Кімнатні рослинки: догляд, поради

Тема у розділі 'Хобі та захоплення', створена користувачем маюнка, 7 кві 2008.

1. Marikruua

Marikruua миється в бані

якщо так , то я взагалі дуже часто поливаю своє дерево. Спасибо.

2. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Сьогодні у мене розцвів ось цей красень."Тарілочка" 23 см в діаметрі DSC06331.JPG !

• Подобається Подобається x 2
  3. Veselka alj

Veselka alj Well-Known Member

Як часто поливаєте?

4. Veselka alj

Вчора купила петунію, а от сьогодні похолодало, то її можна тримати на вулиці чи вона не замерзне, яку температуру мінімальну витримує ця рослинка, чи краще сховати у хаті?

5. Olenall

Olenall миється в бані

я прикриваю з бутилок пластикових, а коли сонечко знімаю

6. Marikruua

Marikruua миється в бані

3 рази на тиждень (

7. Veselka alj

Петунію маєте на увазі? А як квітки не вянуть під тим ковпаком

8. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

А шо ці вазони якісь дивні, чи мені здається? Вони ростуть в сторону, а не вгору, і лапаті якісь. То не росли рік, а за пару тижнів чуть не дерева виросли.

DSCF7320.JPG

9. Alias

То каланхоє. Вони ж важкі, тому й хиляться під своєю вагою.

10. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ну і дивно шо хиляться. Як їх так природа створила. І шо з ними робити?

11. Alias

Нічого. Нехай собі ростуть.
    Їх би пересадити та більше в землю заглибити, бо вони через те і хиляться, що надто висока ніжка. Посадили їх трохи не правильно. Бачите, там корінчики на стовбурці ростуть?

12. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

То вже так і пересаджені. Там половина стебла під землею, а вони все-одно якісь хилі.

13. Alias

Для чого було таке стебло довге садити? Треба було вкоротити щоб тільки пару "колінчиків" залишилось.Того б було достатньо.
    Якби були при самі землі, вони б так не хилилися. І земличка не дуже в вазонках....кисла.

14. Gannili

Gannili Member

У меня было что-то похожее с "толснянкой" или по другому "деревом любви", посадила изначально не правильно и в маленький горшок а он начал разрастаться, гнуться в одну сторону, листья начали желтеть и осыпаться никто не мог мне сказать в чем проблема, потом случайно нашла сервис тут http://www.floren.com.ua/services/house_plant_care/ где в он-лайн консультации, рассказав свою проблему, мне посоветовали поменять полностью землю и пересадит в более просторный горшок, ведь он тоже тяжелый сам по себе, так и сделала. Сразу конечно был не много вяленький, но через пару деньков пришел в себя и сейчас такое дерево шикарное, не нарадуюсь прям!

15. Veselka alj

Ну правильно виж їх ретельно підживляєте цигарковим попелом, от і виросли вони:)))

16. Smaragda

Smaragda Member

Здається, то вапняний осад від води, немає там попілу ;) А рослини, на мою думку, потребують "точку опори", вони нахиляються під власною вагою.

17. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Як так? Стовбур повинен витримувати вагу.

18. Veselka alj

там і осад і попіл, а опора їм б не момішала))

19. terRen

terRen Дуже важлива персона

Каланхоє підходить практично будь-яке місце, куди потрапляє хоч трохи сонячного світла, та коли явно бракує освітлення рослина витягується і слабшає. Верхні листки бліднуть, а нижні можуть відмирати.
    І так, як оці витягуються до світла, а ще тому, що дуже різко почало рости. Поставте його на світлішу сторону (якщо є така) і общипайте верхівки, тоді воно почне випускати бокові гілочки і укоріниться.

Воно добре переносить жару, але щоб квітка не всохла, потрібно збільшити частоту поливу. А коли перелив, то кидається пліснява, на поверхні грунту і на листочках.
    Влітку для каланхоє - 23-25 градусів, а взимку - 12-16 тепла, і цвіте майже круглорічно.

20. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Общипати? Пообривати всі верхні листки? Некрасиве стане.

а де твій аватар? :)