Ми з Вами мали розмову на тему зелених чаїв десь півроку тому. Я не мав можливості продегустувати їх в достатньому об'ємі, щоб дискутувати щодо цього. Але було б цікаво зібрати групу людей і весною 2016 року(квітень-травень) зробити замовлення по свіжих зелених чаях в асортименті(пробники по 20-25 г кожного виду). Ось тоді можна буде обмінятися враженнями.
Бачив у магазині, в холодильнику тримають свіжі. А є якийсь чай, що найбільше схожий до індійського чорного по смаку?
Це правильно, що тримають в холодильнику. Але бажано купляти весною з нового урожаю і випивати за 2-3 місяці. Індійські поділяються на ассами і дарджилінги. Індійський ассам і китайський дянь хун виготовляють з одного підвиду Камелії китайської Ассаміка. Це крупнолистові чайні рослини. В порівнянні з індійськими і цейлонськими чаями дянь хуни набагато ніжніші і солодші. Основна мелодія дянь хунів - це сухофруктова нотка, в першу чергу чорносливова. Якщо порівняти чай в одній ціновій категорії, то індійський чай буде мати більше гіркоти і терпкості. Але тут кожен має право вибирати на свій смак.
Я не дуже розуміюся на індійських чаях, тому не можу порівнювати. Мабуть треба все пробувати. Пив китайські червоні чаї: кімуни, дяньхуни, але не пробував свіжих дарджів і ассамів, хоча і знаю, де їх можна замовити напряму з Індії.
Хіба ви вже зовсім забули свої часи "чаю з пакетиків"? Можливо "Чжен Шань Сяо Чжун" або "Да Чі Гань"?
Я ось дивлюся китайський чай під різними торговими марками випускають Тільки хотів поцікавитись чому індійський продають які завгодно дистрибютори, а китайський тільки прямі поставки. Виявляється теж є, але не в наших краях, принаймні на очі не потрапляло ніколи.
Шановні Latana Royal і Dzeko, як ви дивитися на те, щоб провести чайну дегустацію і поділитися своїми враженнями в цій темі? Готовий надати для цього пробнички чаю з нового надходження. Такий собі тест-драйв.
Радий вас бачити, десь ви пропали. В якості покупця я наразі не підходжу, а в якості співрозмовника - без питань.
Добрий вечір, Dzeko! Обмаль часу, але обіцяю заходити частіше. Пробники вишлю безкоштовно, десь 7-8 штук. Буде цікаво почути ваші відгуки.
Шкода, що ви раніше не приєдналися до спільної покупки. Коли чай приїде, то спробую щось придумати. Слідкуйте за моїми темами.