А!До речі,був в четвер за Новим Роздолом,їздив на карасика,на малі стави(хто там був той знає)карась чистий,не смердить(кіт уплітає,аж за вухами лящить).Нарешті вдача повернулась до мене потрібним місцем.Отримав задоволення,як настоящий Українець,я лапаю,а у всіх інших не клює,секретна кашка працювала.Карасик попадався від 270грм до 500грм.Шкода знимок не зробив,а з ванни не пасує. ---------- Додано в 17:15 ---------- Попередній допис був написаний в 17:11 ---------- Чесно Вам скажу, пане сусіде,жи нігде так єм не їздив,бо гриби не давали спокою,тай ті закрутки,салати,соки, кампоти(попав на ябліньку в лісі,з класнючими ябками)Тож вирвався в четвер,про що описав дещо раніше.
То тойво,знаєте,як жаба давит,бо ж секретне то є секретне.Але тіко Вам і тіко тут я розповім жи у всім секретнім нич нема нового.Ну вмощуйтесь удобненько я починаю розповідати.Беру дві пригоршні жовтого,сухого гороху(можна попередньо його трішки ожарити на пательні)Горох звісно ж колотий.Засипаю його в кастрюльку,бажано з подвійним днищем(менша ймовірність підгорання)Вимочую його 8 - 10годин.Варю на малому вогні в тій кастрюльці і втій самій воді,що мок,не шумую.Води має бути не багато,десь на два пальці,а то й менше,Суть в тому,що при википанні води кожен раз доливаю трішки,грам 100 - 150 ХОЛОДНОЇ води,весь час помішуючи.Це все продовжується до того поки горох не звариться до кашоподібного стану.Тепер беру дрібне сито і перетираю той горох через то сито на гарячо ну і бажано перетирати деревянною колотівцьою.Поки та перетерта маса ще горіча,знову ставлю на малесенький,підкреслюю на малесюнічкий вогонь і добавляю,по трошки ,просту пшеничну муку,весь час помішуючи.Той горох піля добавляння муки буде здаватись загустим,але то тільки враження,добавляйте ще і вимішуйте.Коли Ви побачите і відчуєте невідомим чутливим органом,що горох вже досить густуватий,відставляєте кастрюльку з газу,витягуєте той горох з кастрюлі на якусь стільницю,(я роблю в великій мисці).Насипаю туди по трошки манки,змочую руки олією(як є олій,то бомба,а.як ні то чумак потягне)і починаю виминати,як просте тісто(добавив манки,відповідно змочив руки олією).Продовжую виминати,поки густина,консистенція, мене не буде задовільняти(ну бачу,що з пружини вилітати при закидуванні не буде)Тепер,що до забарвлення і смакови додатків.Головне не переборщить,тому не забарвлю,а можна в червоний колір харчовим барвником.Запах і смак то вже як до якого водоймища.Цього разу працював горох,вимішаний,безпосередньо,перед набивкою в пружину,перемеленим насінням соняха.Можна,при готуванні,ще в дома,поки виминаєш,добавити,ванільний цукор,або капнути пару капель ванільні каплі до випічки.Але знов таки треба бути уважним,бо то в росіян кашу маслом не зіпсуєш,а мастиркою для карася можна і не вгодити,бо,що за дуже,то не добре.Ось тас секретна інформація попадає в руки"конкурентам" і перестає бути секретною.Ловіть на здоровячко і хай вдача не обходить Вас стороноюНі хвоста ні луска
Спасибі, друже... Але від цього "секрету" я відмовився вже років п"ять тому на користь меленого гороху... В жодному разі не хочу принизити чи знизити якість та ловильні властивості Вашого таємного варева. Бо коли не клює, то винне все, - погода, старий місяць, вітер з Самбора, жУки на бульбі... А коли клює, то і пліснявілий хліб за щастя.
А чому відмовились?Я чогось не розумію,маю на увазі переваги,того,чи іншого методу приготування.Я навпаки відмовився від меленого гороху,не міг довести його до потрібної консестенції.Ну бачите,кожен рибак находить,щось своє.Я колись відмовився від всіх варіантів на користь кукурудзяної каші.Але останні рибалки,а особливо остання,коли снасті чотирьох чоловік розположені один біля одного,а клює тільки там де горох,підводять мене до думки про перевагу гороху над кукурудзою.Але то також не факт,залежить чи вітер з Самбора
Вчера окушка на жареху наловил. Любят у меня дома жаренных окушков. Ловил на отводной поводок с салатовым твистером.
Окушки це добре.Люблю окунів печених на жару.Тільки ось, останнім часом,щось поїхати на окуня не дуже то вдається.
Хай комраден!!! давненько меня не было, кратко изложу, было много но так чтоб красиво отписатся - увы ..., мой съезд по Джербейтам пока особого успеха не принес, из всего уже многообразия "кирпичей" только один завоевал звание "всех времен и народов" это плавающий слайдер 10ка от Салмо Поланд (Спасибо товарищу Псикорскому) на Днепровских меляках щупарей килошных и ниже косит весьма, при этом чрезвычайно зрелищно, благодаря ему я увидел как 700 грамовая щупака (пол.) пролетает на высоте пол метра - полтора метра, сие весьма и весьма ... впервые за свою карьеру выступил по окуню, позавчера на фиолетовую сьедобку Рейнс - твистер поймали 17 штук от полкилы до 200 грм, сегодня в условиях звиздодуя опять же десяток весьма неплохих перчей, вот вобщемто и все результаты ... ну как всегда - слайды: .... пы.сы. у Вас тут чето с радикалом творится, пока в новый просмотрщик упихнул - умаялси ... ---------- Додано в 20:41 ---------- Попередній допис був написаний в 20:31 ---------- ---------- Додано в 20:43 ---------- Попередній допис був написаний в 20:41 ---------- да что за ...... больше двух фоток не лезит .... трясссяяяя ....
Да!!! мельчаем братЧи і у вас риба переводиться.З такими темпами будеш лапати в себе,як ми тут,1,5кг уже щось.Ну а взагалі я втебе вірю,ти нас ще здивуєш,як і в минулі роки,так,що давай не підведи.
Да-а-а-авно не був. Тому не брехатиму. Рибаки кажуть, Дністер дивував. А як зараз, після перелому погоди, навіть не знаю. Хоча карась мав би брати...
да я за такую окуневую рыбалку две трешки бы отдал, этож квинтисенция, на ультролайт двухграмовой чебурахой и 2х дюймовый твистерком, тык-тык - пыдыдсч .... полкиловый окунь спину у которого верхний тест 8 грамм таких чертей дает куда там трешке тем более на нынешние снасти ... а щука трофейная и правда чето не спешит, вода + 15 тепловасто, еще вся в зеленке, наверно надо первых заморозков ждать, а пока так, прозябаем ....
Да,неплохо у Вас с рыбой. У нас конкретно все подвыбили.Щука-не частый гость,остается окуней душить и то скромного размера.
Я не рыбак, но влезу нескромно в вашу беседу. zherech, на Селигере таких угрей местные мужики продают, копченых, огромных. Вкуснее давно не ел. От вас не так и далеко.
Побачив на малюнку Мікро Джиг. Як працює палочка? А в екстремальних умовах опробована? (Я в свій час зробив вибір на користь лайт джигу тої ж фірми...)
Угорь на самом деле даже в Москве-реке водится,но его фиг словишь. А на Селигер к содалению времени нет ездить,могу максимум за 100-150 км от москвы выбраться в выходные.
Нежелательно есть словленную в черте города и за несколько десятков км ниже города. До впадения в Москву и перед впадением в Оку(а это далеко зо Москвой) рыбу,я считаю,вполне можно есть. По крайней мере никаким посторонними привкусами,запахами и т.д. она не обладает. Плюс за городом в реке волятся раки,ерши и пескари.