Кімнатні рослинки: догляд, поради

Тема у розділі 'Хобі та захоплення', створена користувачем маюнка, 7 кві 2008.

1. Filosof

Filosof Well-Known Member

Я думаю, це ще через те, що я купила їх на ринку з рук. А там схоже на те, була заражена земля.

• Подобається Подобається x 3
  2. Shine

Shine Well-Known Member

Мої стоять на підвіконнику в самій теплій кімнаті. Вікна північні, прямого, обіднього сонця вони не переносять і щоб не на протязі.

• Подобається Подобається x 2
  3. Кохана

Кохана LuBimaya

а так моя цвіте...

• Подобається Подобається x 7
  4. poetka

poetka Дуже важлива персона

А я чомусь фіалок неее дуже...люблю заморські квіти,а ще подобається цикламен...Він в мене ріс, а потім здох, я так і не знаю в чім справа:sad:

5. Кохана

Кохана LuBimaya

і я хочу цикламен завести, але все щось не можу...
    а ще хочу жовту та бардову орхідеї...

• Подобається Подобається x 4
  6. Filosof

Хочу посадити фейхоа.

7. Кохана

Кохана LuBimaya

• Подобається Подобається x 1
  8. nirvanka

nirvanka просто фотограф

А хтось вирощує вдома кріп, базилік чи інші приправи? Поділіться, будь ласка, досвідом. Хочеться щось таке посіяти, щоб свіже було постійне до страв. Купувати готовий вазон з рослинами не дуже хочу, бо 1) це нецікаво, 2)дорогувато.

9. Filosof

Фейхоа - плоди зеленого кольору, трохи більші за грецький горіх.
    "...И огромная корзина фейхоа - волшебного плода с запахом победившего коммунизма: смеси банана, земляники и цветов..." Бр. Вайнеры "Евангелие от палача"

10. victorys

victorys позитивчик :)

я часто в "hurtowni ogrodniczej" (як то по нашому? гуртівня огородна?) бачу насіння різних приправ. Спробуй купити насіння і сама виростити на підвіконні. Коли я ще вчилась і знимала квартиру, моя співмешканка вирощувала різні приправи на підвіконні. З насіння значно дешевше і радості більше коли така рослинка проросте :) Я до сих пір тільки петрушку садила і цибульку маленьку (обожнюю білий сир зі сметаною і зеленою цибулькою).
    Спробуй! Часом насіння також продається в великих супермаркетах, десь там поблизу різних горщечків та квітів.

11. Filosof

У мене тепер вдома ціла плантація: авокадо, лимон, мандарин, ківі, хурма, фейхоа...

• Подобається Подобається x 3
  12. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

А в нас інжир,лимон,павокадо здох на 1 м росту,ось зараз збираюсь лаврушку посадити.Тільки іранськы пальми вимахали здоровенні.Схоже,їм у нас подобається.

---------- Додано в 21:36 ---------- Попередній допис був написаний в 21:34 ----------

Справа в тім,що на зиму вони відмирають.У нас колись був,зимою жив під ванною, а навесті переміщався на підвіконня:)

13. Кохана

Кохана LuBimaya

будьте обережнимим з лаврушкою! її можна вживати тільки в сушеному стані! свіжу у страви додавати не можна!

Нірванко, спробуй виростити салат або кроп з петрушкою на ваті! Робиться так: береш велику тарілку (десь 25см в діаметрі) але не глубоку і не дуже низьку... на дно слоєм в 1,5 -2 см викладаєш вату, поливаєш водою і прямо по ваті сієш насіння! підливати треба коли ватка підсихає, вона має бути вологою постійно. через 5-7 днів побачиш ростки в насінні, потім то все треба перевернути на інший бік. приблизно через місяц будуть вже велики кущики!

• Подобається Подобається x 6
  14. nirvanka

nirvanka просто фотограф

:))) Та я про це знаю! Тому і питаю як то робити. Ну може, наприклад, взимку кріп не буде рости чи там базилік треба підливати раз в 2 тижні..
    Ого! о_О Як цікаво! Перший раз про таке чую. А ще більше мене дивує те, що сьогодні вранці думала про вату (прочитала на упаковці ватних паличок, що їх не можна в вуха пхати і задумалась про їхнє справжнє призначення, згадала сірники з ваткою, і згадала, що в нас вдома вати нема, а значить - треба купити :))) ). А потім задумалась над вирощуванням приправ, бо люблю різні прянощі, а в цій квартирі знайшла пару горщиків. В одному вже росте цибулька :)

15. gvorn

gvorn Well-Known Member

Гідропоніка називається :)

---------- Додано в 10:54 ---------- Попередній допис був написаний в 10:49 ----------

http://uk.wikipedia.org/wiki/Фейхоа

Дуже корисна рослинка, особливо для тих хто має проблеми зі щитовидною залозою. У плодах є багато йоду. В Празі плоди фейхоа продаються дорого і часто поганої якості, гнилуваті :bad:
    Може б то собі на балконі виростити...

16. victorys

victorys позитивчик :)

ну звичайно найкраще рослинки ростуть навесні, але якщо посадити взимку, то при нормальній температурі і достатньому світлі також повинні прорости.

17. Summer

Summer Well-Known Member

в мене моя пальма почала сохнути, і пшикаю її, і одживкою поливаю, а все одно сохне...шо робити?

18. Filosof

Може їй мало сонця. А пшикати її дуже активно взимку - не варто.

У мене був цикламен. Пропав. Вони чогось у квартирах не приживаються.

19. Summer

Summer Well-Known Member

та ні )) в мене південна сторона :), а чому не варто? їй же гаряче....

20. Filosof

Зимою високий рівень вологості. Я свої рослини зараз не брискаю. Воду підливаю по мірі висихання грунту. Літом, коли були дуже спекотні дні - у мене фікус скинув багато листя. Думала пропаде. Хоча я його дуже активно брискала. А він воду економив.

а де твій аватар? :)