Племінник купив воблер,взагалі не відомий,за 12грн,з четвертого кидка підняв щучку врайоні700гр.Я кидав Міноу і Рапалу,уви не фарт.
А я зараз в Рівненській області на відпочинку(є таке маленьке містечко Млинів) так мені сильно повезло: коли я приїхав, десь прорвало стаки і в річці тепер просто величезна кількість риби(річка Іква, впадає в Стир). Крім звичайної плотви і ляща, лини 2 кілограмові клюють, карп-карась є. Тепер кожна рибалка проходить з задоволенням!!!
А я вчора з З.Буга приїхав. Три дні. Сазани клювали, що дурнуваті... Не зважаючи на страшну спеку. Во МОНСТР!!! Нє? А були ще й маленькі, але ми їх не брали, бо з пляшки з дозатором тікали
VasMT, тобто в мішку СТІЛЬКИ сазанів??? Капець, я ще сазанів не ловив, в більшій мірі, промислова риба - густера, краснопера, плотва лящ, а коли випадає можливість поїхати на ставок, то там карп(звичайний, голий і дзеркальний, але, на жаль, два останні види невеличкі), карась і іноді білий амур клює.
Звичайно що ні... Всі вони, а було їх більше сотні (задовбали клювати), були з почестями випущені назад у воду. Їх навіть у садки не кидали. А в мішок пішли карасі 150-250 г і красноперки... Деякі теж пристойних розмірів. Я їх сушу... Але таке рибацьке щастя. Кореша говорять, що зараз кругом така рибалка хрєнова... Перечитав ще раз і зрозумів про який мішок мова . Ні, то дрова... Не то що стоїть (я ще не дрова, хоча пляшку ми вже вдули), а те, що біля "чарівного горщика" лежить
Так, це діло правильне. А от кореші трохи путають.. Не знаю як у Вас, а у мене кожен день шаленний кльов. Вже давно не ловив, більше того, не бачив, щоб ловили линів на 2 кг. Раніше як туди їздив, то виходило зловити пару плотвиць на 150-250 грам, іноді густерка клювала, лящ бере дуже рідко, останній раз зірвав ляща в травні цього року(десь півкілограма був), більше чомусь не клював. А зараз на річці появилось багато ставкової риби, хоча, на жаль, вона тут довго не затримається. Браконьєрство сильне... ---------- Додано в 09:45 ---------- Попередній допис був написаний в 09:43 ---------- Та я й так і подумав
Колись на цьому місці товкли по 20-30 кг риби за 4-5 годин. І карасі півкільовики, і коропи 2-3 кг... Може були і більші, але сходили... А цього разу три дні сипали і згодовували йому все, від банальних хробаків, до новомодних бойлів і смакових добавок. І під берегом, і на дальний закид, і фідери, і спінінги... Я йому ручку, я йому зошит, а він мені пише "Тато- ху..!" Готуємось за тиждень-другий знову...
Правильно, це було колись. Колись мій батько і батько мого однокласника тягали в тій самій річці, де сьогодні лящ на кіло - ЦЕ ЩОСЬ ОЙОЙОЙ яке, карпи по 10 кіль, такі ж лящі, а скільки щуки було, найбільшу, яку ловили мої знайомі - 16 кг заважила. А зараз? Тьфу... Сиджу і граюсь красноперкою і плоткою 200 грамовою... А де риба є, то там гроші деруть великі, але там можна розважитися добре. Якщо чесно, то рибалка, де завжди клює - це не для мене. Я більше люблю сидіти годинами в очікуванні якогось хорошого, трофейного екземпляра.
Звичайно. Абсолюбно зрозуміло. Але коли годинами крім красноперки і плотви по 50-75 г більше нічого не бере, то не рибалка... Різнориббя! Ось найкраша рибалка. Коли ТИ і ВОНИ. Твій розум проти їх шлунка. Коли і плотвічка, і карась, і коропець ... А ти вибирай прикорм, наживку, тактику підсікання, снасть... Щоби не садок набити, а зловити те, що не стидно показати друзям. Ось така штука... А тут за три дні три рибалки зі стажем ледь-ледь три кілограми карасиків взяли...
ТО VasMT. Можеш написати в яких місцях ловили, іякщо не секрет як туди добратися. Також цікавить які снасті використовували на річці?
http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=679549&postcount=320 Львів-Радехів. За рікою З.Буг їдемо до повороту на Сілець 2 км (чи 1 км не пам"ятаю. Перед поворотом величезними буквами написано "Вас вітає Радехівське лісництво". Повертаємо в село. Зліва бачимо закинуту ферму. Звертаємо на грунтовку (поворот вліво. Він там один, помилитись неможливо). Виїжджаєте в чисте поле і їдете грунтовими дорогами на трубу Добротворської ТЕЦ. Побачите хутір. Там два будинки. Ще два роки тому там жили дідок-рибалка і бабулька... Шкода. Зараз їх нема.... Їдете на них і виїжджаєте на берег З.Бугу. На протилежному березі є Церква. Орієнтир. Якщо приїхали табором (з ночівлею), то раджу обирати місце за баулькиною хатою. Зліва, як дивитись на воду. Там дерева, тінь, затишок. Але мілка вода. В 7-ми метрах глибина до півметра. Якщо вас багато - прямо по центру є майданчик, де можна розміститись до п"яти рибалок одночасно. Якщо потрібно глибше, то вправо... Там можна знайти місця для двох рибалок... Решту місць - на одного... Вудочки 6 м : - 4 штуки; Фідер 3,9м : - 2 штуки; Спінінги різні: - 3 штуки... Лєска, шнури, плетенки... Поплавок: від 1,5 г до 5 г. Гачки різні. Кормушки для фідерів, супутники, коромисла. Приманка: Фішка "Карась", "Карп", "Фідер", макуха, комбікорм пшеничний, сухарі паніровочні, каші швидкого приготування "7 злаків", кукурузна мука і ще якась байда... Наживки: Від хробака до бойлів.
В основному так є,що клює не там і не в той день.Але ловити рибу тим і відрізняється від риболовлі,бо зловити рибу там де і на пелюсток ромашки клює особливого розуму і вміння не тре,а там де треба показати вміння і майстерність,почекати з годинку,то не для кожного.В мене сусіди їздять десь і дріботи набирають,а мені говорять:" вот ми ловим, а ти чого їздиш?" ---------- Додано в 16:02 ---------- Попередній допис був написаний в 15:48 ---------- Класно,аж завидки беруть.А скільки то буде км.,я би порахував пальне,ну і інші затрати,тай може би ми колись дьорнулись разом,так би мовити по дорослому?
Також з цим зустрічаюсь. Друзі іноді поїдуть на якийсь платний ставок, заплатять 100-200 грн за 12 годин і зловлять на трьох півмішка карасиків і карпів. А я, як завжди, сиджу на річці в очікуванні дива. Зловлю з десяток плотвиць на долоню(щоб вдома показати, що ЩОСЬ зловив), мені хватає. Взагалі-то, рибалка - це не бездумний вилов риби, а в першу чергу - відпочинок. Мені одинаково, скільки я зловлю, головне, що я проведу час з насолодою.
Ви DASHYLKA молодець,тільки відпустіть чоловіка самого,він думаю буде задоволений,тай може буде рибна юшка,а вуху можна дома варити.Без обід,але чоловіки їдуть на рибу,щоб відключитись,віддихнути,навіть від жінок(не маю власне вас на увазі)Ви нам краще продайте рибацькі секрети чоловіка,де ловить ,на що ловить...