Рибалка

Тема у розділі 'Хобі та захоплення', створена користувачем Bodya, 21 лип 2009.

1. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

с берега - можно, у нас даж рыбинспекция не трогает

2. Replikator

Replikator Well-Known Member

Насправді мені 53 роки. Дотримуюсь здорового способу життя. Всі пересування у справах здійснюю виключно на ровері, причому цілорічно. Кому ця тема цікава, можу скинути в п/п деякі поради.
    Ви з якого Миколаїва, обласного чи того, що на Львівщині (районного)? Питаюсь, бо різні водойми і відповідно різне ставлення до рибалок у контролюючих структур.
    Наведу приклад зі своєї місцевості: Ізмаїльський район - "оточений" величезними озерами, лиманами, рікою Дунай. Риби в нашому краї багато. Відповідно і ставлення рибоохорони до рибалок жорстке.
    Два тижні тому на нашому місцевому форумі описали кумедні наїзди рибоохорони на пересічних рибалок з села та Ізмаїла.
    Цитую мовою оригінала: "Немного дальше Старой Некрасовки..... а если точнее перед Кислицами, где насосная на Дунае стоит......
    Мой кореш поехал половить...... как оказалось там ПАЮК объявил платную рыбалку.....10 грн с носа..... Утром прошли инспектора.... им заплатили....
    А ближе к обеду приехали (по ходу из Одессы, со слов кореша) при форме, при пагонах, при ксивах....... кароч как положено.......
    И на каждого присутствующего по протоколу......
    ЗЫ до 450 грн...."
    . Ось так кепсько буває.
    Я ж зі своєю родиною прагнемо не порушувати "рибних заборон". Надолужуємо влітку.
    Наприклад, минулого року натрапили з дочкою на "окуневе місце". Покльовки (виключно окуні одного розміру) через секунду, а в дочки на два гачки одночасно:
    Ловимо з гумового човна:
    За 2 години до 5-ти кг, далі припиняємо, до наступного виїзду через три дні.
    Більше просто відпочиваємо на воді:

Доречі, найсмачнішою рибою в наших краях, вважається дунайский оселедець. Про це наступного разу..., якщо захочете звісно...

• Подобається Подобається x 5
  3. artobstrel

из града светлейшим князем Потёмкиным-Таври́ческим основанным )

---------- Додано в 21:49 ---------- Попередній допис був написаний в 21:39 ----------

[​IMG] залезла в садок и хапнула за голову тараньку, пришлось гостью удалять

• Подобається Подобається x 4
  4. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А я позавчера был, в Меденычах... Н.п. такой, на торфяниках... На пять рыбаков - 2 красноперки, 1 карась и 1 ёрш...
    Зато прибамбас для перевозки удочек придумал. Сейчас при езде не мешает и удобно перевозить...

5. kutuz

kutuz Well-Known Member

Чи це часом не Жашківці.Дуже подібно виглядає,та й Львівян там багато, так що цілком можливо,що ви були саме там.

---------- Додано в 22:42 ---------- Попередній допис був написаний в 22:26 ----------

А таранька потім нормально вставляла?:crazy:Доречі всім привіт,вибачте за тишу в ефірі,був відсутній в міцях позбавлених інтернету.Бачу в нас все нормальок і лапається, і бесіда йде.

---------- Додано в 23:12 ---------- Попередній допис був написаний в 22:42 ----------

минулої неділі вдалось поїхати на риболовлю
    не густо,але хіба в цьому кайф,правда для відновлення сноровки,та за для треніровки після перерви, надьоргав платви на таранку,поки карась не клював.

---------- Додано в 23:21 ---------- Попередній допис був написаний в 23:12 ----------

Прибамбас офігенний,підкину ідейку:на чехол причепіть прапорець з вашою авою,тоді я вас точно впізнаю десь в Меденичах,або ще десь:good:А за Меденичі мені казали що не пускають,куди ви там їздите?

6. VasMT

Там нема кому не пускати... Стави нічийні. Раніше там добували торф. З приходом демократів перетворились на ставки. Але заїхати туди машиною, як минулого року, не вдасться, дорога жахлива... Хіба на плечах весь мотлох тягнути метрів з 500... А може й більше...
    Де був? Відкрийте гугльмапс, і знайдіть кільце Дрогобич-Львів-Стрий-Трускавець... Знаєте про яке я говорю?. І далі по дорозі на Пісочну є Меденичі... Від центра села на 10 годину побачили стави? Не ті великі, що на 12год... А ті, менші... Оце там... Місцеві кажуть - риби тьма. І хижаки і біла риба... В минулому році брали добре...

• Подобається Подобається x 1
  7. kutuz

kutuz Well-Known Member

Мій вам респект і уважуха,що не жаднічаєте.То Ви маєте на увазі,коли їхати з Меденич в напрямку Пісочного.А ловити є де?Маю на увазі тільки поплавочні снаті,чи можна жбурнути спутніки.Ну і чи є щось в плані трофейних особин?

8. VasMT

Ні! Якщо їхати з Дрогобича, в самих Меденичах з лівої сторони буде цвинтар (білий бетонний паркан). між цвинтарем і приватними будинками є грунтовка. По ній... А там сліди приведуть... ;)
    Є. Місць багато. І ставків декілька... Ловлять на все: поплавок, фідер, спінінги з "спутніками" і "коромислами2, донки з резинками і без... Хоча стави в червні заростають... Трофеів особистих нема, але ;)... Рибаки казали ... :)))
    Плюхаються серйозні карасі і карпи... Мужик з одним спінінгом і твістером прийшов, місцевий, запевняв, що щуку на вісім кіля дістав... Я йому вірю... Я теж про трофеї завжди чесно розказую... ;)

• Подобається Подобається x 2
  9. Replikator

Я так и думав. Бо біля Миколаєва районного дрібні озерцята.
    Фоти класні. В мене рік тому також був випадок зі змією у садку.
    Хоча переважно зміїв бачимо на деревах, їм там добре - не горячо - вітерець продуває:
    Ось таку рибку дочка витягнула з озерця в трьохстах метрах перед нашим будинком, котик був їй вдячний:
    Але в "нашому" озерці ми вже з п'ять років не ловимо. Їздимо родиною на великі озера, що в 20 хвилинах від оселі. Вони подібні на море:

10. artobstrel

что за змея? не медянка?

11. VasMT

А я... А мы... А, тыть... А у нас вода в водопроводе лучше... :ireful1: ВОТ!

• Подобається Подобається x 3
  12. kutuz

kutuz Well-Known Member

Як вам сьогодні погодка,чи був хтось біля води? Шкода,мав вихідний і не вийшло вибратись.Зато мав час проаналізувати минулі рибалки,подумати про то чого ще не помімяв,не докупив.Все частіше задумуюсь про радіоуправляємий човник для завезення прикормки та наживки.Може хтось має інформацію про них,які є варіанти в опціях і можливо про ринок вживаних таких речей бо задоволення це не з дешевих.

13. VasMT

Шановний Kutuz!
    Не підкажете, де знаходиться в Дрогобицькому повіті така водойма, де необхадно було би використання подібної штуки?

14. kutuz

kutuz Well-Known Member

така штука може використовуватись на любій водоймі,особливо там де глибини і звали на великій відстані,а ще там де багато рибалок і твій коридор для закиду вузький.Не кругом власники озер дозволяють застосовувати надувний човен.Колись електронні сигналізатори покльовок також сприймались неоднозначно,а сьогодні це вже вчорашній день.А використовувати щось таке можна в Довгому,Доброгостеві,Уличному і не тільки.;)

15. artobstrel

всю ночь гроза и зливи ....
    сильно дорого стоит, я наблюдал как один умелец на надувном матрасе завез и то и другое причем прикормку сразу в нужных количествах, встал на колени и погреб - даже не замочившись (разумеется комплекция должна быть по-скромней), а покупать за 4 тыщи катерок. как для меня - изврат, есть "парашюты", фидера можно прикормку и так доставить, я предвижу как такой катерок отплыл а у него заряд кончился, сигнал пропал, волной перевернуло, течением понесло и владелец с истошными криками носится за ним по водоему аки посуху )

16. kutuz

kutuz Well-Known Member

дорого,тільки не 4,а 1,5 тищи.Матрац добре,надувний човен краще,але проблеми з позвоночником автоматично знімають такі варіанти.Човник такий розроблений япошками,підхоплений і пущений в виробництво країнами скандинавії.Зараз ринок насичений товаром з китаю, але і в них роблять так щоб таких конфузів не ставалось.Небачив я ще ніразу,щоб він перекидувався,навіть при перегрузі і при добрій хвилі,без запасу заряду він не відпливе від берега,а якщо відпливе не скине груз,щоб вернутись.Крім того сучасні версії оснащені функцією jprs ,яка дозволяє йому повератись туди звідки відплив,а память карти місцевості дозволяє прикормлювати і завозити наживку на одне і то саме місце,що дозволяє привадити рибу до одного і того самого місця харчування і збільшує шанс на її вилов.А купляти, не купляти,дорого,але помріяти можна.

17. Replikator

У нас тоже такое есть:
    Того разу риба клювала як дурна. Через секунду знову і знову... І все тільки окуні:
    А молодий окунь дуже смачний, коли його готуєш у розжареній олії.

• Подобається Подобається x 6
  18. artobstrel

уже лучше но все равно - изврат (имхо)
    за такое чудо с ДЖПРСом 1,5 тыщи - невероятно, я знаю такие есть с эхолотом - вот это тема, но вс равно - игрушка

19. VasMT

:scare::shutup::suicide::flag_of_truce:

20. kutuz

kutuz Well-Known Member

сама ліпша риба,то є ковбаса.(жартую):haha:

---------- Додано в 19:30 ---------- Попередній допис був написаний в 19:27 ----------

Я після розповіді про окуня в олії мусів клавіатуру від слюни витирати:mocking:

---------- Додано в 19:33 ---------- Попередній допис був написаний в 19:30 ----------

1,5 тисяч євро:crazy:

---------- Додано в 19:34 ---------- Попередній допис був написаний в 19:33 ----------

вот ведь!!!о_О

а де твій аватар? :)