Подивився сьогодні з бодуна. Як на такий випадок, цілком нормальний фільм. "Гравітація" мені, щоправда, сподобалася більше. Вона якась реалістичніша чи що. А може тому, що дивився її в IMAX 3D. В "Марсіянині" ж надто багато кіношних штампів і трохи він нуднуватий. Також чимало всяких ляпів, особливо в самому фіналі Спойлер: увага, спойлер (як то дірка в скафандрі в якості реактивного двигуна, або ракета, прикрита брезентом, чи підрив космічного корабля для того щоб його загальмувати) . Але якщо все це відкинути, то для мене цікаво було дивитись не стільки за сюжетом, скільки облаштування побуту марсіанської експедиції , всякі технічні задротські штуки. Тим самим до речі, і "Гравітація" була цікава,проте там ще й сюжет був цікавіший, як на мене. Словом, кіно вийшло придатне для вживання. Принаймні 1 січня
Ракета прикрита брезентом якраз найбільш логічне там, бо немає атмосфери. Але там набереться довгий список сумнівних речей. Наприклад атмосфери немає, а урагани є. А насправді Або вся космічна техніка реалістична, крім космічного корабля на якому летіли на Землю. І т.д.
От власне ті задротські штуки краще в книзі виписані Я після фільму ще книгу прочитала - от від неї відірватися неможливо, поки до кінця не прочитаєш.