Кімнатні рослинки: догляд, поради

Тема у розділі 'Хобі та захоплення', створена користувачем маюнка, 7 кві 2008.

1. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

А це чудо як можна проростити?Все хочу запитати..а чого Ви по воду до моря їздите?

• Подобається Подобається x 1
  2. Filosof

Filosof Well-Known Member

Я пророщую так: купила найменьший горіх, який був у магазині (кокос-карлик), але треба дивитися, щоб він був свіжий на вигляд, поклала його у пластиковий ковшик, на дно якого насипала трошки прожареного піску, налила морської води, щоб покривала чверть горіха(можна замінити розчином морської солі) та поставила під лампу. Горіх багато п'є, тому його треба поливати щодня. Коли пальма пустить коріння - можна садити. Горщик має бути досить великим. Пальму ставлять у найсвітліше місце. Бризкати її треба щодня. Навіть узимку.

• Подобається Подобається x 5
  3. poetka

poetka Дуже важлива персона

Хто скаже чому жовтіють лися в юки? і взагалі чому в квіти хатні довго не ростуть?

• Подобається Подобається x 4
  4. Filosof

Так зима ж зараз. Активно почне рости з лютого.

• Подобається Подобається x 2
  5. poetka

Я розумію, а чому листя пожовкло?

• Подобається Подобається x 2
  6. Filosof

Можливо водою залили, або світла мало. Тоді треба лампою підсвічувати додатково. Або якась болячка у землі завелася - треба полити 1-2 рази слабким розчином марганцю.

7. Honda

Honda Well-Known Member

Скоріш за все, шо мало сонячного світла...

• Подобається Подобається x 7
  8. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

А ще у кімнаті досить сухе повітря,а квіти цього не люблять

• Подобається Подобається x 6
  9. Shine

Shine Well-Known Member

В мене Юкка кожен рік десь з січня місяця починає жовтіти і повністю листя засихає(нижнє), буває, що по 5шт нараз мушу зрізати і викидати:sad: але тільки коли минуть морози я її відразу виставляю на балкон, причому на сонячну сторону і вона дуже швидко починає рости і випускає багато нового листячка:). Поставте її по можливості на саме світле вікно(чи біля ного) бажано південне і щоб було не гарячо, а краще б було прохолодніше, і поливати треба дуже мало зараз.
    Вона в Вас давно в квартирі?

10. poetka

Вона в мене постійно в квартирі......На балкон навіть влітку не виставляю...він в мене не шклений.За пораду дякую,бо я вже аж перелякалась,може завтра спробую пересадити,як кажете варта,чи ні?

11. Shine

Shine Well-Known Member

Я думаю не вартує її ще більше травмувати пересаджуванням, лише шо Ви підозрюєте, що щось не добре з грунтом або там завелись які окупанти:), то тоді треба.
    А балкон не мусить бути зашклений, на не зашкленому більше свіжого повітря. Як минуть морози ставте її туди і вона Вам буде вдячна:)

12. deva

deva Well-Known Member

я думаю, що пересаджувати не варто, тому що в вазонів зараз період спокою аж до лютого. Менше поливайте грунт, обризгуйте частіше, бо в дома може бути просто сухе повітря і юка від того сохне, на вікно також не варта, тому що вазони бояться прямого сонячного світла, а через вікно ще більше припікає, тай батареї знизу будуть підігрівати.
    Знайшла в книжках наступне - "Юка полюбляє вдосталь сонячного світла, хоча може рости і у напівтіні. Узимку бажано вибрати для неї більш освітлене та прохолодне місце (оптимальна температура — 100С) Якщо в приміщенні, де рослина утримується у зимовий період, жарко, то їй час від часу необхідне обприскування. Улітку для юки сприятливе перебування на відкритому повітрі при температурі 20-250С. Поливається тільки по мірі підсихання зовнішнього шару ґрунту. Слід звернути увагу, що найбільша небезпека для цієї рослини — це перезволоження, що може призвести до загнивання коріння та утворення гнилі на стеблі. Підливати треба по краю горщика, уникаючи потрапляння води біля стовбура юки. Пересадку рослини проводять навесні, раз у 2-3 роки.".

13. victorys

victorys позитивчик :)

Певна сонячна форумлянка заразила мене орхозалежною хворобою :)))
    от сьогодні придбала я собі другу орхідейку (першу показувала тут), сижу, любуюсь :girl_in_love::girl_in_dreams:

Доречі там Любімая обіцяла гарне фото своєї орхідейки, коли вона зацвіте. Як там? зацвіла вже чи ще ні? ;)

• Подобається Подобається x 13
  14. XrustunkA

XrustunkA Дівчина із іншого життя..

Яка краса:good:!!!!!!!
    Може то і собі таку красуню завести:scratch_one-s_head:.Вона дуже вимоглива?

15. victorys

я спочатку боялась заводити цю квітку, саме через те, що думала, що вона надто вимоглива. Але тепер бачу, що вистарчить дотримуватись тільки кількох правил, щоб рослині у нас жилось добре. Багато добрих порад дала мені форумлянка Shine, трохи інформації вичитала в інтернеті, трохи на якихось форумах і ось побачивши як довго цвіте моя перша квіточка, сьогодні наважилась на закуп другої :) Доречі тут багато інформації по догляду :) (це мені також Shine показала :give_rose:)

16. XrustunkA

XrustunkA Дівчина із іншого життя..

так....все зрозуміло:)
    Треба ознайомлюватись з інформацією і заводити квітучу красуню:)

17. victorys

саме так!
    хоча...я спочатку завела, а вже потім ознайомлювалась з інформацією :blush:

18. Shine

Shine Well-Known Member

19. Peri

Peri Well-Known Member

Ось така бегонія поселилася у мене......http://www.my-flowers.com.ua/b/25-begonia- лише колір замісь помаранчевого,ніжно-рожевий.Красуня:)

20. Shine

Shine Well-Known Member

Молодець:good:;), орхідея просто супер:good:така гарна"рябушечка" і квіточок так багато, буде тобі цвісти і цвісти аж до літа:)

---------- Додано в 01:05 ---------- Попередній допис був написаний в 01:04 ----------

Дійсно красуня! А ще якщо рожева то ніжна і така делікатна на вигляд.

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)