моя котяра, поки я вчора повернулася додому, погризла щойно куплені шкарпетки...мої... головне, що хлопцям я купила по 3 пари, а собі одну і їхніх воан не чіпала... от
Дорогі форумляни! допоможіть, будь ласка!! Звертаюся до досвідчених „котогосподарів” по допомогу і пораду. Моя історія банальна – несподівано і неочікувано (вчора о 9 годині вечора) стала власницею чудесного котика. Хоч і роблю посильні спроби знайти його господарів, проте щось у мені, а ще голосніше - голоси поза мною (дитина і чоловік) говорять, що то чудо вже буде наше. Мушу сказати, що тваринок дуже люблю і завжди у хаті водилися хом’ячки-морські свинки-щурики-папужки... останнім часом навіть схилялися до того, щоб завести собаку. але кіт був би, певно, останній у списку... Ще зранку синок робив завдання з катехизму і написав: якби мав справжній літачок, полетів би і допоміг бідним дітям, бездомним песикам і котикам. І тут вечором до хати самЕ забігає маленьке чудо - дослівно "біле і пухнасте", з блакитно-зеленими очками-копійками. Починає тертися до ніг і муркотіти. А надворі – натуральний грудневий дубак.... Отже, мушу швиденько щось робити. Досвіду „співжиття” з котами не маю, буду вдячною за будь-які поради: чим і скільки мити, чим і скільки годувати, як і де зробити „спальню”, „ідальню”, „туалет” (з урахуванням 28 кв.м житлової площі), що потрібне ще крім згаданого. Трошечки про моє чудо: дівчинка, дуже молоденька, ще вчора я казала ”підросле кошеня”, а сьогодні вранці в мене закралися сумніви, чи не вагітна вона . Бо на розгодованого Гарфілда не виглядає, а випирає животик досить круглий:eek:. Ми трошечки помили її самою водою, зробили „туалет” з піском, куди вона спокійно сходила, чим ще більше розтопила моє серце. І ще: хотілося б зробити щось на кшталт „медогляду”, бо невідомо, де і скільки вона бомжувала, а в мене 6-річна дитина. Підкажіть, хто знає, порядних спеціалістів на Сихові. Чекаю порад! Дякую!
До речі, дещо ви можете зробити і самі - перевірте вушка, чи бува нема кліщів, бо приблудні котики часто тим страждають. На жаль, на Сихові нікого з ветеринарів не знаю, але єдину пораду дам - у ветеринарний інститут не несіть ні за що в світі
а чому?? якраз перша думка про інститут і була. Вушка оглядала, начебто чистенькі. а як кліщ виглядає і що з ним робити?
якщо чисті вуха - то кіт здоровий. і ще не так давно був домашній. почепіть ще на неї ошийник від блох. моя - має туалет і їдальню в нашій кухні. вона дуже добропорядна киця і пісок за собою загрібає по півгодини, то ж запаху нема. на рахунок кругленького животика - то моїй 3 місяці і їсть вона як в прірву - то також боката. а перевірити - просто: щільно потримайте за животик - кошенята стукають
Ми коли свою підібрали, то разів з два купали з протиблошиною шампунню.А взагалі котів купати не треба, вони дуже добре за собою доглядають.Кошачий туалет у нас на балконі, а кухня на кухні.Якщо будете годувати сухим кормом, слідкуйте щоб завжди була у киці водичка.Вони тоді багато п"ють.
У нас котики постійно мають одну мисочку з водою і одну з їжею. Годувати потрібно не по годинах (як дехто думає з моїх знайомих, бо пса годують по годинах), а котик сам знає коли йому їсти і скільки. Також слідкувати за раціоном, щоб, бува, не з'їло після молока оселедець, тощо. У них і хвороби схожі до людських, так само можуть простудитись, так само може животик боліти, як щось не те з'їсть. До купання потрібно привчати змалку, бо коти води бояться, а якщо з дитинства купати, то звикнуть до тієї процедури. Ми купали і звичайним гелем для душу. Головне не часто, бо їм то шкодить. І при купанні старатись не дуже мочити голову, особливо, щоб у вуха вода не затекла. Потім загортали у рушник, щоб підсох, а потім котик сам себе вилизує. Якщо є блохи, то спочатку раджу купити краплі від бліх, які треба накапати ззаду голови, там, де кіт не зможе себе облизати. Зтим кіт має ходити чи то добу, чи дві, то вже спитаєте в магазині. Потім покупати, а вже тоді купити нашийних від бліх. Сходіть у магазин "Природа", там Вам усе розкажуть. Щодо туалету - ставите будь-де - можна і в туалеті, але тоді треба, щоб двері туди були постійно відкриті. І ще: коти дуже чистюлі, якщо у туалеті він вже зробив свої справи, то треба поміняти той пісочок, бо кіт у брудний туалет не піде. Можна навчити, щоб був не пісок, а надерти газети, бо пісок не завжди є моливість дістати, а купувати - трохи б'є по кишені. А безкоштовну макулатуру завжди у поштових скриньках знайти можна. На корми краще не привчати, бо це шкідливо, майже, ніби для нас МІвіну постійно їсти. Краще годуйте всім тим, що і ви їсте, наші коти наприклад, люблять їсти сам хліб або саму варену бульбу без нічого, киця їсть грецькі горіхи, а кіт влітку балдів від кавуна. Ну і м'яско, звичайно, само собою. На рахунок молока - то один з наших котів його любить, а киця має від молока розлад шлунка. Так що все індивідуально, як у людей. Якщо будете постійно спілкуватись із кошеням, то потім побачите, що воно має свій характер і свої звички, і буде відкликатись на голоси "своїх" і впізнавати звук "відкриваючогося холодильника" і швидко бігти в надії на смачний шматок ковбаски
ой, дякую, трохи легше стало. почепіть ще на неї ошийник від блох а ошийник обов’язково, якщо вона не контактуватиме з іншою живністю? А взагалі котів купати не треба цілком згодна! особливо після вчорашнього "купання". але моя красуня білесенька, то й вишморгалася десь по підвалах. годувати сухим кормом а який корм краще купити? І коли в них "дитячий" вік закінчується? я тут по знимках подивилася, то моїй десь близько 5-6 місяців
Нашийник краще купити. Як мені пояснили, що блохи (точніше їх личинки, чи як там) ми можемо принести і з вулиці із взуттям, а до тварин вони швидко чіпляються. Переважно, якщо кіт попробував корм, то він потім відмовляється від звичайної їжі. Вони наїдаються того корму сухого, запивають водою, а потім животи у них набухають. І по кишені теж б'є. Хоча всяке буває. Також чула випадки, що від корму коти мали язву і здихали, або цероз печінки і т.д.
http://forum.lvivport.com/imagehosting/2008/12/15/4505494665bcb1f15.jpg[/img][/url] А в мене шиншилка! П равда її фотка чомусь не додається...
Повірте мені, там не професіонали, а живодери Мала дуже великий досвід спілкування з ними. Якщо вам шкода тварину - не несіть туди. Напроти головного корпусу інституту є ветеринарна клініка "Айболить" - от її можу порекомендувати. І ціни не захмарні (принаймні влітку були), і дуже уважні лікарі. Якщо у вухах нема чорних цяток і якщо кіт не чухає їх постійно - значить, кліщів нема. І ще приєднаюсь до Ірени: сухі корми - це зло, здоров"я котам псують жахливо. Краще не привчайте.
Ура-а-а! Прожили разом 2 ночі і 1 день – жертв і руйнувань немає!! Тут на форумі надибала котячу кличку Барселона. І зрозуміла, що моїй киці це ім’я дуже і дуже пасує. Дуже дякую всім, хто відгукнувся порадами і поділився досвідом. Вчора купила „блошиний” шампунь, нашийник, таблетки від глистів і жменьку сухого корму – буде в ролі пряника, щоб обходитися без батога . Вирішила-таки, що годуватиму натуральною їжею, бо дома є дитина, отже, завжди знайдеться і м’яско, і щось свіже. Щоправда, кицюня моя не дуже в захопленні від такого ходу речей – від м’яска-ковбаски, звичайно, не відмовляється, але молоко простояло цілий день майже неторкане, картоплину їла в три заходи цілий вечір, з яйця виїдає тільки жовток. Хліба, гречки, вівсянки не признає взагалі. Порадьте, будь ласка, може, хто мав щось подібне. Морити голодом тваринку не хочеться.
коти дуже швидко звикають до їжі, що їм пропонують. моя, як тільки взяли, їла все і не перебирала. а погодували трохи м"ясом і вже носиком крутить. правда я вчора вдала, що не бачу, що вона супу з фрикадельками їсти не хоче, то за ніч вилизала тарілку
Наша їсть хліб, але тільки чорний, молоко п"є.Взагалі коти як і люди не завжди переносять молоко, у киці може статися розлад шлунку.Тож не наполягайте.Наша свіжу рибу не їсть, а свіже м"ясо -залюбки.Ще треба давати кицям сире яйце, дуже добре для шерсті.
я боюся давати сире яйце - там можуть бути мікроби чи глисти... чи що там в сирих продуктах буває... хоча, пигадую, що моя бабуся колись давала... але то були домашні яйця...
Наш ветеринар забороняє киці давати сире. Тварина то тварина, але в нашому випадку - вона не буває на вулиці, втратила необхідний імунітет, не лікує себе необхідною травичкою і т.д. А продукти теперка страшні...