Кімнатні рослинки: догляд, поради

Тема у розділі 'Хобі та захоплення', створена користувачем маюнка, 7 кві 2008.

1. Marii

Marii миється в бані

біда. У мене вдома три орхідеї. В однієї на листках почало з'являтися щось біле . Думала, квіточці моєї чогось не вистачає . Друга Орхидейка , вона у мене взагалі безцінна, мені її дитина сама замовила , теж сьогодні покрилася цим нальотом. Невже це кліщ ? Як мені врятувати квіти? І чи правда, що хворі квіти треба ізолювати від здорових ?

Останнє редагування: 6 вер 2015
  2. Veselka alj

Veselka alj Well-Known Member

Так думаю, що варто ізолювати її, щоб не перекидалося на інші рослини. Робіть рослині теплий душ. Кліщ не любить цього. Можна також спирт або горілка (що вдома є). Спирт краще, тому що швидше випаровується. Можна пензликом протерти всі листочки (особливо нижню сторону) і навіть стовбур. Ох як це кліщеві не подобається.)))

3. Veselka alj

Дуже оригінально та цікаво дивляться такі композиції)) Але от як довго вони стоять, і чи цю скляну капсулу кожен раз потрібно нову чи тільки нові квіти?

4. Marii

Marii миється в бані

Дякую. Спиртом спробую, горілки немає.

5. Dastana

Dastana Active Member

А в мене всі орхідеї, які мені дарували, не виживають. Може, треба самій купити квітку й тоді вона виживе?

6. Veselka alj

Можливо ті хто дарували не щиро це робили) Спробуйте самі.

7. Kassya

Kassya миється в бані

Такі гарні квіти. :good2: А в мене чомусь з квітами не дуже виходить впоратись. Хоча дуже їх люблю. Дуже мені сподобалась одна ідея з міні флораріумом [​IMG]
    Є дуже багато різноманітних ідей на цю тему і фото. Хочу зробити в себе вдома і прикрасити балкон, але не маю жодного уявлення як це зробити.:) Можливо хтось мені підкаже?:pardon:

8. Veselka alj

А мою орхідею яку мені подарували теж моя мама перелила, за часто підливала плки я була в відпустці та ще потім:facepalm:

9. AAnzhela

AAnzhela Active Member

і я б залюбки послухала - така краса!!!
    я бачила іх вживу - вони ще кращі ніж можно про них подумати, але це не дешево вийде :sad: нажаль :sad:

10. Veselka alj

мені здається що такі композиції не практичні коли в дома є маленькі діти та тварини, можуть збити або знищити таку красу.

11. AAnzhela

AAnzhela Active Member

коли є вдома маленькі діти і коти))) тяжко щось втримати....
    малий до року постійно ставав біля вазону і викидав землю.
    перстав... взявся кіт їсти все листя (5 років не робив, і от захотілося )

:)

12. Veselka alj

мій теж їсть;)

13. AnnaGoza

AnnaGoza New Member

А хіба спирт не зашкодить рослині??

14. Veselka alj

Ні не зашкодить, а кліщеві зашкодить.

15. Джина

Джина Member

У нас в квартирі мало світла, і сторона не сонячна. Тому квіті якось не дуже хочуть рости. А ось у мами вдома справжній квітник, всі підвіконня вставлені, на полу , на полицях стоять. Я минулому році їй принесла фінік, росте, жду все коли плодоностити буде. Хочемо їй з сетрою ще шось цитрусове подарувати, тільки не маленьки росточки, а вже зріле дерево, щоб з плодами. За яку ціну зараз можна лимон наприклад, чи мандарин купити. Я майже зовсім не оріентуюсь в цінах. Ось тут знайшла... Це дешево чи дорого?
    І ще питання, ананас хто-небудь на підвіконні вирощував?

16. Veselka alj

Купуйте листяні рослини є такі яким не треба сонця та надмірноого світла, наприклад земелокулькояс)

17. Marii

Marii миється в бані

Нє, більше не хочу. Загинули мої орхідеї, мабуть, це не моє.

18. marych

marych New Member

якщо чесно, то кімнатні рослини - це не для мене. Не маю я задоволення за ними доглядати. Моя мама навпаки, вона може проводити з ними багато часу і їй це подобається! у неї скоро День народження і я заздалегіть розпочала пошуки подарунку. Допоможіть вибрати гарне кімнатне дерево, вони дуже дорогі і я не хочу помилитися. У кого які є кімнатні дерева? Які не є дуже примхливими? Я побачила дуже гарне дерево бонсай на Комнатное растение "Бонсай" Flowers.ua - доставляем радость! Дуже багато про нього чула і зараз як я розумію, воно дуже популярне серед подарунків. Що видумаєте стосовно нього? Може є якісь альтернативи?

19. AlinaRoy

AlinaRoy Member

Я також не люблю рослини кімнатні, але флораріум дійсно дуже гарний!:)

20. MiraLove

MiraLove Member

обожаю, когда у женщины в доме есть цветы - это говорит о хорошей хозяйке. я периодами выращиваю определённые растения, был у меня период фиалок - это был самый мучительный период, как же они капризны. сейчас хочу посадить Ахиминес, который тоже является родственником фиалок)

а де твій аватар? :)