Я сі вибачею за занудство, але рибка це теж жива істота, і як і інші тварини (коти, собаки, ...) потребує відповідних умов. Якщо вона вистрибує з акваріуму через те, що він для неї замалий і при цьому ледве не померла, а Ви не можете помістити її в більший акваріум, то чи не варто Вам взагалі відмовитися від утримання рибок? Я розумію, що хоцца, але всьо-такі...
я взагаліто не про себе говорила, тільки припускала, що не всі можуть дозволити. Я (тут в Польші) маю акваріум на приблизно 110 літрів і рибок відносно мало, а все одно скачуть так, шо аж в кришку вдаряються, тому я не думаю, що їх скакання є причиною браку місця в акваріум...можливо вони просто так зачерпують повітря, але не розраховують сили, бо іншої причини не бачу (температура нормальна, фільт працює цілий день)
Гугль каже, що причини можуть бути різні. На запит "почему рыбки выпрыгивают из аквариума" - купа інфи. Наприклад, http://mirrib.ru/if/esli023.htm
уявіть собі вельопентровий будинок останній поверх - 4 квартири - і балкон довкола будинку суцільний, поділений перегородками. Ви сидите у себе вдома, теплий весняний день, п'єте гербату (чи каву) , з відкритого балькону ринуе весняне повітря... і тут до вас у квартиру заходить полосате чудо (без крил, правда) і м'явкає так наша сусідка познайомилась з нашим котом для нього - то все було його власність, і він знаходив усілякі шпарки, щоб пролізти туди, де йому треба і я впевнена, що він завжди вважав і вважає, що все у світі створено лише для нього
Дурдом "Сонечко"... Сьогодня в 5.55 зустрів сина з Києва. Привіз доньці подарунок - китайську хохлату собаку. 1 місяц. Я холодний. Скоро як Ноздрьов стану...
Тепер будете мати забавку - будете шити спіднички або портенята і в*язати камізельки на холод, ну і стрижки тре моднячі ---------- Додано в 15:42 ---------- Попередній допис був написаний в 15:40 ---------- То так і на справді є...Мені деколи здається, що не ми їх приручили, а вони нас
Наша Булька-"цибулька"))))... ...."любопитна Варвара"))) ...в тимчасовій хатинці ..."в польоті)")),позаду наш Мурмуренцій Другий (для своїх просто-Мурчик))) ..."підглядалки")))...то вона так втікає від кота,а не те,що Ви подумали)))
дві скалярі і один сомик, раніше були гупії звичайні, наплодилися повним повно, потім пожерли один одного, а останній сам помер... біда в нас з тими рибами... то нашій доці добрі бабця з дідом подарували.. інтерес пропав в неї до тих риб через тиждень, зараз дістає нас хом'яком і черепахою...
руки в нас хороші, але хата маленька! Мені вистачає двох своїх маленьких ховрахів і одного великого бабака...