- Ви куди, Олексію, навіть китайського чаю не вип'єте? - Я зараз... В аптеку заскочу, візьму щось до чаю...
Привіт всім любителям чаю! Не так давно натрапив на цю сторінку і вирішив приєднатися до закупівлі чаю, і можливо і обговорень (хоча досвід чаювання у мене скромний). Хочу поцікавитися чи є вже інформація про види червоного чаю який можна буде придбати і по якій ціні?
Ну ось, нарешті дочекалися. Посилочка з тайванськими улунами та ще багато-багато всього Вразила своєю монументальністю коробка для Дун Фан Мей Жень Кожен з учасників спільної покупки отримає в подарунок чайну пару для дегустації улунів. Не міг стриматися від покупки цієї чайної пари для себе коханого
Отримав чай. Коробка вражає, вона сама по собі виправдала купівлю чаю) Чайна пара сподобалася простотою і трохи незвичними пропорціями. А загалом, гадаю, що скоро трохи посуну китайців на чайному ринку. Ну якщо і не посуну, то принаймні скуштую незабаром власного чаю:
Вона підкреслює, що чай неординарний. Та й захищає його більш ніж надійно. В іншому випадку довелося б пити порошок з Дун Фан Мей Жень. Наступного разу, знаючи габарити коробки, можна покласти в неї два пакети, а другу коробку залишити китайцям в подарунок. Ну Ви молодець! Знаю, що дуже складно виростити чай в домашніх умовах. Багатьом це не вдавалося зробити. А скільки насіннин не проросло?
Точно вже не пам'ятаю, але здається з чотирьох одна насінина проросла. Але насіння не покупне. Купував у Скарбах Піднебесної пуер на вагу і в ньому траплялося насіння. Нещодавно купив в них останні півкіла такого пуеру, подивлюся, якщо буде насіння, то спробую ще проростити. )
Ось тут є гарне відео. Всі мають чайні пари, чайники або гайвані, а далі пробуйте, експериментуйте. Є лише одне правило: щоб вам було смачно! Стосовно Східної Красуні. Продублюю тут свою відповідь шановному Efer для інших форумлян. Дун Фан Мей Жень - це напівферментований улун. Подивіться, якого він кольору. Досить темний. А є доволі просте правило, що стосується температури води для заварювання: чим світліший лист, тим менша температура, і навпаки, чим темніший лист, тим більша температура. Для цього чаю, я думаю, вода 90-95 градусів буде оптимальною. А далі проливами через гайвань. Можете почати з 10 сек і по наростаючій. Його не перетримаєте, він залишиться смачним і ніжним, навіть при великій експозиції. І ще одне. Помітив, що лист у Дун Фан Мей Жень при заварюванні досить сильно набухає. Тому не потрібно давати велику кількість чаю. В мене на гайвань 120 мл було достатньо 4 г. Те саме стосується і інших тайванських улунів. Але вже по причині того, що лист сферичної скрутки і йому потрібне місце, щоб розкритися. Бо підніме кришку гайвані, а самого настою буде обмаль.
@Efer Скажіть, будь ласка, чи змінилася якість зелених чаїв в порівнянні з тими, що ми брали раніше? Які Ваші враження?
Тестую ) Перші враження, що Маофен добре зберіг свій смак, подобається навіть більше,ніж попереднього разу(можливо уся справа в порівнянні з Білочунь). Білочунь наразі має не такий вишуканий смак,як весняний. Смак став грубішим та не проливається так швидко. Пробую різні варіанти часу проливу, кількості чаю на гайвань. Вцілому, я дуже задоволений, як і мої рідні)
А я люблю більше самостійно чай робити. Збираю на базарі різні види трав, змішую і виходить досить смачно і головне корисно.
Що ж там на вашому базарі росте? Там, напевно, ні продавців ні покупців))) Нема кому витоптати те різнотрав"я)))
Купив на Гастрономічній ярмарці Женьшень Улун. Заварював водою 90 град., 1-й пролив - 10 с, 2-й і далі - від 20 і до 50 с Смак уже "проступив" після 2-ї заварки. Сам післясмак тримаєтсья довго. Чай витримав 5 заварок. На фото, які додаю, цей чай з іншими чаями - зліва, крупний, зелений. Інші два були придбані в Китаї (пробник) і у Львові. Що можу сказати? Дуже задоволенний. Якщо зможу використовувати дійсно якісну воду, і відігрівати її за всіма канонами, тоді, впевненний, женьшень улун розкрие себе в повній мірі. Але і в звичайних домашніх умовах може порадувати любого чайного фаната )) 1-е фото - порівняння чаїв 2-е фото - кількість, яку я взяв на 100 мл 3-е фото - так виглядає перша заварка 4-е і 5-е фото - 2-а і 3-я заварка відповідно. До кінця чай зберігав насиченний колір. На 1-му фото колір зовсім не передався.
Теж липу п'ю та різні збори іноді купую, але китайські чаї, улуни, пуери то дещо інше й їх неможливо замінити трав'яними настоями.
Це ще один чай, якого не довелося попробувати. Відмітимо на перспективу. Дякую, шановний infata, за підказку і за огляд. До речі, Алішань чекає на Вас. Напишіть мені в приват, домовимося про зустріч.