Тема велика, не читала, бо якось не фанат чаїв, а фанат трав"яних зборів, сама влітку і насушую те, що люблю. Основа цих зборів - м'ята перечна та лімонна, змієголовик, меліса, материнка, липа. Потім додаю набагато менше: листя смородини, вишні, малини та лісової суниці, червоний клевер, ногітки та звіробій. А ось привіз знайомий з Китаю чай. На круглій коробочці , заввишки 15 см, зелені візерунки (як листя), білим по зеленому три великі ієрогліфи, вертикальні. Красний ромб ще, в ньому не розумію що - чи фігурки танцюють? Що ще? "G1". Сам чай: зелені плескаті кусочки по 2-3см десь. Якби я порізала та насушила пирію - отак би виглядало) Пахне нормально, чаєм. Я, мабуть, не знаю, як його заварювати, бо мені він не здався чимось особливим) . Піали в мене є, але може, справа в заварнику?
Пуери добрі чаї, але часто продаються в картонних коробках. В металевих банках китайський чай не зустрічав, зазвичай це якийсь паперово-металізований зіплок або звичайна паперова обгортка
З упаковкою китайського чаю можливі два варіанти. Перший - це фірмова упаковка(відомий чайний завод або торгова марка). Тоді на упаковці має бути номер сертифікату, по якому і можна визначити виробника, а якщо покопатися глибше, то і сам чай. Другий - чай зафасовано на несертифікованому виробництві(маленьке фермерське господарство) або безпосередньо в торговій точці. Тоді шансів ідентифікувати чай практично немає. В цьому випадку використовують будь-які упаковки, яких в Китаї тьма-тьмуща. Дуже часто на упаковках стоять три ось таких ієрогліфи : 中国茶 Переклад простий - "китайський чай" У Вас мабуть найвідоміший китайський зелений чай Лун Цзін (Колодязь Дракона). Виглядає як на першому фото.
Бувають і в металевих, але обов'язково запаковані в металізовані пакети. Іноді це вакуумна упаковка, а іноді звичайна, якщо вакуум створює загрозу для цілісності чайного листа.
Упаковка не вакуумна,звичайна. Чай рівного темно-зеленого кольору. Коробка циліндрична картонна. Скільки треба його настоювати? І скільки чаю на об''єм води? Заварнички оті савецькі (невеликі) є. Хоч буду знати, чим китайській від звичного зеленого відрізняється.
Андрію, Ви молодець! Я Вам по доброму заздрю. Чудовий затишний чайний острівець серед цього океану чисел!
Перш за все - якісна вода, точно не з-під крана, можливо джерельна або бутильована. Потрібно м'яку воду, чай краще розкривається. Далі - температура води. Для зеленого - градусів 70-80. Окропом Ви ошпарите лист, а його потрібно на зварити, а настояти. Поекспериментуйте, жорстких канонів не існує. Зелений чай боїться перенастоювання, почне гірчити. Якщо заварники більші, ніж 200 мл, то мабуть краще заварювати європейським методом. Розрахунок - 1 г сухої заварки на 50 мл об'єму. Чай перший раз промити - залити і одразу ж злити воду. Другу заварку вже можна пити. Воду залили, настояли 30 сек- 1 хв і злили повністю в іншу посудину(наприклад, інший фарфоровий чайник). Настій розливаєте по піалках і насолоджуєтесь. Так можна робити кілька разів (2-3 рази), збільшуючи щоразу час заварювання на 1 хв. Не забувайте зливати воду повністю! Якщо чай гірчить, значить треба зменшити час настоювання або температуру води. Ще раз наголошую, що не існує жорстких обмежень, пробуйте, міняйте, експериментуйте. Основне правило: Якщо Вам смачно, то заварюйте саме так і нікго не слухайте! P.S. І ще одне. Забудьте про цукор. Хочете чимось поласувати, то візьміть краще сухофрукти, горішки чи щось таке.
Дякую. Цукор у нас в чай хіба що дитині, із дорослих ніхто не вживає. Отже, 2-3 рази. А я один раз, випили - чаінки у сміття.
Червоний Дянь Хун, ну дуже, запах особливо відкривається коли прогріти чайничок, засипати чай і потрясти трішки - можна робити цю процедуру безкінечно Ефект достатньо бадьорий, чудово пити як і в робочий час, так і ввечері вдома. Сягуань Сяо Фа активно допомагає працювати вже тиждень, п'ю його протягом робочого дня, продуктивність помітно зросла. Найкраще смакує теплим, близько 70%, саме таким має солодкавий присмак. Менку Весняний опише братик, це був його вибір. Від себе додаю: "Свіжий, зелений, соковитий чайок" - Микола: "Свіжий, весняний та ніжний. Бадьорий" Червоні я полюбив. На черзі відкриття Шену
Я знову отримала як презент кілька різних вакуумних пакуночків чаю прямо з Китаю. Вони невеликі - на 2 чайничка кожна, але всі чудові, домашні поцінили. Осталась одна запечатана темна штука, схожа на кусок кориці, не пойму, що це за чай. Ієрогліфи інші ніж на коробці з зеленим чаєм, але теж три ієрогліфа.
чайний натюрморт на фоні іграшок - дитина грається) В коробці зелений чай, який було привезено з Китаю раніше.