Кімнатні рослинки: догляд, поради

Тема у розділі 'Хобі та захоплення', створена користувачем маюнка, 7 кві 2008.

1. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Ось в чому причина.. Дякую. Не знала, що так треба..
    А ще питання. Був в мене вазонок з квітками, але за кілька днів висох зовсім, на ньому було багато малесеньких жучків. Так от чи можна в землю після того вазонка щось посадити?

2. victorys

victorys позитивчик :)

Гмм :scratch_one-s_head:Цікаво яка була причина того, що квітки висохли (підливати не пробувала? :))) )
    Раз пишеш, що на рослинці було багато жучків (може то якийсь вид тлі), то можливо вони і були причиною її загибелі. Якщо крім того у ту землю ти не лила ніяких навозів ітп. та якщо попередня рослина не росла в тій землі надто довго і не встигла витягнути з неї всі корисні мікроелементи, то думаю туди можна посадити якусь звичайну, маловимогливу кімнатну рослину.
    Але в садових та квіткових магазинах продається "універсальна земля" (у Польші упаковка 50 літрів коштує до 20 злотих, але є здається і менші упаковки) Так що про всяк випадок щоб мати 100% гарантію посади краще рослинку у свіжу землю.

• Подобається Подобається x 1
  3. Peri

Peri Well-Known Member

• Подобається Подобається x 3
  4. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Я десь читала, що навіть куповану землю потрвбно пропарювати, бо там теж можуть бути личинки всяких жучків.

• Подобається Подобається x 2
  5. victorys

victorys позитивчик :)

Все можливо, але я в принципі цього не роблю, бо ніколи ніяких проблем з купованою землею не мала.

6. Iriska

Iriska Well-Known Member

Маленькі біленькі? Можна, але спершу просушіть і більше не переливайте квіти і землю... ніякої користі то не принесе. А ще поливайте відстояною водою кімнатної температури, але також в помірній кількості. Ті "кукусі" появляються при надмірній вологості...

7. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Ні, чорні, круглі такі кУльки маленьки. Я щось тепер і не дуже впевнена, що то жучки, бо не бачила як вони лазять, воно не рухалось по стеблах..

8. Iriska

Iriska Well-Known Member

А це вже гірше... То може бути щитовка... Прогугли і звір зображення. Якщо схоже, то найдієвішими методами є:
    1. Натерти рослину (повністю весь верх і якщо є поняття повітряних коренів, пра то більше до орх) соком з часнику, тобто розчавленим чаником. Процедуру повторити через тиждень і так до не проявлення гидосі.
    2. Промити в гарячому душі милом, причому разом з землею, тобто не витягати з горщика і не вважати, щоб вода не потрапила в землю... Навпаки, треба щоб мильна вода потрапила і до грунту.

І головна вимога - подалі від інших рослин на карантин, бо поширюється зараза швидко, а лікується довго і важко.

9. Oksanchuk

Oksanchuk New Member

Підкажіть будь-ласка.
    Вперше маю справу з орхідеєю і не знаю що робити.
    Мені подарували і ще до неї горщик скляний без дірочки і рідкий грунт, такі кульки в вигляді желе ))) В неті не можу знайти про таке інформацію можливо цей грунт має назву іншу.
    Всюди поради висаджувати в спеціальні мохи і кору, а не в желейні кульки.

10. І моя пропала. :sad:

11. Iriska

Iriska Well-Known Member

Я в желе вирощувала орхи два роки, цвили як зварйовані і не хворіли. Загадка желе - його не треба зволожувати щастіше ніж раз на два тижні 1-2 столові ложки води. І якщо вже в желе, то мусить бути прозорий горщик, я тоді брала флористичні вази, щоб було видно корені і рівень водички. Крім того, ніхто не відміняв добрива, гель його вбирає, а рослина витягує по мірі необхідності. Пересадила в кору, тільки тому що гель спаскудився, почав зсихатись за день-два.
    Купіть спеціальний грунт - кора, торф і мох сфагнум. На дно дайте керамзиту і не давайте застоюватись воді в блюдці. Я поливаю гарячим душом, він імітує природні умови, плюс вода стікає одразу ванну, а кора волога настільки, наскільки треба. І не частіше 2-х разів тиждень. Орхи не живуть у високій вологості.
    Усі вони жили в гелі... Вирощую це чудо вже 3-4роки...

• Подобається Подобається x 9
  12. Umc

Umc New Member

Доброго дня всім.
    В мене відцвіла Орхідея, всі квіточки опали...
    Шо робити з тим стержнем? його обізати? чи чекати, коли зявиться другий?

13. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Питаннячко. В мене є глоксинія. Купила її 2 роки тому. Вона цвіте влітку, а потім восени листочки засихають, і вона засинає на зиму.Так от минулої зими так і сталось. Взимку її не підливала, а весною почала підливати і вона знову цвіла. Після цієї зими вже було б пора знову її "розбудити", бо вже ніби теплішає і є сонечко. Але я збираюсь на 2 тижні виїхати і боюсь, що якщо зараз її підливатиму, а потім на 2 тижні зроблю перерву, то вона пропаде. Як бути? Чекати ще і розбудити її в середині квітня чи ризикнути і розбудити зараз, а потім просто багато води налити в тарілочку, щоб мала на 2 тижні?

П.С. Це ось така квіточка:

14. Summer

Summer Well-Known Member

Нірванка є глиняна колбочка , вона у вигляді там всяких гномиків, квіточок так от коли десь їдеш то ставиш у вазон ту глиняну колбочку в землю, поряд банку з водою і ставиш і в банку і в колбу шнурок і вода потихеньку через шнурок в колбу, дуже вигідна штука!

15. poetka

poetka Дуже важлива персона

А моя папороть,шось обсихає,на кінчиках січеться,потемніла,зрідла.Як бути,не хочеться згубити.А в мене,вона ось така:sad:тільки на фото вона гарна,а моя то чисте чудо зробилось...)

16. Summer

Summer Well-Known Member

в мене теж папороть не прижилася....

17. Daisy

Daisy Well-Known Member

Якщо сухий то обрізати і залишити см 10, а якщо зелений то залишити і орхідея знов може порадувати вас квіточками:give_rose:

---------- Додано в 19:59 ---------- Попередній допис був написаний в 19:56 ----------

Пересадити! (моя теж виглядає як нещастя) Папороть любить тишину. Вдома була папороть яка стояла в тихому місці, така розкішна була:)

18. poetka

Та то вона після пересадки така зробилась...Хм!
    А я коли її пересаджувала ,сварилась з чоловіком,може тому вона й потускніла..

19. Daisy

Daisy Well-Known Member

Образилась на вас:pardon:, то тепер дайте чоловіку її пересадити, бо вона його любить:haha:(жарт)
    Вона відживе, моя вже дeв'ятий рік то красуня, то нещастя:give_rose:

20. poetka

+100:good:

а де твій аватар? :)