Добрий вечір, друзі! Оскільки в останній СП вдалося об'єднати шу пуери з гуандунськими улунами, то наступна СП, яка була запланована на 1 березня зависла в повітрі. Ми тут порадилися у Львові і виявили бажання замість чаю придбати речі, які вкрай необхідні кожному чаєману(tea man-у). Я для себе знайшов нову чабань, Саша та Юра зацікавилися глиняними чайниками. Мій друг Ігор теж обіцяв для себе щось прикупити з чайних прибамбасів. Тому звертаюся в першу чергу до Віктора і Сергія. Можливо і вам щось буде потрібно? Я постараюся знайти і дати максимум інформації по тому, що вас буде цікавити. Як тільки я побачу, що є достатньо речей, щоб сформувати посилку, то зразу ж все і придбаю. Тому немає змісту прив'язуватися до 1 березня. В цю посилку можна покласти і чай, якщо комусь з вас чогось захочеться. Ну а далі все буде по старому графіку: зелені чаї і так далі.
Чайного приладдя мені точно не потрібно, хоча, визнаю, усе виглядає дуже привабливо. Міг би спокуситися пушкою, але справді варті уваги, як мені здається, тільки цинові, а вони задорогі. Та й для відряджень в мене є одна - досить. Якщо буде доречно, то прикупив би з півкіла Кімуна чи чогось такого. Ну і бажано не раніше березня, бо щось січень аж надто висотав з мене усі гроші. )
Поки що не планую придбання посуду. Чаю теж наразі вдосталь. Мабуть, вже буду очікувати на березневу закупівлю. Чайничок №12 суперовий!
Вітаю! Цікаво, як хто п'є гуандунські улуни? Мені, наче, найбільш сподобалося узяти десь 8 г на гайвань, промити секунд 25 й потім проливати дуже дрібними проливами, починаючи з 3 секунд. Інакшими методами ніяк не можу його вловити) Буду вдячний за невеличкі поради та власні вподобання що до притогування цього чаю!
В провінції Сичуань чай прийнято пити не з піал, а прямо з гайвані. Але на цьому не закінчуються особливості сичуанського чаювання. Є там стародавня традиція пов'язана з чаєм - це виступ майстрів, які досконало володіють мистецтвом поводження з чайником. Чайником не простим, а дуже оригінальним, з довгим-предовгим носиком. Отже, до вашої уваги Сичуаньське Гун Фу з чайником
До речі, сьогодні у нас невеликий ювілей. Нашій чайній темі виповнилося рівно три роки. Вітаю всіх з цим святом! Смачного чаю!
Бачив в якомусь відео, що там є спеціальні школи й туди ходять навчатися, іспити складають. Це справжня професія.
В мене все залежить від настрою. Якщо мені хочеться яскравих вражень і спалаху емоцій, то безперечно це "гуандунське" заварювання, про яке ми вже колись говорили. Тоді повна гайвань, чайний лист під саму кришку, крутий окріп на третину гайвані, кругові рухи і в маленьку піалку від чайної пари. Сьорбаю і насолоджуюсь! Якщо хочеться спокійного медитативного чаювання після важкого трудового дня, тоді звичайними проливами, класичний метод пін ча. Мені здається, шановний Efer, що промивка 25 сек для такого чаю зайва. Улуни поздовжньої скрутки, їх достатньо промити швидким проливом, щоб позбутися можливого пилу і бруду.
Дякую! Якраз спробую завтра саме спокійний метод, полюбляю ледь не засипаючи попивати чай) Яку тривалість проливів порадите ?
Якщо гуандунські улуни здаються Вам "важкими" чаями, то можете нічого не міняти. Стартуйте з 3 сек, а там вже за відчуттями. Але як на мене, то обов'язкова умова - це вода з максимально можливою температурою. Улуни сильного вогню і їм окріп не завадить, а лише краще розкриє чай.
Дійсно, промивати улун можна всього 2-3 секунди, більше йому й не треба! Все ж таки, більше подобається "гуандунське заварювання", але він не закінчується) Так як пив один, не зміг допити, бо проливається й проливається,а я вже більше не можу пити)
Народ на різних ресурсах шукає відповіді на питання: 1. Як чай діє на організм? 2. Який чай дає бадьорість? 3. Який чай пити, щоб розслабитись? Сьогодні провів над собою медичний експеримент на тему " Вплив китайського чаю на організм людини" Початкові дані: Об'єкт досліджень - tea man, тобто я. Прилади - автоматичний тонометр, годинник. Метод досліджень: експеримент. Для експерименту обрав один з найулюбленіших шен пуерів Менку Хао 2007 року. Протягом приблизно години випив біля 700 мл цього чаю. Менку Хао 2007 року повністю розслабив тіло і зігрів душу. Але це все "лірика". Що ж насправді відбувалося? Перед чаюванням - тиск 124-70, пульс - 68. Зразу після чаювання - тиск 127-68, пульс - 65. Через 30 хв після чаювання - тиск 118-72, пульс - 52. Через 45 хв після чаювання - тиск 121-80, пульс - 50. Через 60 хв після чаювання - тиск 128-77, пульс - 52. Через 90 хв після чаювання - тиск 127-76, пульс - 60. Як бачимо, протягом години чайної церемонії в організмі нічого особливого ніби-то не відбувається, хоча вплив чаю безперечно присутній(відчуття повної розслабленості). А ось згодом.. Через 30 хв очевидне сповільнення пульсу, яке проходить свій мінімум і потім починає зростати. Одночасно в цей же час помічаємо, що верхній тиск знижується, а нижній підіймається. Висновків ніяких не роблю, залишу їх для спеціалістів. Буду продовжувати експерименти над собою з іншими чаями.