Кімнатні рослинки: догляд, поради

Тема у розділі 'Хобі та захоплення', створена користувачем маюнка, 7 кві 2008.

1. apelsyn

apelsyn Well-Known Member

Дівчата і хлопці, порадьте квіти на зовнішнє підвіконя. Ніколи не мала, але щось дуже захотілось. Щоб гарно і довго цвіли:give_rose:

2. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Сурфінії, петунії, герань.

• Подобається Подобається x 1
  3. gvorn

gvorn Well-Known Member

Як Ви добиваєтеся такої симетричної розетки? Спеціально листя обриваєте? Але тоді оголюється ніжка знизу, не дуже естетично виглядає:nea:

4. lia lemony

lia lemony Well-Known Member

на який бік підвіконня "виходить" , південь/північ? яка буде можливість/бажання поливу рослин ?

5. apelsyn

apelsyn Well-Known Member

lia lemony, вікно західне, але навпроти будинок 5 поверхів (в мене перший) , тому пряме сонце в обід, але не до горизонту)) Може є поради або посилання, як почати таке озеленення з нуля, бо я ніколи не мала "зовнішніх" вазонків. Які горщики кращі, коли садити і т. д. Буду вдячка за любі підказки і поради.

6. lia lemony

apelsyn, розсаду будуть продавати на при кінці квітня - початку травня , в цей період і висаджуйте .
    Пропоную зробити два ящика , один з багаторічними , інший з однорічними. Авжеж багаторічні і однорічні рослини можна разом посадити ,а потім перші пересадити у горщик , занести у кімнату восени.

• Подобається Подобається x 1
  7. terRen

terRen Дуже важлива персона

Яка краса! Шкода, що ці кактуси цвітуть не на моєму вікні )))

8. Lvivska Kvitka

Lvivska Kvitka Well-Known Member

Та!!!!!!!!назва в нього дуже своєрідна,таке враження,що хотіли посміятися)))Але цвіти шикарно)Скажіть,а кактуси взагалі потрібно поливати?Якщо так,то як часто?

9. Alias

Трішки яскравих кольорів в цю похмуру, дощову погоду.

Квіти всі мої, цвітуть зараз :)

[​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

---------- Додано в 20:18 ---------- Попередній допис був написаний в 20:06 ----------

[​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

• Подобається Подобається x 8
  10. terRen

Для поливання використовуйте відстояну протягом 3 днів чи дистильовану воду.
    Не бажано поливати кактус водою з-під крана.
    Поливати землю навколо нього. Попадання води на стебло рослини може бути згубним.
    Воду,що витекла після поливання на піддон, на якому стоїть горщик, необхідно вилити.
    У посушливі і спекотні дні поливати кактус треба кожен день.
    Щодня поливати кактуси в період їхнього росту. У прохолодний день кактус можна не поливати, менше поливати треба і рослини, що знаходяться в холодних приміщеннях.

11. Вольха

Вольха Верховная Ведьма

а он у тебя цветет? а то мой два года цвел, а потом все:mocking: растет во все стороны, но ни намека на цветочек года три не проявляет

12. Veselka alj

Veselka alj Well-Known Member

Така краса в вас, дуже гарно, а як ви за ними доглядаєте, що вони так гарно цвітуть, і це однорічні чи багаторічні рослини?

13. Alias

Цвів як тільки купила, вже скоро два роки - тиша:)

Дякую:)
    Звичайно, що багаторічні.Ніякого особливого доглядання не потребують. Просто поливаю , придивляюсь кому з них де краще "жити". Кого на сонечко, а кого можна й у тінь.
    Гібіскуси взагалі дуже не примхлива рослина.Один вада - ціна:)

Зараз розцвіла біла бугенвілія, вперше. Завтра сфоткаю - покажу.

14. lia lemony

Alias,в вас там якщо не помиляюсь, двох різних кольорів бугенвілія?
    до речі , чи пробували вкоріняти кроссандру ? читала що можна черенкуванням , в мене не вийшло.

15. Alias

Ага, вони не тільки за кольором різні , а й квіти за своєю формою відрізняються.

Не пробувала, але збираюсь.

16. Вольха

Вольха Верховная Ведьма

радует, что не я одна такая))) у меня у подружки он цветет не прекращая)))) правда, у меня вообще ничего не цветет:dntknw: зато растет во все стороны
    молюсь на единственный цветущий фалленопсис и со страхом жду того момента, когда и он тоже ёкнется....

17. terRen

Краще б не чекали коли він "ёкнется", а навпаки позитивно думали про те, як він довго буде вас радувати своїм цвітом.:yes: Квіти, та з рештою всі рослини, відчувають наш настрій, можна навіть розмовляти з ними.;)

18. Lvivska Kvitka

Lvivska Kvitka Well-Known Member

Дівчатка порадьте,що робити.В моєму вазонку завелася мушкара..який засіб купити,щоб точно допомогло...?Буду вдячна за допомогу)

19. lia lemony

фітоверт http://www.floralworld.ru/insecticid/phitoverm.shtml
    звісно якщо вас не бентежить російське виробництво, або пошукайте щось подібне українського виробництва . Це дешеве та діє.
    далі можна обробити при перших ознак оцим "доктор Фолі"
    http://зелений-світ.com.ua/удобрения-для-огорода-и-сада/доктор-фолі-від-шкідників

20. Veselka alj

Veselka alj Well-Known Member

А де купуєте вазонки, знаєте гарні місця?

а де твій аватар? :)