ріп - це відрізати зайви темни смуги , вирахувати потрібне розділення пікселів (аби не спотворити співвідношення картинки після відрізання чорних смуг як горизонтальних так і в деяких випадках і вертикальних), потім треба вирахувати оптимальнийий бітрейт і стиснути в XviD MPEG4. При необхідності скористатися фільтром при рипуванні. Коли відеофайли зриповані треба ії склеїти до купи, і маємо готовий для широкого розповсюдження в мережі, фільм. Далі починається більш творчий процесс: саме адапція фільма. Фільм перекладається і озвучувається, що займає більшість часу. Коли озвучка готова, треба змонтувати перекладену звукову доріжку. Зазвичай спеціальною програмою декомпресується шестиканальний Долбі стереозвук АС 5.1 (АС3 кодек) на шість окремих доріжок. Потім вірізається центральний канал і сінхронізується з перекладом (мікшується з оригінальним звуком). Тут треба почистити звук перекладу от шумів і правильно підібрати рівень. Потім отриману таким чином адаптовану звукову доріжку треба знову вставити назад на місце, до інших п'яти доріжок на місце центрального каналу. Ну, а далі вже зробити семпл, скріншоти та роздати реліз на торрентах і фільм вже доступний широкому колу глядачів.

Сам процес досить трудоємкий і займає багато часу, але зрештою, окрім хобі ще й "корисна громадська справа" так би мовити. Фільми можна подивитися онлайн та завантажити з мережи:

Операция Дунай / Operace Dunaj (2009)
    http://www.youtube.com/watch?v=a0xHX7aq6QI

Торт / Ciacho (2010)
    http://www.youtube.com/watch?v=siO0ilAG8PQ

Девичьи обеты / Sluby panienskie 2010
    http://www.youtube.com/watch?v=gzpBQrTn_Ks

Також ще переклав українською з чешського оригіналу "Хоробрий вояк Швейк" - 1 частина та "Насмілююсь доповісти" -2, маловідома частина, оскільки в радянському російському дубляжі нажаль було повирізано багато сцен та слів акторів...
    Так вийшло звичайно не так щоб задужо, перекладено було спеціально для друзів, але дивитися можна:

Хоробрий вояк Швейк
    http://www.youtube.com/watch?v=uZpHSnJZN-M

Насмілююсь доповісти
    http://www.youtube.com/watch?v=MWdktRLCShM

Так, що як бачите це також цікавий творчий процес.. Ну, а найбільше , як для мене так самий "созідательний" вариант - то це відпочинок на природі, в лісі, на річці, самому або з другом, так аби не галаслива компанія... ;)

Останнє редагування: 22 лип 2011
    • Подобається Подобається x 10
  3. kanareika

kanareika Active Member

я и рисую, и стихи пишу:give_rose:

• Подобається Подобається x 6
  4. Engineer

Engineer ..........

А я будинки рахую, обстежую, підсилюю, щоб люди могли спокійно спати в будинках і не боятися, що на них впаде кусок будівлі. Але ще багато чого від будівельників залежить....

• Подобається Подобається x 13
  5. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

О, то Вам роботи і роботи :wacko:....рахуючи ,що у Львові таких будинків..через один :)

• Подобається Подобається x 6
  6. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Ви не так поняли. Інженер нові будинки рахує.
    Ті шо ше не побудовані. Ну на простоту, наприклад, як часто арматуру в бетон давати і скільки опор давати на велике приміщення. Ну і там матеріали які мають бути.
    Але то я дуже спрощено пояснив, бо сам в тому ні в кант ні в двері не шарю.

7. Engineer

Engineer ..........

вже на один менше;)

інженер-конструктор не тільки, рахує конструкції нових будинків.А й також проводить обстеження технічного стану існуючих будівель та при потребі розробляє елементи посилення будівель і споруд.

На початку року рахував будинок, який потроху валиться і потрібно було визначити напруження котрі виникають,в елементах, від нерівномурних осідань будівлі.
    Розрахункова схема будівлі виглядала ось так.
    modk2_o3+sm(7).jpg modk2_o3+sm(8).jpg

8. ENNI

ENNI Well-Known Member

Я дуже люблю вишивати. Але на жаль, не завжди на це вистачає часу.Щось почну, і ніяк не доходять руки до того, щоб закінчити.

Цю молитву вишивала синулі, коли був маленький.

А це ще з дитячих років. Як кажуть, робила перші кроки в вишивці.

• Подобається Подобається x 24
  9. Alias

А ще я вмію ось так :)
    Гараж.Розмір стіни 7х3

• Подобається Подобається x 41
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  10. White Snake

White Snake Дуже важлива персона

нифигасебе!

П.С. предоставлю полотно своего гаража, для фантазий автора.

• Подобається Подобається x 8
  11. Luna

Luna змИючка - сокровище :)

Нет слов..МОЛОДЕЦ.

• Подобається Подобається x 4
  12. Alias

Ну а це ворота того самого гаража

• Подобається Подобається x 31
  13. poetka

poetka Дуже важлива персона

...В мене відвисла челюсть, я втратила дар мови, в мене нема слів...я в шоціо_Оо_Оо_Оо_Оо_О...Ну ти даєш!!!!МОЛОДЧИНА!!!!!Суперово.БОМБА.
    Я в шоці чесно!!!!о_О:good::good:

• Подобається Подобається x 12
  14. Alias

Оплата на месте ?:mocking:

• Подобається Подобається x 4
  15. Мих

Мих Дуже важлива персона

.В мене відвисла челюсть, я втратила дар мови, в мене нема слів...я в шоці...Ну ти даєш!!!!МОЛОДЧИНА!!!!!Суперово.БОМБА.
    Я в шоці чесно!!!![/QUOTE]

Ше б пак!!!!!!!

• Подобається Подобається x 16
  16. Alias

• Подобається Подобається x 11
  17. Peri

Peri Well-Known Member

Щоб не повторюватися, бо відчуття схожі. Аліясочко - та ти справжній діамант!:give_rose:
    На пляцок вже присіло пів форуму, тепер можна сподіватися, що у Львові почнеться бум на розмальовані гаражі!:good:
    ...а те, що побачили Миха - то " вообще"!:preved:

18. SATKUR

SATKUR Well-Known Member

- Якось незрозуміло, можливо Ви мали на увазі не "рахує конструкції" тобто рахувати кількість будинків, а саме - "розраховує", (разрабатывает) або "вираховує" (расчитует) конструкції?

19. Полковник

Полковник миється в бані

Не на ул. Лысенко?

---------- Додано в 08:11 ---------- Попередній допис був написаний в 08:05 ----------

Извините,чем Вы рисунок наносите. После варки чем удаляется?

20. Svjato

Svjato Well-Known Member

то львівський говір :)

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)