Коти не маєть запаху.Вони як плюшеві іграшки. А рибки теж воняють, тобто вода якщо її вчасно не поміняти.
У мене дві кішки і можу впевнено заявити, що вони не воняють. Чи може Ви маєте на увазі їхні продукти життєдіяльності) Із собак, здається, тільки пуделі не мають запаху ну і ще оті...голі.Всі інші, що мають підшерсток мають псячий "аромат".
Не мають Моя кицька нічим не пахне (хіба відразу після купання своїм спеціальним шампунем). І від лоточка не чути, якщо правильно підібрати наповнювач і вчасно його прибирати/змінювати. А ось від котиків попередніх було чути, бо то були самці, які ще й мітили територію.
в мене були лише коти. Попередні - з вільним доступом до двору, там мітили, і там робили свої справи. В період дуже активних гульок доводилося купати - не через запах, а через надмір болота, засохлого на шерсті. Цей, що в мене зараз, - домашній. Як підріс і почав мітити, був дурдом. Довелося позбавити його мужеського достоїнства. Тепер - жодного запаху. Так що кота, щоб не було запаху, потрібно або випускати на вулицю, або каструвати
Та казочки все це дівчата, в які щиро вірять тваринотримачі. Смердять ваші коти, ще й як - вже з порогу чути. Це як курці щиро вірять, що від них не тхне. Позвикали просто.
То не коти воняють, а погані господарі цих тварин, які за ними не прибирають. Воняє вчасно не прибраний і не помитий лоток.А самі тваринки не воняють.Хоч вбийте, а від свого не відступлюся!:
Мені раби у вигляді домашніх улюбленців не потрібні (їх і серед людей достатньо). А на рахунок "коти смердять" - що це в Вас за кіт такий????
Не признаю ні кота, ні пса в хаті. В Україні в Сокільниках у нас завжди був і пес, і кіт, і в баби моєї в селі теж. Але воно ніколи не жило нічого в хаті. Пес мав буду і був на прив"язі. Спускали його тільки наніч. А кіт заходив до хати тільки поїсти, та і то не завжди. Нераз виносили йому поїсти і надвір влітку. А цілими днями він мав займатися полюванням мишей, що заводилися в хліві, в коморі. Взимку сидів в коморі, а до хати пускали поїсти, а часом і погрітися. Так що такого, щоби кота, чи пса тримати в хаті, то для мене неприйнято. Тут діти старалися завести, то кота, то пса, але як набавилися, то по короткому часі вже і забували, що воно хоче їсти, що за ним треба прибирати, пса вигулювати. Закінчувалося блохами по цілій хаті, порваними шторами, диванами, подряпаними балконними дверима, накладеними купами, або баюрами по хаті, смердячою шерстю по всій хаті, а тоді викиданням пса (кота) з хати. Або вивезенням десь на ферму. Я постановила: як виростуть, підуть жити у свої хати, то можуть пообкладатися котами і псами по всі строни. А мені того не треба. Хіба, як лишуся на старість сама, як палець, то тоді заведу когось, щоби було до кого слово сказати і мати чим зайнятися. Так що ви до вашого голосування ще додайте пункт: "Люблю кота, чи пса, але вони в мене для господарства".
Це саме про дисципліну власника говорить, про його відповідальність - і якщо дітям це все ще можна вибачити, то в дорослих не розумію.
Un.Known, та я не бажаю бути власником його в хаті і ще й нести за це відповідальність, бо діти вирішили зробити з того забавку, забуваючи, що воно живе і має свої потреби. Мені і так вистачає відповідальностей вище голови. Ще мені за кота (пса) бракує. А про дітей я говорила, бо вони багато дуже хочуть, клянуться, що будуть пильнувати, а потім все скидається на маму. Так що в нас закон - No pets in a house!
Та я ніби не про Вас конкретно говорила - такі речі стаються і в дорослих, котрі сприймають кота (собаку) як плюшеву іграшку без потреб і результатів життєдіяльності. І те, що Ви конкретно усвідомлюєте, що це все не зможете (не хочете) контролювати в силу причин - якраз і є відповідальність. Направду, бештати когось за те, що не хоче вдома тримати тварину не входить в мої наміри. )
Мої діти часто говорили на мою відмову дозволити їм чергового кота, пса, хом"ячка, свинку до хати принести:"Mom, you are pet hater!" На що я відповідала, що я якраз не є гейтер, а мені шкода того створіння, яке приручать, а тоді втратять до нього інтерес. Говорив один мій знайомий, що домашня тварина, то є член сім"ї, якому потрібно себе присвячувати.
Коти і собаки файні тоді,коли подібні на своїх природніх родичів - рисей і вовків.В противному випадку - УГ.