Прісноводний акваріум - поради, фото і відео.

Тема у розділі 'У світі тварин', створена користувачем aqvarium, 6 жов 2007.

1. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Мені їх транспортувати треба було більше 5-ти годин. Сьогодні привіз неонів. Все чудово... Всю дорогу витримали прекрасно. Віз у закритій банці (700 мл.) разом з кількома рослинами. В дорозі відкривав кришку про запас. Тож, мабуть, тоді та таблетка їх і вбила. Зараз в акваріумі чотири гупіки, дві скалярії і дві неонки. Всі прекрасно почуваються. Води там 30 літрів. Думаю ще парочка неонів і на цьому все???? Більше ж не бажано на такий об'єм??

• Подобається Подобається x 1
  2. victorys

victorys позитивчик :)

А ви самі подивіться і вирішіть тісно там такій кількості риб, чи ще можна кілька докинути. От я коли дивлюсь на свій акваріум, здається, що риб багато (біля 30ти у 100 літрах), а потім пригадую собі скільки риб сидить у одному акваріумі в зоомагазині і тоді здається що у мене їх так мало, і що ще 10 спокійно можна докинути :)
    Я думаю, докупіть ще парочку неонів, а потім почекайте пару тижднів, хай риби приживуться трохи, понаглядайте за ними, а потім самі побачите чи варто ще чи вистарчить :)

• Подобається Подобається x 3
  3. Tanka

Tanka Well-Known Member

Можна більше, за умов, що є компресор та достатня кількість рослин. Якщо це є, то можно ще 6-8 рибок розміром з неонів. Коли неонів велика стайка - дуже файно виглядає.

P/S Скаляріі будуть жерти мальків гупіків. (може воно і накраще, бо ці потвори розмножуються ях хом'ячки).
    Так шо, є 2 варіанта - почекати, поки гупі розмножаться, відсадити мальків у іншу ємність, поки не підрастуть до розмірів, неєстівних для скалярій і таким чином доповнити кількість риб в акваріумі, або
    докупити неонів, а мальків пустити на докорм скаляріям:pardon:

4. Tanka

Tanka Well-Known Member

Крєвєдко.[​IMG]

• Подобається Подобається x 9
  5. Tanka

Tanka Well-Known Member

Ще трохи рибок
    Гелаксі та пецілобрікон.
    нанностомус Бікфорда
    мікроразбора Брігіти

---------- Додано в 02:01 ---------- Попередній допис був написаний в 01:51 ----------

Гелаксі та нанностомус маргенатус

• Подобається Подобається x 8
  6. Знайшов старе відео з телефону, нажаль ця красуня померла в січні. Вік - близько 9 років, довжина - 85см, вага - 3.5 кг

http://www.youtube.com/watch?v=qcZHeXzn0ac

• Подобається Подобається x 10
  7. Мої:

Отака цікава рибка, схожа на паличку, - стурисома:

• Подобається Подобається x 11
  8. Filosof

Filosof Well-Known Member

У мене багато років був акваріум. Останні риби які у мене були - мечіносці. Прожили у мене років п'ять. Подохли. А далі мені набридло. Та й отих черв'яків не схотіла більше тримати. Переїжджала на нову квартиру, та виставила до смітника акваріум.

9. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Акваріум діє заспокійливо. Подивитись на рибок під шум води у фільтрі.... Як можна таке викинути???

Питання. На стінках постійно утворювався наліт - не встигали мити. Вкинули равликів маленьких. Їх наплодилось багатезно і стінки почистили, але почали гризти рослини. Як від них позбавитись? Руками вибирати? Але вони манюсінькі і між камінцями погано видно. А якщо й позбутися, то на стінках знов наліт буде???

• Подобається Подобається x 3
  10. veronka

veronka Well-Known Member

я щоб равликів позбутися або хоч зменшити кількість запустила 2 боції - тиждень часу і все ок:good: ці рибки дуже цікаву мають поведінку і прекрасно прижилися в колективі моллі і півника:)

• Подобається Подобається x 4
  11. victorys

Сашка, глянь на мій пост №104 на попередній сторінці :)

і до цієї поради також пислухайся :) З того часу як в мене живуть боції, слимаки не появлялись :pardon:

• Подобається Подобається x 2
  12. А що це таке цікаве риби час від часу роблять: зупиняються, розпускають плавці і широко роззявляють рота. Це вони позіхають чи потягуються? :)))

13. victorys

ну ви ж Рибка, ви нам і скажіть :)))

14. А мені мої рибки не кажуть. :sad:

15. А мої скалярії вчора забили золоту рибку. :sad: Нападають з усіх боків, обдирають плавці і виїдають очі.

16. gvorn

gvorn Well-Known Member

Може в них шлюбний період почався? Скалярії як правило мирні і полохливі рибки. А мо" золота рибка їх вже дуже дістала, різні темпераменти все ж таки. Цихлидові і коропові

17. Peri

Peri Well-Known Member

В мене за цей об*єм роботи в акваріумі *відповідає* анцитрус:)Роботяга - трудоголік добре справляється.:)

18. Львівський клуб акваріумістів спільно з Львівський міський еколого-натуралістичний центр проводять першу виставку-конкурс мікроакваріумів у м. Львів. Виставка-конкурс буде проходити з 09.01.2011р. по 23.01.2011р. за адресою: м.Львів, вул. Кубанська 12 - "Дитячий зоопарк" (схема проїзду) . Зоопарк відчинений щоденно з 14.00 до 18.00год. Семінар та визначення переможців розпочнеться 16.01.2011р о13.00год. Акваріуми-креветкаріуми Aquael Shrimp Set надані ООО "Сузирья" є найкращим інноваційним комплектом наноакваріумів присутнім на ринку за доступну ціну.

В рамках конкурсу мікроакваріумів буде проведений семінар по торговій марці "DENNERLE" , в рамках якого буде представлення фірми на Західній Україні, показ рекламних фільмів та лекція.

Поряд з конкурсом мікроакваріумів вперше у Львові з 15.01.2011р. по 23.01.2011р. відбудеться виставка ікрометних карпозубих (кіллі), підготовлена членами Львівського осередку Слов"янського клубу любителів ікрометних карпозубих (СКЛІК). Буде представлено понад 15 видів з 4-ох родів цих яскравих та захопливих рибок, поки мало відомих для загалу акваріумістів. По закінченню виставки 23.01.2011р. 0 15.00год. відбудеться аукціон-продаж з частини представлених видів кіллі.

*** Запрошуємо всіх бажаючих відвідати нашу виставку-конкурс(не забудьте фотокамеру ;)) ! ***

19. gvorn

gvorn Well-Known Member

а де твій аватар? :)