мій котище, останнім часом, сам їсти не хоче: м'явчить, щоб біля нього постояли, поки їсть, а ще краще, щоб тарілку під носом потримали Христинко, що це, старечий маразм???
це мій Пхайчик. 5 років тому винаймали квартиру на Патона, а зима в тому році видалась дуже холодна, декілька днів трималось -20, а мені так шкода було пташок, ось і підгодовувала. Цей був, мабуть, найголодніший, намагався крилами всіх інших пхати, тому і став Пхайчиком. А одного разу, коли я винесла кусок хліба, він не міг дочекатись, поки я його покришу, і сів прямо на хлібину - і давай дзьобати! А потім почав сідати на руки і в долоні заглядати. А пізніше почав на свою кличку відгукуватись. Вийду з під'їзду, покличу: Пхайчик! Летить моя гуля, на руку сідає і дивиться, чи маю щось смачненьке. Зимою їсть все, а восени, коли навколо повно насіння різних трав, то перебирає харчами, хліба не хоче, а за соняшниковим насінням пропадає. Через півтора року господар видав доньку заміж і попросив звільнити квартиру, ми дуже хотіли знайти в тому ж будинку, але не вдалось, знайшли на сусідній вулиці. Живемо на новому місці вже 5-й рік, а Пхайчик на старому залишився, але я його відвідую, пригощаю чимось смачненьким, і він мене не забуває. Якось зайшла його провідати, а він лежить на траві і не підлітає одразу. Покликала - підлетів, сів на руку, але ледве не впав. Я побачила, що в нього пальчики на лапках заплутались в нитках, на одній лапці дуже глибоко врізались в тіло, пальчики розпухли страшно, гарячі, а один аж почорнів. Я легенько його взяла в руки і понесла додому. Всі нитки познімала, ранки позаливала олією чайного дерева, а він, бідолаха, навіть не дуже смикався. Все загоїлось, тільки той почорнілий середній пальчик відпав, але і там ранка загоїлась. Тепер тільки трошечки кульгає, але вже здоровий і знову розпихає інших голубів, коли сиплю їм насіння
а чи балакаєте ви зі своїми звірями? я - так, незважаючи на те, що серйозні тренери (це щодо собак) стверджують, що вони повинні розуміти нас по поглядах і жестах. але я така, що і до телевізора часом можу говорити от і нинька, гуляю з собакою, вона когось знайшла в траві, а я їй і кажу: "ну, ну - не треба нікого їсти, нехай собі живуть, ми ж хороші собаки"
Я розмовляю зі своїм, особливо коли сяду вичісувати йому шерсть, він тоді так чемно сидить і слухає мене. А ще вони справді розуміють нас по інтонації голосу та жестах. От коли я в хорошому настрої щось до свого пса кажу він бігає та пригає навколо мене махаючи хвостом, а коли піднімаю вказівний палець вверх (наче хочу сказати но-но) він заспокоюеться, а ще коли притому впевненим і трішки голоснішим тоном сказати "спокій" , він кладе по собі вухa і перестає махати хвостом. Відчуває покору. А ще часом він сидить або лежить собі на траві посередині подвіря, я коли хожу і нічого до нього не говорю і не дивлюсь на нього, то він сидить собі і за мною наблюдає, але вистарчить тільки на нього подивитись і посміхнутись, як він вже біжить з язиком на бороді мене облизувати і просити "погладь"
Кузя все ще любить залазити на кухонні шафки, а от зістрибнути вниз... то вже не опирається, коли я йому допомагаю зійти на грішну землю ) - відсутність лапки почала даватись взнаки. днями зустріла на вулиці дядечка з трьохлапою собакою - гуляли, як ні в чому не бувало
а мій Кузяка-бадяка позавчора горобчика зловив. я вся тремтіла, як його з подвір'я підбирала. головне, я побачила, що він там у траві з чимось возиться, думала з бабкою, або міллю якою, але щоб з горобцем - і подумати не могла... відео нема, та і, якби мені довелось то бачити, то у мене були б руки зайняті триманням кота за хвіст
А наш котик - знайде вже має свою справжню сім*ю! І то накращу! Хоч ми трохи і сумуємо, але там йому буде не просто добре, там для нього суперові умови і господиня, судячи по розмові, - найкраща
Ну що поробиш, поганий виявився з песика шпійон - захватчик))) Зато ми до сих пір смикаємося, як двері до ванни відчинені:girl_haha:
---------- Додано в 21:51 ---------- Попередній допис був написаний в 21:50 ---------- ---------- Додано в 21:54 ---------- Попередній допис був написаний в 21:51 ----------