Рибалка

Тема у розділі 'Хобі та захоплення', створена користувачем Bodya, 21 лип 2009.

1. kutuz

kutuz Well-Known Member

Я також їздив тільки в Довге,карпік на500гр карась на долоню і платви з 2 десятка(менші долоні) тільки без ночівлі.А про Гаї мова йде ті,що біля телевізійної вишки?Бо їх є Верхні Гаї, Нижні Гаї і Гаї Біничі.Якщо біля вишки, то я чув за озера навіть їздив подивитися,але там в селі стільки озер,а місцеві як води в рот набрали,нічого не знають.А в липні і не дивні такі "улови".Можливо мова йде за Нове Село,або Болехівці,там також 25грн і рибу обіцяють такуж, але ніхто її таку не лапає:pardon:

• Подобається Подобається x 1
  2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Власники вже давно знають як "допомогти" рибалкам... Побавитись водичкою, карбідом або соляркою... Гіляк, дроту, іншої франци накидати... Тому на вихідні, як правило, не їздимо. Серед тижня...

• Подобається Подобається x 2
  3. Мартин Боруля

Мартин Боруля Well-Known Member

Це Гаї ті, що по дорозі із Звенигорода в Городиславичі. ТАм просто немає прямої дороги з Звенигорода в Гордиславичі тому треба робити гак через гаї. А якщо там же в Гаях повернути наліво а не направо то дорога веде в Чижиків. Факично вони в середині трикутника Звенигород, Чижиеків, Городиславичі.

Доречі позавчора заїжджали в Кротошин. Риби не ловили але кому цікаво то за слвоами охоронця : карп до 3 кг, карась різний, плитва. котує рибалка 25 грн якщо на ніч то подвійна оплата.

4. kutuz

kutuz Well-Known Member

Я так зрозумів,що мова йде про якісь інші Гаї.Бо ті Гаї про, які говорю я знаходяться по дорозі з Дрогобича до Стрия.А Бандерштадт,це де?(Вибачте за необізнаність):dntknw:В тих Гаях також ловлять рибку,тільки заліковних екземплярів там нема.

---------- Додано в 13:01 ---------- Попередній допис був написаний в 12:50 ----------

Оце заліковний,але не цього річний

• Подобається Подобається x 3
  5. Мартин Боруля

Бандерштадт це Львів.

А де такий красень був зловлений ? Якщо не секрет.

6. kutuz

kutuz Well-Known Member

На озерах Дублян,Уличне,Довге...Бандерштадці сидять і не покидають насиджених місць днями і тижнями і стає їх кожен раз більше.Власники піднімають ціну,бо ці рибаки можуть платити більше,а рибу більше 5кг випускають зробивши знимку(хоч це правильно)але це не спонукає власників зариблювати озера.Попався цей карпік в селі Довге,що по дорозі з Дрогобича до Меденич.

---------- Додано в 00:45 ---------- Попередній допис був написаний в 00:31 ----------

До речі,в основному Львівяни практикують ловлю на бойли.В мене є запитання до всіх вельмишановних співрозмовників.Прошу висловити свою думку на рахунок уподобань.Я, наприклад,дуже люблю чаклувати над приготуванням каш,прикормок.Експерементувати з якимись запахами,смаками.Я отримую від цього задоволення і риболовля в мене починається якраз з цього дійства.А бойли,щось не розкусив кайфу,купив одні для прикорму,другі,що тонуть,треті,що плавають,затратив при цьому маса грошей,але зрозумів,що це не моє.Звичайно,що це справа кожного,як і на що рибалити,але може получиться дискусія і кожен почерпне щось цінне для себе.;)

7. Мартин Боруля

Чесно кажучи я також. Накупив цулу купу тих болійв з різними смаками і запахами але ще ні однієї навіть покльовочки не було. Спроби були в Добрянах, Зашкові, Оброшино.

Щойно повернувся із Добрян, ловили з 6 до 11 години, 2 карпа по 500 грам і 4 обриви, відразу затягує в камиш і все, хоч бери і за ним туди лізь, місць для рибалки з нормальним підходом мало, на спініги жодної покльовки, на бойли також, ні в мене ні в довх колег. Кошує там рибалка 40 грн, не знаю чи треба доплачувати за зловлену рибу. Сторож бачив улов і нічого не казав.Нічна рибалка 50 грн.

8. iso

iso Well-Known Member

Короп теж це зрозумів.;)
    А якщо серйозно, бойли - це більше для трофейних екземплярів. Щоб відсікти дрібноту. А для душі - краще застосовувати класику-чир, макуху, консервовану кукурудзу, картоплю. Вязку виповзків, якщо окунь не обгризає. В залежності, що в даній місцевості і коли короп любить.
    А як дуже хочеться бойлів-значно дешевше самому зробити. Як робити - можу скинути на mail покрокові інструкції (з малюнками). Заархівований файл має менше 2,5 Мб

9. kutuz

kutuz Well-Known Member

Буду вдячний!!!Бачив в Польщі продаються всілякі інгридіенти і дошка для скачування бойлів.Mail подаю ПП

---------- Додано в 21:20 ---------- Попередній допис був написаний в 21:02 ----------

Доречі в Зашкові добре брало на мікропланктон,або як інакше кажуть технопланктон.Одного разу сидів,рибачив,приїхав мужичок,почав кидати спутніки,а на кінці жилки якісь дивні бочечки.В нього клює - мене трафляє.:dntknw:Підійшов розговорились,він і розповів,що це технопланктон.Після цієї риболовлі мені довелось поїхати в Київ,там я запасся тим зіллям і на слідуючій рибалці ловив,як він тоді.Бо раніше окрім карасів нічого там не попадалось,а тут і карпіками розжився,правда гастрономічних розмірів500 - 700гр.Так що на слідуючий раз пробуйте.Працював з ванільним запахом,тим більше вони довгограючі і багато накупляти не треба:good:

10. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

жара, штиль все вялео и уныло, один раз съездил на мелкого хишника - поймал 16 штук - отпустил ... съездил с ночевкой на Кизомыс (есть такое место у нас на Днепре) поймал 11 карасиков небольших линька и4 сомика, самы большой около килограмма - выпустил всех кроме карасей ... комары просто сожрали, не покусали - сожрали, реппелент на самом деле оказался соусом под которым цурипопы меня терзали как хотели, плотность укусов такая что гематомы больше спичкоробки получились ( .....
    через неделю (вчера)снова поехал туда же в этот раз я не обманывал себя - шапка аля пасечник, плотная одежда , кроссовки (в тот раз были шлепки без шкарпеток (чучело) ) комары хоть и роились - но ограничились лишь незначительными покусами рук ... итог около 7 ми кг карася, в том числе один красавчик на 1 100, карасики клевали в полный штиль, у кета карасей поменьше но был сомик около киловый - тоже отпущен ... фоты прилагаю ...
    чувак-кент пытается понять родственники ли рыбы и люди - по моему сходство есть ))) [​IMG]

11. kutuz

kutuz Well-Known Member

Знав,що в мене десь залишився один,але не міг знайти.Нарешті знайшов,викладаю фото(якщо комусь цікаво)
    Сам технопланктон плавучий,він стає вертикально,як поплавок,тому потрібне грузило.Це,що на фото, для тихої погоди,а в вітряну погоду могло би бути і важче.На гачки одівається шарики пінопласту,вони піднімають їх навколо бочечки,я для вірності одівав ще по опаришу.Технопланктон починає розкисати,навколо створюється така біла хмарка,яка спонукає рибу до їди, вона агресивно кидається в цю хмарку запаху і находить там гачки.Далі діло техніки,підсікай і тягни.Після виважування можна закидувати ту саму бочечку знов(і не раз).Оснасточку робив сам,так як та,що продавалась була пласмасова і я її легко зламав не прикладаючи зусилля.

• Подобається Подобається x 4
  12. Мартин Боруля

Їздив в Добряни з суботи на неділю (коли якраз змінювалась погода ) зранку від четвертої до одинадяцятої повний штиль. На 4 рибака ні одної покльовки на різні наживки. В одинадцятій вірет відігнав хмару від нас і буквально пів години більш менш нормального кльову майже на всіх вудлищах. правда такий "кайф" тривав всього двадцять хвилин поки сонце знову не сховалось за хмару. За цей період Зловили по два карпа на 500 грам. (з лимоном мятою і розмарином у фользі на грилі пішли на ура). Потім здійнявся дуже сильний вітер що поплавок просто топило або зносило і дзвіночки на спінінгах не замовкали, тому рибалку на тому і припинили.

13. VasMT

А без дзвінків ніяк не можна було? Влаштувати як фідер, над водою, а не сторча і пильнувати за кінчиком... Я б так зробив.

14. Мартин Боруля

Та в принципі можна було, але вітер настільки був сильний що хвилі на воді так хитали лєску (навіть натягнуту) що важко було побачити кльов, а там риба коли клює то дуже ніжно, фактично немає таких покльовок, що хапнуло і повело.

15. VasMT

Міняє справу... Хоча фідером в будь-який вітер справляюсь. Федора понад землею, жилку вздовж води і пильную. Складно рибалити при сильному вітрі.

16. kutuz

kutuz Well-Known Member

100% ви праві,але на все є свої способи.Я навчився в поляків рибалити практично при любих умовах.Є такий відвіс, він продається,але я робив сам.
    Хитрість в тім,що жилка ховаєтьсч під водою.Карабінчик защіпається на жилці вище кінчика удилища і грузило відпускається з рук,жилку трошки послабляється і грузик іде під воду тягнучи за собою жилку.Він лежить на дні біля берега,а жилка вільно скользить в карабіні.На чутливість маже не впливає,а над водою залишається жилки кусочок від кінчика удилища і до води.Нахилом удилища можна міняти цю довжину ,це вже від сили вітру залежить і як собі спрактикуєте.При підсіку знімати цей грузик нема потреби,тільки при закидуванні.

17. iso

iso Well-Known Member

Ще про бойли

Спрощений варіант виготовлення чогось а ля бойли
    Надибав в №4 журналу Салапіна
    http://salapin.ru/magazine.html
    Спрощений - не завжди гірший. Треба пробувати.
    Сам від того відійшов - фідер вже пройдений етап (на разі)
    Лишив для себе спінінг (в основному - ходовий) і наливний поплавок/бомбарду. Менше причандалля і зборів - більше задоволення.:good:

18. kutuz

kutuz Well-Known Member

Це пластиковий шарик,який можна наповнювати водою? Кажуть він не відлякує головля,але я пробував і нічого з того не вийшло,може щось не так робив:dntknw:Дайте пораду,або опишіть,як ним користуватись.

19. iso

iso Well-Known Member

20. VasMT

Не пойняв! А для загалу?
    kutuz!
    Рішення не нове, але дуже корисне. Спасибі, що ділитесь з одноводцями! :good:

І питання до рибалок:
    На Бузі в районі н.п. Руда-Сілецька риболовля дозволена? По два-три рази в рік на протязі минулих п"яти років їздив туди рибалити і не задумувався над цим питанням. А тут один рибак каже, що мабуть там чи-то заборона, чи-то платна... Не хотілось би мати клопоту, тому і питаю...

а де твій аватар? :)