Треба буде подивитися, оцей момент справді цікавий- у фільмі акцент зроблений, по суті, лишень на головних героях.
це важко собі уявити батьки нічого не могли зробити, бо не знали нічого ні батьки жертв, ні батьки "хуліганів". Кожен думає, що його дитина найкраща і коли сталася біда, не може зрозуміти, ЯК МИ ВИХОВАЛИ ТАКОГО МОНСТРА?
Я свого часу в школі була в схожій ситуації (не настільки серйозній і драматичній, як Йозеф, але мені досі важко про це говорити і згадувати). Знаю, як воно бути об"єктом насмішок... Я практично не говорила про це з батьками, лишень в особливо важкі моменти жалілася мамі, вона завжди мені казала "Ігноруй, будь вище цього". Так і намагалася робити. Хоча інколи зривалася і лізла в бійку. Терер розумію, що просто треба було якось словесно тих неформальних лідерів обламати, показати впевненість в собі і що мене їхні нападки не зачіпають. Зазвичай цькують найслабшого, коли відчувають, що людина сама за себе постояти не може - ані словесно, ані фізично.
MARTINI, Представим, что у вас есть сын 15 лет, его много лет подряд бьют, и он ничего не делает. Не поднимает на них руки. Ваши действия каковы? Вы сделаете так же, как отец Йозепа, предпримете ли попытку объяснить и помочь понять таким же способом или сделаете что-то другое? Что вы сделаете?
ну, коли дитина жаліється, розповідає про свої проблеми, то це вже простіше. Перше, що приходить на думку - звернутися до класного керівника чи директора школи, щоб звернули увагу на поведінку своїх учнів. Вони теоретично повинні мати методи впливу на неадекватів.
Найперше, то справді до класного керівника звернутися- хто, як не вона, найкраще знає своїх учнів і може дати їм раду. Тут ще дуже велику роль грає мудрість самого педагога і вміння правильно оцінити ситуацію і розібратися в ній. В нас тепер часто до вирішення таких конфліктних ситуацій залучають психолога або соцільного педагога - власне це люди, орієнтовані на таку роботу. Якщо класний керівник не дає собі ради - тоді до директора. Крім того, однозначно залучати батьків не лише потерпілої дитини, а й батьків кривдника/кривдників.
Вариант, который вы предложили - это то, что сделала мама Йозепа. И в таком случае директор и сотрудники школы наказывают, например, весь класс, и когда всему классу попадает, там внутри, между собой, разбираются, из-за кого это. Условных Йозепа и Каспара эта обстановка (авторитеты класса и сотрудники школы) в целом просто заставит заткнуться и поддаст ещё больше. Что и произошло. Вот какой вариант вы предлагаете. На мой взгляд. И вот что это за «методы». И фильм как раз для того, чтобы их понять. А то вот так вот родители обращаются к сотрудникам, и потом это приводит к проблемам типа описанной.
не зовсім. У фільмі помилка, власне була в "армійському" методі впливу, який використали педагоги - покарали весь клас, не розбираючись, що насправді відбувається, налаштувавши весь клас проти одного. Там ніхто просто навіть не хотів нічого бачити і вникати в суть проблеми.
От, я довго не могла підібрати правильне визначення діям вчительки у фільмі. Тут ти дуже точно висловився. Вчителька вчинила зовсім непедагогічно. В мене склалося враження, що вчителі (а особливо класний керівник) приходили тупо відчитати уроки, не вникаючи в проблеми класу і не намагаючись їх вирішувати, не намагаючись зрозуміти кожного учня ( чого вартує вчителька літератури, яка практично підтримала знущання із Йозефа-епізод із зрізаним брендом). Ще раз підкреслю Вчителька просто не побажала вникнути в ситуацію глибше і розібратися.
Я скорее согласен с вашим мнением о персонале той школы, которая описана в кино. Но это не меняет ситуации. Вот всё-таки, вы бы сделали так, как написали, а вечером могли бы получить не решение проблемы, а тело (прошу прощения за цинизм, но это то, что мне приходит в голову). Мне кажется, ваша идея основывается на точной уверенности, что персонал будет знать, как всё правильно сделать. Вы полагаетесь на это. Не опрометчиво ли это?
Михайле, персонал (чи то пак вчителів) до цього готують - і досвідчений вчитель, якому не байдуже до своїх підопічних, який їх знає і відчуває, буде знати напевно як саме треба повестися в тій чи іншій ситуації.
Из моих слов в полной мере не следует, что я с вами не согласен. Особенность вашей мысли в том, что вы описываете то, что должно быть. Но не то что будет в реальности, к концу дня, в который утром ребёнок пошёл в школу. Так должно быть - да, но я спрашивал про ту ситуацию в той школе, что бы Мартини сделал, если бы это была та школа с теми учителями. Когда ребёнок в той ситуации. ---------- Додано в 20:15 ---------- Попередній допис був написаний в 20:11 ---------- Дальше, даже если персонал школы достаточно профессионален, есть ли гарантия, что они в нужный момент всё сделают правильно? Тем более, если ситуация уже сложилась так, как я спросил в изначальном вопросе: