Форумна кухня

Китайський чай

Posted by tea man on 1 лют 2015 відповідей - 1.010
  1. tea man

tea man 茶人

Ми з Вами мали розмову на тему зелених чаїв десь півроку тому. Я не мав можливості продегустувати їх в достатньому об'ємі, щоб дискутувати щодо цього. Але було б цікаво зібрати групу людей і весною 2016 року(квітень-травень) зробити замовлення по свіжих зелених чаях в асортименті(пробники по 20-25 г кожного виду). Ось тоді можна буде обмінятися враженнями.

2. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Бачив у магазині, в холодильнику тримають свіжі.

А є якийсь чай, що найбільше схожий до індійського чорного по смаку?

3. tea man

tea man 茶人

Це правильно, що тримають в холодильнику. Але бажано купляти весною з нового урожаю і випивати за 2-3 місяці.

Індійські поділяються на ассами і дарджилінги. Індійський ассам і китайський дянь хун виготовляють з одного підвиду Камелії китайської Ассаміка. Це крупнолистові чайні рослини.
    В порівнянні з індійськими і цейлонськими чаями дянь хуни набагато ніжніші і солодші. Основна мелодія дянь хунів - це сухофруктова нотка, в першу чергу чорносливова. Якщо порівняти чай в одній ціновій категорії, то індійський чай буде мати більше гіркоти і терпкості. Але тут кожен має право вибирати на свій смак.

4. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

А якщо не прив'язуватись до сорту, а тільки до смаку і вигляду?

5. tea man

tea man 茶人

Я не дуже розуміюся на індійських чаях, тому не можу порівнювати. Мабуть треба все пробувати. Пив китайські червоні чаї: кімуни, дяньхуни, але не пробував свіжих дарджів і ассамів, хоча і знаю, де їх можна замовити напряму з Індії.

6. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Хіба ви вже зовсім забули свої часи "чаю з пакетиків"?

Можливо "Чжен Шань Сяо Чжун" або "Да Чі Гань"?

7. tea man

tea man 茶人

Мене це не зачепило, я колишній кавоман:)

Сяо Чжун - це і є ЛС, про який ми говорили раніше.

8. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ну все, значить всі дороги ведуть до нього.

9. tea man

tea man 茶人

Це карма:)

• Подобається Подобається x 1
  10. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Я ось дивлюся китайський чай під різними торговими марками випускають

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

Тільки хотів поцікавитись чому індійський продають які завгодно дистрибютори, а китайський тільки прямі поставки. Виявляється теж є, але не в наших краях, принаймні на очі не потрапляло ніколи.

11. tea man

tea man 茶人

Шановні Latana Royal і Dzeko, як ви дивитися на те, щоб провести чайну дегустацію і поділитися своїми враженнями в цій темі? Готовий надати для цього пробнички чаю з нового надходження. Такий собі тест-драйв.

12. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Радий вас бачити, десь ви пропали. В якості покупця я наразі не підходжу, а в якості співрозмовника - без питань.

13. tea man

tea man 茶人

Добрий вечір, Dzeko! Обмаль часу, але обіцяю заходити частіше. Пробники вишлю безкоштовно, десь 7-8 штук. Буде цікаво почути ваші відгуки.

14. manur

manur Well-Known Member

А шо то таке? Я теж хочу....

15. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ok. План підтримую.

16. tea man

tea man 茶人

Чудово! Залишилося лише дочекатися, коли все приїде.

17. tea man

tea man 茶人

Пробники - це зразки різного чаю. На жаль, я не можу надати їх безкоштовно всім бажаючим.

18. manur

manur Well-Known Member

Цілком розумію. А придбати?

19. tea man

tea man 茶人

Шкода, що ви раніше не приєдналися до спільної покупки. Коли чай приїде, то спробую щось придумати. Слідкуйте за моїми темами.

• Подобається Подобається x 1
  20. Latana Royal

Latana Royal Рахунок для переказів порад: 322 223 322 223

Ну якщо враження "чайника" Вам цікаві - то звичайно поділюсь :)))

а де твій аватар? :)