Наші менші друзі

Тема у розділі 'У світі тварин', створена користувачем dArt, 21 лип 2007.

1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

аліас, у мене до вас серйозне питання: це який ще адмін панує у ваших думках?... о_О

2. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

:haha:Не котячий, точно:)))

3. Ірена

Ірена Well-Known Member

моя котяра, поки я вчора повернулася додому, погризла щойно куплені шкарпетки...мої... головне, що хлопцям я купила по 3 пари, а собі одну і їхніх воан не чіпала...
    от:pardon:

• Подобається Подобається x 9
  4. Кумася

Кумася Member

Дорогі форумляни! допоможіть, будь ласка!! Звертаюся до досвідчених „котогосподарів” по допомогу і пораду.
    Моя історія банальна – несподівано і неочікувано (вчора о 9 годині вечорао_О) стала власницею чудесного котика. Хоч і роблю посильні спроби знайти його господарів, проте щось у мені, а ще голосніше - голоси поза мною (дитина і чоловік) говорять, що то чудо вже буде наше. Мушу сказати, що тваринок дуже люблю і завжди у хаті водилися хом’ячки-морські свинки-щурики-папужки... останнім часом навіть схилялися до того, щоб завести собаку. але кіт був би, певно, останній у списку... Ще зранку синок робив завдання з катехизму і написав: якби мав справжній літачок, полетів би і допоміг бідним дітям, бездомним песикам і котикам. І тут вечором до хати самЕ забігає маленьке чудо - дослівно "біле і пухнасте", з блакитно-зеленими очками-копійками. Починає тертися до ніг і муркотіти. А надворі – натуральний грудневий дубак....
    Отже, мушу швиденько щось робити. Досвіду „співжиття” з котами не маю, буду вдячною за будь-які поради: чим і скільки мити, чим і скільки годувати, як і де зробити „спальню”, „ідальню”, „туалет” (з урахуванням 28 кв.м житлової площі), що потрібне ще крім згаданого.
    Трошечки про моє чудо: дівчинка, дуже молоденька, ще вчора я казала ”підросле кошеня”, а сьогодні вранці в мене закралися сумніви, чи не вагітна вона :dntknw:. Бо на розгодованого Гарфілда не виглядає, а випирає животик досить круглий:eek:. Ми трошечки помили її самою водою, зробили „туалет” з піском, куди вона спокійно сходила, чим ще більше розтопила моє серце. І ще: хотілося б зробити щось на кшталт „медогляду”, бо невідомо, де і скільки вона бомжувала, а в мене 6-річна дитина. Підкажіть, хто знає, порядних спеціалістів на Сихові.
    Чекаю порад! Дякую!

• Подобається Подобається x 5
  5. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

До речі, дещо ви можете зробити і самі - перевірте вушка, чи бува нема кліщів, бо приблудні котики часто тим страждають.
    На жаль, на Сихові нікого з ветеринарів не знаю, але єдину пораду дам - у ветеринарний інститут не несіть ні за що в світі :)

6. Кумася

Кумася Member

а чому?? якраз перша думка про інститут і була. Вушка оглядала, начебто чистенькі. а як кліщ виглядає і що з ним робити?

7. Ірена

Ірена Well-Known Member

якщо чисті вуха - то кіт здоровий. і ще не так давно був домашній. почепіть ще на неї ошийник від блох.
    моя - має туалет і їдальню в нашій кухні. вона дуже добропорядна киця і пісок за собою загрібає по півгодини, то ж запаху нема.
    на рахунок кругленького животика - то моїй 3 місяці і їсть вона як в прірву - то також боката. а перевірити - просто: щільно потримайте за животик - кошенята стукають:)

• Подобається Подобається x 3
  8. Alias

Ми коли свою підібрали, то разів з два купали з протиблошиною шампунню.А взагалі котів купати не треба, вони дуже добре за собою доглядають.Кошачий туалет у нас на балконі, а кухня на кухні:).Якщо будете годувати сухим кормом, слідкуйте щоб завжди була у киці водичка.Вони тоді багато п"ють.

9. Галюсік

Галюсік Well-Known Member

У нас котики постійно мають одну мисочку з водою і одну з їжею. Годувати потрібно не по годинах (як дехто думає з моїх знайомих, бо пса годують по годинах), а котик сам знає коли йому їсти і скільки. Також слідкувати за раціоном, щоб, бува, не з'їло після молока оселедець, тощо. У них і хвороби схожі до людських, так само можуть простудитись, так само може животик боліти, як щось не те з'їсть. До купання потрібно привчати змалку, бо коти води бояться, а якщо з дитинства купати, то звикнуть до тієї процедури. Ми купали і звичайним гелем для душу. Головне не часто, бо їм то шкодить. І при купанні старатись не дуже мочити голову, особливо, щоб у вуха вода не затекла. Потім загортали у рушник, щоб підсох, а потім котик сам себе вилизує. Якщо є блохи, то спочатку раджу купити краплі від бліх, які треба накапати ззаду голови, там, де кіт не зможе себе облизати. Зтим кіт має ходити чи то добу, чи дві, то вже спитаєте в магазині. Потім покупати, а вже тоді купити нашийних від бліх. Сходіть у магазин "Природа", там Вам усе розкажуть. Щодо туалету - ставите будь-де - можна і в туалеті, але тоді треба, щоб двері туди були постійно відкриті. І ще: коти дуже чистюлі, якщо у туалеті він вже зробив свої справи, то треба поміняти той пісочок, бо кіт у брудний туалет не піде. Можна навчити, щоб був не пісок, а надерти газети, бо пісок не завжди є моливість дістати, а купувати - трохи б'є по кишені. А безкоштовну макулатуру завжди у поштових скриньках знайти можна. На корми краще не привчати, бо це шкідливо, майже, ніби для нас МІвіну постійно їсти. Краще годуйте всім тим, що і ви їсте, наші коти наприклад, люблять їсти сам хліб або саму варену бульбу без нічого, киця їсть грецькі горіхи, а кіт влітку балдів від кавуна. Ну і м'яско, звичайно, само собою. На рахунок молока - то один з наших котів його любить, а киця має від молока розлад шлунка. Так що все індивідуально, як у людей. Якщо будете постійно спілкуватись із кошеням, то потім побачите, що воно має свій характер і свої звички, і буде відкликатись на голоси "своїх" і впізнавати звук "відкриваючогося холодильника" :) і швидко бігти в надії на смачний шматок ковбаски :)

Останнє редагування: 15 гру 2008
    • Подобається Подобається x 1
  10. Кумася

Кумася Member

ой, дякую, трохи легше стало.
    почепіть ще на неї ошийник від блох
    а ошийник обов’язково, якщо вона не контактуватиме з іншою живністю?
    А взагалі котів купати не треба
    цілком згодна! особливо після вчорашнього "купання". але моя красуня білесенька, то й вишморгалася десь по підвалах.
    годувати сухим кормом
    а який корм краще купити? І коли в них "дитячий" вік закінчується? я тут по знимках подивилася, то моїй десь близько 5-6 місяців

Останнє редагування: 15 гру 2008
  11. Галюсік

Галюсік Well-Known Member

Нашийник краще купити. Як мені пояснили, що блохи (точніше їх личинки, чи як там) ми можемо принести і з вулиці із взуттям, а до тварин вони швидко чіпляються.

Переважно, якщо кіт попробував корм, то він потім відмовляється від звичайної їжі. Вони наїдаються того корму сухого, запивають водою, а потім животи у них набухають. І по кишені теж б'є. Хоча всяке буває. Також чула випадки, що від корму коти мали язву і здихали, або цероз печінки і т.д.

12. Ірена

Ірена Well-Known Member

так, корма - то зло. я знаю по кількох своїх котах. ліпше, як вони їдять з людського столу.

• Подобається Подобається x 4
  13. оригіналка

оригіналка Well-Known Member

http://forum.lvivport.com/imagehosting/2008/12/15/4505494665bcb1f15.jpg[/img][/url]
    А в мене шиншилка! П равда її фотка чомусь не додається...

Останнє редагування: 17 гру 2008
  14. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Повірте мені, там не професіонали, а живодери :) Мала дуже великий досвід спілкування з ними. Якщо вам шкода тварину - не несіть туди.
    Напроти головного корпусу інституту є ветеринарна клініка "Айболить" - от її можу порекомендувати. І ціни не захмарні (принаймні влітку були), і дуже уважні лікарі.
    Якщо у вухах нема чорних цяток і якщо кіт не чухає їх постійно - значить, кліщів нема.
    І ще приєднаюсь до Ірени: сухі корми - це зло, здоров"я котам псують жахливо. Краще не привчайте.

15. Кумася

Кумася Member

Ура-а-а! Прожили разом 2 ночі і 1 день – жертв і руйнувань немає!!
    Тут на форумі надибала котячу кличку Барселона. І зрозуміла, що моїй киці це ім’я дуже і дуже пасує.
    Дуже дякую всім, хто відгукнувся порадами і поділився досвідом.
    Вчора купила „блошиний” шампунь, нашийник, таблетки від глистів і жменьку сухого корму – буде в ролі пряника, щоб обходитися без батога . Вирішила-таки, що годуватиму натуральною їжею, бо дома є дитина, отже, завжди знайдеться і м’яско, і щось свіже. Щоправда, кицюня моя не дуже в захопленні від такого ходу речей – від м’яска-ковбаски, звичайно, не відмовляється, але молоко простояло цілий день майже неторкане, картоплину їла в три заходи цілий вечір, з яйця виїдає тільки жовток. Хліба, гречки, вівсянки не признає взагалі. Порадьте, будь ласка, може, хто мав щось подібне. Морити голодом тваринку не хочеться.

• Подобається Подобається x 2
  16. Ірена

Ірена Well-Known Member

коти дуже швидко звикають до їжі, що їм пропонують. моя, як тільки взяли, їла все і не перебирала. а погодували трохи м"ясом і вже носиком крутить. правда я вчора вдала, що не бачу, що вона супу з фрикадельками їсти не хоче, то за ніч вилизала тарілку:)))

• Подобається Подобається x 4
  17. Alias

Наша їсть хліб, але тільки чорний, молоко п"є.Взагалі коти як і люди не завжди переносять молоко, у киці може статися розлад шлунку.Тож не наполягайте.Наша свіжу рибу не їсть, а свіже м"ясо -залюбки.Ще треба давати кицям сире яйце, дуже добре для шерсті.

18. Ірена

Ірена Well-Known Member

я боюся давати сире яйце - там можуть бути мікроби чи глисти... чи що там в сирих продуктах буває...
    хоча, пигадую, що моя бабуся колись давала... але то були домашні яйця...

19. Alias

та нічого страшного.Це ж твариниі їм просто необхідно інколи давати сирі яйця, рибу, м"ясо

20. bora

bora Well-Known Member

Наш ветеринар забороняє киці давати сире. Тварина то тварина, але в нашому випадку - вона не буває на вулиці, втратила необхідний імунітет, не лікує себе необхідною травичкою і т.д. А продукти теперка страшні...

а де твій аватар? :)