Кімнатні рослинки: догляд, поради

Тема у розділі 'Хобі та захоплення', створена користувачем маюнка, 7 кві 2008.

1. Filosof

Filosof Well-Known Member

Стелі у мене не занизькі - майже 4 метри. Вона б, та пальма, і не виросла б така велика.

• Подобається Подобається x 1
  2. Кохана

Кохана LuBimaya

дуже гарно! а скільки ж часу Ви їх розводите?

• Подобається Подобається x 2
  3. gvorn

gvorn Well-Known Member

Дякую. Починав давно, ще у 80-их. Але потім повернувся в 2005 році. В Чехії то взагалі досить просунений бізнес :)

• Подобається Подобається x 5
  4. Filosof

Кісточка від хурми почала проростати - посадила. Підготувала землю під банан. А ще у мене лежить у воді насіння кизилу.

• Подобається Подобається x 4
  5. Peri

Peri Well-Known Member

Було б дуже цікаво побачити *фотозвіт*:)Ви саджаєте за якоюсь методикою?

• Подобається Подобається x 3
  6. Filosof

Побачити можна через 1-2 тижні, як росток з'явиться. А садила я так: кісточку від хурми я кілька днів тримала у вологій ваті (бо не було горщика). Купила горшик середнього розріру. На дно поклала кілька камінців, трохи піску, а зверху землю. Ще треба посипати зверху тирсою. Кісточку саджають на 1-2 см у грунт. Трохи поливають, бо хурма не любить багато води. Накрила пластиковим стаканчиком. Кожен день треба, знімати ненадовго та провітрювати.

• Подобається Подобається x 6
  7. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

А у мене пускає корінці насіння лаврушки.Воно схоже на маленьку чорну оливку.

8. victorys

victorys позитивчик :)

сьогодні в мене появивилася нова квіточка :) (це я собі подарок на Миколая вибрала :blush: ) Ось так красуня:

Мені чомусь завжди подобались квіти синього кольору (волошки, іриси ітп.) Певне тому, що квіти такого кольору трапляються рідко, адже найбільше є квітів червоних, білих, жовтих, рожевих..
    Орхідею хотіла завести давно, але все якось не наважувалась купити :pardon: А сьогодні як побачила отаку красуню, ще й у такому кольорі, то не було шансів, щоб я без неї вийшла з магазину :)
    Тут ще одна форумлянка з Дрогодича обіцяла дати поради по догляду за цими квіточками, якщо я всетаки наважусь собі таку купити :blush:

• Подобається Подобається x 15
  9. Кохана

Кохана LuBimaya

Блін, супер!!!! І справді красуня!!! Вітаю з поповненням квітнику!

А я вже не дочекаюся, коли моя орхідейка зацвіте. Вже бруньки повипускала...

---------- Додано в 22:18 ---------- Попередній допис був написаний в 22:16 ----------

А ще я дуууже хочу жовту і кольру стиглої вишні! :girl_in_dreams:

10. victorys

Як зацвіте, неодмінно похваліться ;)

11. Кохана

Кохана LuBimaya

оооо... звичайно, що я похвалюся!

12. Shine

Shine Well-Known Member

Вітаю, чудовий вибір:good:, а колір просто надзвичайний;)! Зараз дивлюсь на монітор приблизно так - :crazy:, вмієш ти настрою додати;):)))

---------- Додано в 00:15 ---------- Попередній допис був написаний в 00:12 ----------

Ну, як та форумляночка обіцяла то тре обіцянки виконувати;) і, що то ти в неї хочеш взнати:mocking:?

13. Shine

Shine Well-Known Member

От про такі саморобні горщики для орхідей епіфітів я тобі писала. Спочатку чоловік робив з дерев*яних гілочок але вони не довговічні, дерево трухлявіє з часом і там може щось поселитись, а от пластмасові трубочки не псуються і їх легше кріпити одна до одної(клеєм до пластмаси). Орхідеї в них гарно себе почувають, бо корінці вільно дихають, вода не застоюється і горщик вже не так легко перевертається, як магазинний.
    Це такий дерев*яний, поки що пустує;)
    А це ті з пластмасових трубочок:)
    Зараз всі повідцвітали, тільки жовта заміняє сонечко в дитячій кімнаті:mocking:
    Можливо комусь стане в пригоді така ідея;)
    Була рада допомогти:give_rose:

• Подобається Подобається x 11
  14. poetka

poetka Дуже важлива персона

А земля не висипається з під тих паличок? і взагалі,яка їм потрібна земля?Я дуже хочу орхідею,але не маю поняття,як за нею доглядати:)

• Подобається Подобається x 3
  15. Shine

Shine Well-Known Member

Земля туди йде не звичайна, а спеціальна суміш для орхідей, продається в квіткових магазинах. В її основі соснова кора приблизно двох сантиметрові кусочки і тому не висипається, а ще я сам низ горщика викладаю сушеним мохом:), це вже з лісу приносимо. І тоді все ок;)
    Чогось дуже складного нема в догляді за ними, принаймі є види, які не потребують теплиць і можуть чудово рости і цвісти в наших квартирах. Одна з таких орхідей і є фаленопсис, як от на фото вище;)

• Подобається Подобається x 8
  16. gvorn

gvorn Well-Known Member

Так це ноухау. Треба запатентувати :good:

17. Shine

Shine Well-Known Member

Ага, чоловік мені то саме сказав;) і нагадав про обіцяну винагороду:mocking:

18. kutuz

kutuz Well-Known Member

Краса обалденна.:good:
    Колись на старій квартирі був в нас сусід д.Сергій,займався він кактусами давно,звозив з цілого союзу і не тільки,мав різні теплички і цвіли вони в нього шикарно.Одного разу він роздобув якись кактус,дуже вередливий,важкий в утриманні і крім того вроді цвіте раз в житті,або дуже рідко.І прийшлось йому їхати на гастролі(він артист драмтеатру).Хтось там за кактусами доглядав,але коли д.Сергій приїхав то виявилось,що відцвіли багато кактусів,на цвітіння яких він довго чекав,а саме головне відцвів той кактус.Дядько Сергій ходив подавлений і угрюмий,таким його раніше ніхто не бачив.От так рослини можуть приносити радість і смуток.

19. Filosof

У мене колись давно був кактус, квіти якого пахли смітником

• Подобається Подобається x 2
  20. victorys

пару постів тому пан gvorn згадував про такі рослинки :)

• Подобається Подобається x 4
а де твій аватар? :)