@medwedo berlogsoni, Ви прожили стільки років, слухали розповіді своєї теологічно підкованої бабці, а тепер таке питаєте Ну от навіщо воно Вам? Ви ж не будете освячувати свою паску. Вчіть он краще іноземні мови - у Вас це мусет получається ; зі До речі, виглядає так, що мова жестів вже зараз дуже затребувана, і з кожним днем попит на неї буде зростати в геометричній прогресії
Тоже мені, біном Ньютона. Вікіпедія все знає. Свята вода — Вікіпедія Я думаю, що коли взимку в ополонку на Водохреща встромити бюстик Рабіновича, зроблений із срібла, то вода також стане свяченою.
Деколи і довше, перевіряли воду, набрану десь років 5 тому, на смак як щойнонабрана. Свято, яке спеціалізується саме на освяченні води - Водохреще, Йордан, яке відзначають 19 січня, ще проводять чин водосвяття на храмовий празник. Посвячувати воду у свята, коли щось окроплюють нема потреби, на Стрітення окроплюють тільки свічки, у Вербну Неділю - вербові букети, на Великдень - кошик зі стравами на сніданок, на Трійцю - букет раньолітніх трав, на Преображення - фрукти, на Успення - ранньоосінні квіти... що там ще я пропустив? Освячена вода зберігається у церкві та багатьох домах. Насторожує, багато не хочуть сидіти вдома, на Великдень, у кого є авто, ніби не порушуючи карантину, поїдуть у село до батьків, заодно відвідають сестру чи брата, ще когось, хто повернувся із заробітків за кордоном, а як всі повернуться, ймовірне післявеликоднє загострення та збільшення інфікованих. У багатьох паніка, у кого защипало у горлі чи температура 37 - 37.2, не кажучи вже про кашель.
Думаю - спекуляції. Ще місяць тому "компетентно" розмірковували про те, що коронавірус косить винятково азіатів, аж раптом трапились італійці. А яка ж теорія щодо американців, бо там вже мають сумну першість.
Бо немає чітких і однозначних симптомів. Непередбачувано може протікати хвороба: і без кашлю, і без температури, а бувають випадки, коли людина раптово помирала після покращення.
Може бути випадок, коли немає стандартів, як і після інсульту, хто може ходити і виконувати легку роботу, хто більше лежить, може тільки незначно і з палочкою пройтися, хто лежить паралізований. Якщо доведуть до цього причетність Китаю, навіть випадкову, будуть компенсації і доїння, не менші, ніж Ізраїль Німеччину після ІІ світової.